Tory Lanez Digari Selepas Hakim Mengatakan Dia Melanggar Perintah Perlindungan dalam Kes Megan Thee Stallion

Tory Lanez telah digari dan ditahan di bilik mahkamah Los Angeles pada Selasa selepas hakim mendapati dia melanggar perintah perlindungan dalam kes serangan jenayahnya yang melibatkan dakwaan dia menembak Megan Thee Stallion di kakinya hampir dua tahun lalu.

Hakim David Herriford membatalkan jaminan awal Lanez sebanyak $250,000 dan menaikkannya kepada $350,000 selepas mendengar hujah hampir sejam dan mendapati Lanez melanggar perintah mahkamah yang melarangnya menghubungi atau mengganggu Megan atau membincangkan sebarang penemuan dalam kes itu dengan pihak luar.

Rapper “Say It” mempunyai seorang bondsman bersamanya untuk perbicaraan pagi dan menghabiskan kira-kira lima jam dalam tahanan. Sebaik sahaja dia diproses dan dilepaskan, dia memanjat di belakang roda Lamborghini yang menunggu, memberitahu Batu berguling dia berasa “luar biasa,” sebelum dia memandu pergi.

Lanez, yang nama sahnya ialah Daystar Peterson, telah mengaku tidak bersalah dalam kes berprofil tinggi sejak Julai 2020. Dia hadir di mahkamah dengan memakai jaket tuksedo hitam di atas turtleneck hitam dan ditemani oleh bapanya dan beberapa rakannya.

Peguamnya, Shawn Holley, berhujah Lanez tidak memberikan pengguna Twitter pihak ketiga dan personaliti YouTube yang dikenali sebagai DJ Akademiks dengan sebarang penemuan dalam kes itu sebelum Akademiks tweet pada 23 Februari bahawa “DNA Tory Lanez tidak ditemui pada senjata di Meg Kes Thee Stallion.”

“Apa yang dia katakan adalah tidak betul,” kata Holley kepada mahkamah pada hari Selasa, merujuk kepada tweet yang kini dipadamkan itu menyebabkan ribut api media sosial. “Apa yang (DJ Akademiks) katakan ialah DNA tidak ditemui pada senjata itu. Dan sebenarnya, sapuan pistol itu menunjukkan ‘tidak konklusif,’ bahawa terdapat empat penyumbang.”

Holley juga merujuk kepada a susulan 23 Februari tweet daripada DJ Akademiks yang berbunyi, “Saya melihat sendiri dokumen ini.. ia betul-betul mengatakan ia tidak dapat disimpulkan dalam mencari DNA Tory pada pistol atau majalah.” Holley berhujah bahawa itu juga adalah palsu kerana “sapuan majalah itu menunjukkan Encik Peterson dikecualikan.”

“Sekiranya dia melihat dokumen ini, dia mungkin akan melakukannya dengan betul,” dia berhujah, memanggil tweet itu “berbual-bual” dalam “medium yang hampir secara semula jadi tidak boleh dipercayai.”

“Mahkamah tidak boleh membuat kesimpulan bahawa defendan mengedarkan apa-apa, namun nampaknya dia melanggar perintah yang melarangnya daripada membuat sebarang kenyataan berhubung penemuan,” kata Hakim Herriford, merujuk kepada siaran susulan daripada Peterson, termasuk yang berbunyi, “Ak tidak bercakap bohong.”

Holley berhujah bahawa Megan juga telah menggunakan kehadiran media sosialnya yang besar untuk bercakap tentang kes itu, dan beberapa komennya telah “merosakkan” Peterson. Tetapi Timbalan Peguam Daerah Kathy Ta berhujah bahawa pengendorsan Peterson terhadap tweet DJ Akademiks DNA adalah “caranya untuk maju dan memanipulasi naratif.” Dia berkata Megan telah “mendapat ugutan bunuh” dan telah “diganggu secara berterusan” kerana “perlakuan” Peterson.

Hakim Herriford reman Peterson ke jagaan sheriff dengan bon yang lebih tinggi selepas mengatakan permintaan pendakwa raya untuk mengurung pemuzik itu tanpa jaminan adalah “melampau”. Hakim menambah syarat pembebasan yang “jelas” baru, menyatakan bahawa Peterson “tidak boleh menyebut saksi yang mengadu dalam kes ini dalam mana-mana media sosial.”

“DA tidak meminta jaminan atau, sebagai alternatif, jaminan $5 juta, dan mahkamah menolak hujah tersebut dan meningkatkan jaminan kepada $350,000. Dan jaminan itu sedang dibuat sekarang,” kata Holley selepas perbicaraan.

“Saya di sini kerana ini anak saya. Saya orang pertama di luar sesiapa yang hadir pada hari itu untuk mendengar tentang perkara ini. Saya percaya kepadanya. Saya percaya dia tidak bersalah,” ayah Peterson, Sonstar Peterson, memberitahu Batu berguling.

Kes berprofil tinggi itu kini semakin pantas ke arah perbicaraan tentatif 14 September selepas hakim terdahulu memutuskan pada perbicaraan awal pada Disember bahawa pendakwa mempunyai bukti yang mencukupi untuk menjamin memanggil juri.

Pada perbicaraan Disember, seorang detektif LAPD memberi keterangan bahawa Peterson didakwa melepaskan pistol semiautomatik 9mm ke tanah berhampiran kaki Megan, mencederakan penyanyi “Savage”, semasa pertengkaran selepas mereka keluar dari pesta kolam di rumah Kylie Jenner.

