Ulasan Filem Cobra: Mengelirukan dan Berbelit-belit

Filem: Cobra
Penilaian: 2/5
Sepanduk:
Zee Studios dan R4 Entertainments
Pelakon: Vikram, Srinidhi Shetty, Irfan Khan, Roshan Mathew, Mirnalini Ravi, dan lain-lain
Muzik: AR Rahman
DOP: Bhuvan Srinivasan, Harish Kannan
Editor: John Abraham
Ditulis dan diarahkan oleh: Ajay Gnanamuthu
Tarikh Keluaran: 31 Ogos 2022

Vikram tidak memberikan pukulan padu selepas “I” Shankar. Namun begitu, filem-filemnya dinantikan untuk persembahannya. “Cobra” ialah filem terbarunya yang ditayangkan di pawagam.

Mari kita ketahui kebaikan dan keburukannya.

cerita:
Seorang putera raja di Scotland terbunuh pada hari perkahwinannya di Gereja. Satu lagi pembunuhan seorang menteri berprofil tinggi berlaku di Orissa. Tiada kesan identiti pembunuh. Siapa yang melaksanakan pembunuhan ini?

Sebagai ejen Interpol (Irfan Pathan) dalam misinya untuk memecahkan kes itu, dia mendapat fail daripada Judith, seorang pelajar matematik muda dari India, mencadangkan teorinya yang dipanggil Cobra tentang pembunuhan ini.

Ejen itu turun ke India. Mereka tidak lama kemudian mendapati bahawa Madhi (Vikram) berada di belakang pembunuhan ini. Dia seorang yang genius matematik. Selebihnya drama ini mengetahui sebab-sebabnya untuk pembunuhan ini.

Persembahan artis:
Vikram ialah seorang pelakon yang memenangi anugerah kebangsaan. Dia memberikan banyak persembahan yang tidak dapat dilupakan dalam kerjayanya yang panjang. Tetapi kebelakangan ini, dia menjadi monoton dengan kecenderungannya untuk melakukan getup yang berbeza. “Cobra” tidak berbeza. Tiada tindakan luar biasa darinya. Mereka yang suka dia melakukan jenis lakonan “Aparichitudu”, dapatkan sepotong satu dalam satu adegan. Itu sahaja.

Peranan gadis “KGF” Srinidhi Shetty kurang ditulis. Hubungannya dengan Vikram tidak masuk akal.

Seperti Vikram, Sarjano Khalid juga memainkan dua peranan, versi Vikram yang lebih muda. Mirnalini Ravi dalam episod imbas kembali okay.

Roshan Mathew memainkan peranan negatif tetapi tidak meninggalkan kesan. Pemain kriket Irfan Pathan sangat mengagumkan.

Kecemerlangan Teknikal:
Filem ini dipasang pada skala yang mewah. Reka bentuk pengeluaran adalah kaya. Sinematografi dan koreografi aksi adalah kelas atas. Muzik AR Rahman adalah biasa-biasa saja.

Sorotan:
Pusing selang
Adegan soal siasat

Kelemahan:
Skrip tidak koheren
Urutan yang tidak logik
Panjang 3 jam

Analisis
“Cobra” bermula dengan satu siri pembunuhan yang mendedahkan betapa bijaknya pembunuh itu membunuh mereka. Adegan awal menimbulkan minat dan tipu daya kerana ia berlaku di negara yang berbeza. Seorang genius matematik yang melaksanakannya menambahkan lagi kebaharuan. Vikram memainkan bahagian ini menarik kita ke dalam filem itu. Filem ini mempunyai kilatan kecemerlangan pada mulanya apabila ia menggunakan teori matematik untuk menjelaskan jenayah dan pembunuhan. Beberapa idea bercita-cita tinggi juga dibentangkan.

Tetapi pengarah nampaknya tidak berpuas hati dengan idea-idea ini. Dia telah menambah kerumitan kepada cerita mudah pembunuhan itu. Halusinasi, cerita imbas kembali, sentimen ibu, sentimen abang, dan yang lain-lain, tambah-tambah lagi ceritanya. Tanpa selang gaya “Dhoom 3”, ia akan menurun selepas itu.

Pengarah itu seolah-olah terlupa apa yang ingin diceritakannya selepas satu mata. Filem tiga jam itu menyeret ke banyak arah tetapi tidak pernah sampai ke matlamat asal yang dimaksudkan. Jam terakhir sungguh mengarut dan tidak logik.

Pada mulanya, kami dibuat untuk mempercayai bahawa Vikram melakukan semua pembunuhan ini untuk seorang lelaki korporat. Kami tidak mendapat jawapan mengapa orang yang dipanggil penjahat (pemilik syarikat korporat ini) melakukan apa yang dia lakukan. Permusuhan sebenar atau hubungannya dengan Vikram tidak pernah ditubuhkan. Banyak pautan telah hilang dalam penyuntingan bergelombang ini.

Benang Srinidhi Shetty dan Vikram adalah satu lagi sudut yang tidak kemas.

Secara ringkasnya, “Cobra” adalah terlalu panjang dan kuat. Filem ini menimbulkan minat sejurus sebelum jeda tetapi selepas itu, ia menjadi memenatkan dan menjadi membosankan.

Pokoknya: mengarut

We would love to say thanks to the author of this write-up for this amazing content

Ulasan Filem Cobra: Mengelirukan dan Berbelit-belit


You can view our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/