Ulasan filem Jayeshbhai Jordaar: Ranveer Singh berusaha keras, tetapi filem itu tidak mempunyai ‘jor’

Pelakon filem Jayeshbhai Jordaar: Ranveer SinghShalini Pandey, Ratna Pathak Shah, Boman Irani, Jiya Vaidya
Pengarah filem Jayeshbhai Jordaar: Divyang Thakkar
Penilaian filem Jayeshbhai Jordaar: 1.5 bintang

Sejauh mana keputusasaan untuk seorang ‘waaris’ (waris lelaki) akan membawa anda? Jika anda Jayesh bhai (Ranveer Singh) dan Mudra ben (Shalini Pandey), pasangan muda yang menantikan kehidupan di bawah ibu jari orang tua yang sombong, anda patuh kepada diktat mereka, yang boleh termasuk, di atas segala-galanya, ujian penentuan jantina .

Perkara pertama dahulu, untuk filem mengambil tindakan ini untuk menjadikannya sebagai amalan yang merosakkan dan menyalahi undang-undang yang tidak sepatutnya wujud pada mulanya, ia perlu memikirkan dengan tepat nada yang ingin diguna pakai. Jokular, tidak penting, runcing, atau sengaja meninggalkan celah untuk orang yang bersalah merangkak keluar? Takut ia akan menjadi terlalu banyak dokumentari, kerana ciri-ciri berasaskan isu yang sering dituduh, anda menceroboh, pada selang masa yang tetap, watak-watak berwarna-warni, lencongan yang aneh, kanak-kanak sebelum matang, tanpa menyedari bahawa anda sedang mengosongkan filem anda sendiri. teras.

Inilah yang berlaku dalam lawatan YRF terbaru ini. Dalam semangatnya untuk mengukuhkan rasa malu Jayesh, yang tidak dapat membuka mulutnya di hadapan babujinya (Boman Irani) dan ba (Ratna Pathak Shah), kita mendapat adegan demi adegan di mana Patel Sr menjadi patriark yang mengaum, dan isterinya menjadi pasangan wanitanya. Dan itu mengikuti adegan demi adegan Jayesh sebagai perisai yang boleh dia lakukan kepada Mudra yang sangat hamil, yang akan melahirkan, dan anak perempuannya yang berusia sembilan tahun, terhadap ibu bapanya dan ‘samaaj’ (filem itu membawa meningkatkan ‘masyarakat’ pada setiap peluang, memberi alasan kepada protagonis yang lebih tua untuk menjadi seperti mereka). Apakah yang boleh dilakukan oleh golongan miskin apabila masyarakat sendiri begitu regresif?

Dan sekiranya kami hampir menyerang seluruh Gujerat (sekarang itu tidak akan berlaku, kan), kami mendapat sekumpulan ‘pehelwaan’ Haryanvi (diketuai oleh Puneet Issar yang berotot), semuanya menyesal kerana telah menyingkirkan anak perempuan mereka sebelum mereka dilahirkan. Sekali lagi, satu perkara yang perlu dibuat, tetapi adakah ketawa lemah satu-satunya cara untuk melakukan ini? Apabila warga emas yang kelaparan budak itu tidak bersikap menjijikkan terhadap kaum wanita yang dikebumikan di bawah ‘ghoonghats’ mereka, mereka mengejar Jayesh dan Mudra, yang sedang dalam pelarian. Cuma filem ini mahu jadi apa? Pengejaran, komedi atau filem yang penuh dengan makna? Kali terakhir YRF berjaya meletakkan semua itiknya berturut-turut, ia adalah dengan ‘hebat’Dum Lagaa Ke Haisha‘, dan itu pada tahun 2015.

Tiada siapa yang terlepas tanpa cedera. Ranveer Singh cuba bersungguh-sungguh untuk menjadi ‘jordaar’, tetapi dikecewakan oleh filem yang sebenarnya tidak mempunyai ‘jor’. Shalini Pandey, gadis kecil yang lemah lembut dari ‘Arjun Reddy’, bertukar menjadi seorang isteri yang lemah lembut di sini. Boman Irani tidak melakukan apa-apa selain menjerit ke bawah, dan Pathak Shah diberikan adegan ‘Mirch Masala’, mengingatkan kita tentang pemenang filem itu, yang menyusun semua deknya di belakang wanita yang terkepung, dan memenangi hari itu.

Ranveer Singh dalam pegun dari Jayeshbhai Jordaar.

Tiada nasib seperti itu di sini. Niat dalam ‘Jayeshbhai Jordaar’ mungkin murni, tetapi filem itu muncul sebagai celoteh watak-watak yang bermain-main dalam plot yang membuatkan anda mengetap gigi. Bayangkan mempunyai filem yang mempunyai watak utama yang bertanggungjawab atas kematian beberapa anak yang belum lahir, tanpa perbuatan itu meninggalkan parut yang jelas pada jiwanya: dia hanya melemparkannya dalam satu barisan, menitiskan air mata, dan itulah penghujungnya.

Akhirnya, seorang watak berkata dengan lantang: yeh kya ho raha hai yahan? (Apa yang berlaku di sini?). Ia datang tidak sesaat terlalu cepat.

We would like to say thanks to the writer of this short article for this outstanding material

Ulasan filem Jayeshbhai Jordaar: Ranveer Singh berusaha keras, tetapi filem itu tidak mempunyai ‘jor’


Explore our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/