Detektif Ryan Stogner berkata dia ditugaskan untuk kes itu dua hari selepas penembakan dan menemu bual Megan melalui telefon pada 16 Julai 2020, dan sekali lagi pada 12 November 2020. Dia berkata Megan, yang nama sahnya Megan Pete, memanggil semula saksi Peterson menarik picu.

“Ketika dia keluar dari kenderaan, dia mendengar Encik Peterson menjerit cabul kepadanya, dan dia menyatakan, ‘Menarilah, jalang!’ Dan dia kemudian mula menembak senjata ke arahnya,” Stogner memberi keterangan.

“(Megan) memerhati Encik Peterson memegang senjata api, dan kemudian dia memerhatikannya mula menembak,” kata Stogner. “Megan serta-merta merasakan sakit di kakinya, memerhatikan darah, jatuh ke tanah, dan kemudian merangkak ke jalan masuk bersebelahan kediaman…Dia menyifatkan kecederaannya sebagai berdarah dengan banyaknya.”

Holley kemudian menyoal balas Stogner untuk pembelaan, menyiasatnya mengenai wawancaranya dengan Pete dan mendapatkan keterangan bahawa penyanyi rap “Hot Girl Summer” itu terlibat dalam pertikaian dengan rakannya dan bekas pembantu Kelsey Harris, yang merupakan penumpang lain di dalam Cadillac hitam. Escalade, sejurus sebelum penembakan.

Holley mencadangkan Harris “mempunyai minat romantis terhadap Tory” dan menjadi cemburu apabila Peterson didakwa mendakwa semasa perjalanan pulang ke rumah bahawa dia dan Pete berada dalam “hubungan intim.”

Holley seterusnya mencadangkan bahawa Harris mungkin memiliki pistol apabila ia dilepaskan kerana penyiasat mendapati sisa tembakan di tangannya. Peguam itu juga berkata seorang lelaki yang menyaksikan tembakan dari kediaman berdekatan berkata dia percaya kilat muncung itu paling hampir dengan wanita bukan mangsa ketika kejadian.

Di bawah soal siasat lanjut oleh Ta Disember lalu, Stogner berkata sisa tembakan boleh dipindahkan kepada seseorang yang “berdekatan” dengan pistol yang dilepaskan. Stogner juga menimbulkan persoalan tentang kredibiliti keterangan saksi, berkata lelaki itu melaporkan melihat dua lelaki dan seorang wanita memukul Pete secara fizikal.

“Dia percaya bahawa mereka cuba membunuhnya. Dia berkata ia melihatnya sebagai pukulan yang teruk,” Stogner memberi keterangan. “Dia telah menyebut bahawa itu adalah dua lelaki yang memukul betina di atas tanah.”

Peterson telah ditangkap selepas tembakan oleh pegawai yang menjawab panggilan “tembakan” berhampiran blok 1800 Nichols Canyon Road. Ditempah kerana disyaki memiliki senjata api tersembunyi di dalam kenderaan, dia dibebaskan beberapa jam kemudian selepas membayar jaminan awal $35,000.

Pete tidak mengenal pasti Peterson secara terbuka sebagai penyerang yang didakwa selama berminggu-minggu tetapi akhirnya menamakan dia lebih sebulan kemudian dalam catatan Instagram.

“Tory menembak saya. Anda menembak saya, dan anda membuat publisiti anda dan orang anda pergi ke blog ini, berbohong dan sial,” katanya dalam video yang disiarkan pada 20 Ogos 2020. “Berhenti berbohong. Kenapa menipu? saya tak faham. Saya cuba menghalang situasi itu daripada internet, tetapi anda menyeretnya.”

Dia berkata, “Walaupun dia menembak saya, saya cuba menyelamatkannya. Dan ya’ll motherfuckers tidak menyelamatkan saya. Itu gila.”

Sejurus selepas tembakan itu, Pete kabur tentang apa yang berlaku. Stogner memberi keterangan bahawa dia pada mulanya memberitahu pegawai yang bertindak balas bahawa dia memotong kakinya pada kaca. Dia melakukan ini kerana dia bimbang tentang bagaimana polis mungkin bertindak balas jika mereka tahu Peterson, seorang lelaki kulit hitam, mempunyai senjata api di dalam kereta, dia kononnya memberitahu Stogner.

“Dia berkata bahawa pada masa itu, dia sangat takut dan malu, dan disebabkan fakta bahawa dia berkawan dengan defendan, dia takut dia akan menghadapi masalah, dan dia juga menyatakan beberapa kebimbangan mengenai iklim politik. mengenai polis dan tembakan,” Stogner memberi keterangan. “Dia takut ada tembakan polis baru-baru ini, dan dia menyifatkan kebimbangannya tentang polis yang berkemungkinan menembak defendan memandangkan dia baru sahaja melakukan tembakan.”

Peterson, 29, telah didakwa secara rasmi pada 8 Okt. 2020, dengan satu pertuduhan menyerang pemain baka Houston itu dengan senjata api separa automatik dengan cara yang “mengakibatkan kecederaan badan yang besar secara peribadi”, dan satu pertuduhan membawa senjata api yang disembunyikan, dimuatkan dan tidak berdaftar di dalam kenderaan.

Tarikh mahkamah seterusnya ditetapkan pada 9 Jun.We want to give thanks to the writer of this short article for this incredible web content

Tory Lanez Digari Selepas Hakim Mengatakan Dia Melanggar Perintah Perlindungan dalam Kes Megan Thee Stallion


Check out our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/