Ulasan Tayangan Perdana Siri Slow Horses – “Kegagalan Berjangkit” dan “Minuman Kerja” – IGN

Tayangan perdana Slow Horses dengan dua episod di Apple TV+ pada 1 April 2022, diikuti dengan satu episod mingguan setiap hari Jumaat.

Gary Oldman menerima pencalonan Oscar kerana memainkan watak pegawai perisikan British yang cemerlang George Smiley dalam adaptasi 2011 filem thriller Perang Dingin John le Carré. Perisik Askar Tukang Jahit Tinkerdan peranannya dalam Apple TV+ Kuda Perlahan, adaptasi setia dari thriller pengintip Mick Herron 2010 dengan nama yang sama, terasa seperti lanjutan langsung daripada persembahan itu. Oldman’s Jackson Lamb ialah joki meja yang lembik dan kembung mengetuai pasukan penolakan MI5. Tetapi terdapat petunjuk dalam persembahannya yang cemerlang tentang watak yang menjijikkan bahawa Lamb pernah menjadi seorang pahlawan dingin yang hebat, dan dia mungkin hanya mampu memanggil semula kemahiran itu sekiranya dia memutuskan untuk mengambil berat.

Tetapi Slough House, nama biasa untuk pejabat lusuh di mana Lamb memerintah sebagai zalim kecil, adalah tempat mata-mata yang mempunyai kerjaya yang menjanjikan dibuang negeri selepas melakukan kesilapan yang memalukan. Tuduhan terbaru Lamb ialah River Cartwright (Jack Lowden), yang kelihatan seperti ditarik dari Central Casting untuk pengintip bintang apabila dia muncul dalam pembukaan tayangan perdana dua episod Slow Horses. River sedang dalam misi untuk menghentikan seorang pengganas yang berasa seperti urutan thriller yang dilaksanakan dengan baik jika sangat tradisional kecuali dia sebenarnya tidak menangkap pengebom berani mati itu dalam masa yang singkat. Apabila kita berjumpa River lagi, dia sudah menghabiskan lapan bulan di Slough House, membayar kegagalannya dengan melakukan kerja yang paling hina dan menjijikkan yang Lamb dapat jumpa. Lamb berharap dapat menghancurkan semangat pekerjanya dan membuat mereka berhenti sama sekali dalam perkhidmatan, dan ini adalah penghargaan kepada kedua-dua pasukan solek dan persembahan Lowden bahawa masa itu nampaknya telah menua pelakon muda yang bijak itu.

Rancangan TV Ulasan Terbaik 2022

Terdapat sedikit episod awal Jingga Adalah Hitam Baru dalam Slow Horses, dengan imbasan kembali dan rahsia berbisik perlahan-lahan mendedahkan salah laku yang menyebabkan setiap ahli ensembel di api penyucian semasa mereka. Terdapat Min Harper (Dustin Demri-Burns), yang meninggalkan cakera sulit di dalam kereta api, dan Roddy Ho (Christopher Chung), seorang penggodam panas terdesak untuk mengetahui sebab dia dihantar ke Slough House. Lamb melayan seluruh pejabatnya dengan jenis penghinaan berasid yang dikuasai oleh Alan Rickman, tetapi penderaan khas menimpa pembantu peribadinya, Catherine Standish (Saskia Reeves), seorang peminum alkohol yang pulih kerana trauma dengan menemui mayat bekas bosnya.

Ketidakbergunaan dan keputusasaan mereka terasa secara fizikal dalam Slough House yang gelap dan suram berbanding dengan kaca anggun ibu pejabat MI5, di mana Diana Taverner (Kristin Scott Thomas) yang agung memerintah ejen yang benar-benar menyelesaikan sesuatu. Sangat mudah untuk memahami sebab pertuduhan Lamb berusaha untuk melarikan diri daripada komedi pejabat mereka yang gelap dan mencari jalan kembali kepada tindakan tajam kerja pengintip sebenar.

Apabila seorang pelajar kolej Pakistan British diculik oleh ketuanan kulit putih, River melihat peluang untuk melakukan kebaikan dan kembali ke dalam kebaikan MI5. Dua episod pertama mula menggembirakan memulakan serpihan konspirasi, meringankan mood melalui kebodohan wira-wira underdognya yang sama ada terdesak untuk mengubah hubungan kerja mereka menjadi sesuatu yang lebih bermakna atau meluahkan kepahitan mereka dengan melemparkan kata-kata kasar kepada rakan sekerja mereka.

Novel Herron berfikiran ke hadapan pada tahun 2010 kerana ia melihat di sebalik kisah heroik ancaman keganasan Islam yang digagalkan yang mendominasi genre berikutan serangan 11 dan 7/7 September, sebaliknya beralih untuk memeriksa rasuah dalam agensi keselamatan, ancaman nasionalisme kulit putih yang semakin meningkat, dan perasaan umum bahawa hari-hari terbaik Britain mungkin sudah berlalu. Sentimen terakhir itu nyata dalam sifat Lamb yang kusut — malah stokinnya berlubang — dan kenangan tentang datuk River, David Cartwright, seorang perisik legenda bersara yang pengaruhnya memberi manfaat dan beban kepada ejen yang tidak sabar-sabar untuk mengikuti jejaknya.

Terdapat sedikit persamaan dalam mesej teras Slow Horses dan Peacemaker.


Walaupun kedua-dua rancangan itu berbeza secara radikal, terdapat sedikit persamaan dalam mesej teras Slow Horses dan Pendamai. Pada masa sukar untuk menyukai atau mempercayai institusi, kedua-dua rancangan sebaliknya meletakkan kepercayaan mereka pada kumpulan yang tidak sesuai yang mungkin boleh berkembang bersama dan menyelamatkan hari itu. Seperti versi Smiley Oldman yang tajam bersembunyi di bawah pakaian Lamb yang tidak sesuai dan rambut berminyak, tayangan perdana Slow Horses membayangkan bahawa kehebatan mungkin ditemui di tempat yang paling tidak dijangka.

We would love to thank the writer of this short article for this incredible content

Ulasan Tayangan Perdana Siri Slow Horses – “Kegagalan Berjangkit” dan “Minuman Kerja” – IGN


You can find our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/