‘Top Gun: Maverick’ berlepas dengan Tom Cruise dalam penerbangan yang meriah ke zon sekuel

Asal dipaparkan Tom cruise pada puncak awal ketenaran filemnya, tetapi dia menunjukkan bahawa walaupun sebagai seorang lelaki yang lebih tua masih banyak yang tinggal dalam tangki. Jika anda memerlukan bookends selama hampir empat dekad peranan, anda boleh melakukan lebih teruk daripada ini.

Lebih tua tetapi tidak semestinya lebih bijak menggambarkan Pete Mitchell dari Cruise, aka Maverick, juruterbang Tentera Laut yang berani yang kerjayanya tidak sepadan dengan kemahiran terbang tingginya, sebahagian besarnya kerana dia mempunyai tabiat buruk mengetepikan perintah dan melanggar kuasa.

“Saya di mana saya berada,” kata Maverick, apabila ditanya mengapa dia masih menjadi kapten selepas bertahun-tahun, berikutan pengenalan kepada lagu Kenny Loggins “Zon Bahaya,” hanya untuk menetapkan semula mood.

Di ambang membayar harga untuk itu, dia diberi peluang terakhir pepatah, dipanggil semula ke Top Gun untuk melatih juruterbang untuk misi rahsia, antaranya Rooster (Miles Teller), anak kepada rakan kongsi yang Mav terkenal kehilangannya. filem pertama.

Terdapat lebih daripada itu, termasuk peluang untuk berhubung semula dengan rakan lama Iceman (Val Kilmer, yang isu kesihatan luar skrinnya dijalin dengan baik ke dalam cerita); menundukkan kepala dengan pegawai pemerintah (Jon Hamm); dan nyalaan lama (Jennifer Connelly). Dan ya, filem itu meniru pertandingan berdaya saing di kalangan juruterbang yang tegar ini, walaupun pangkat telah diperluaskan untuk melibatkan lebih ramai orang kulit berwarna dan seorang wanita (Monica Barbaro) yang lebih mampu menahan dirinya.

Cruise bertemu semula dengan pengarah “Oblivion” Joseph Kosinski, bekerja daripada skrip yang dikreditkan kepada trio penulis, antaranya kolaborator kerap bintang itu Christopher McQuarrie. Entah bagaimana, filem ini berjaya melakar dalam beberapa dekad yang lalu pada, um, terbang, melukis potret seorang lelaki yang “keperluan untuk kelajuan” telah mendorongnya ke hadapan dan menahannya, terutamanya dari segi komitmen dan ketiadaan akar.

Malah plot Maverick yang nampaknya penat menanggung rasa bersalah ke atas Goose selama ini, dan bimbang untuk menambah anaknya pada serpihan itu, berfungsi dengan baik tanpa diduga. Sebahagian daripada itu ada kaitan dengan tambatan emosi filem, yang bersifat sentimental tanpa menjadi sirap. (Dedikasi kepada Allahyarham Tony Scott, yang mengarahkan yang asal, adalah satu lagi sentuhan yang bagus.)

Namun, ia dipanggil “Top Gun” atas sebab tertentu, dan urutan udara adalah mendalam dan berkesan, menyampaikan adrenalin dan kesan fizikal yang meluncur di langit serta mentaliti yang diperlukan untuk berani menghadapi risiko tersebut.

Entah bagaimana, “Maverick” berjaya mengitar semula rentak terakhir tersebut — dengan kelas juruterbang baharu yang sangat baik — dan masih berasa kontemporari, sambil menghampiri kebaikan kuno jenis filem yang berkembang pesat pada tahun 80-an tetapi telah mendapati langit teater agak kurang mesra dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Paramount menunggu lama untuk melancarkan “Top Gun” di pawagam, dan pertaruhan itu nampaknya membuahkan hasil. Kerana walaupun anda boleh menonton kepahlawanan Maverick dalam keselesaan rumah, seperti yang dikatakan lelaki itu, skrin besar adalah tempat dia berada.

“Top Gun: Maverick” ditayangkan pada 27 Mei di pawagam AS. Ia dinilai PG-13.

We wish to say thanks to the author of this post for this remarkable content

‘Top Gun: Maverick’ berlepas dengan Tom Cruise dalam penerbangan yang meriah ke zon sekuel


Explore our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/