Upacara pengebumian Ratu berakhir dengan senyap selama dua minit di seluruh negara, kata pegawai istana | CNN


London
CNN

Senyap selama dua minit di seluruh negara akan diadakan sejurus sebelum upacara pengebumian negara untuk Ratu Elizabeth II berakhir pada hari Isnin, dedah pegawai istana.

Istana Buckingham juga berkata demikian Ratu Elizabeth II kanak-kanak akan berjaga di sekeliling kerandanya pada petang Jumaat, sama seperti mereka pengawal di Katedral St. Giles di Scotland awal minggu ini.

Raja Charles III akan disertai oleh Puteri Anne dan Putera Andrew dan Edward mengelilingi keranda, yang kini terletak di dalam Westminster Hall di London.

Istana juga mendedahkan Raja akan menganjurkan majlis resepsi untuk melawat ketua negara di Istana Buckingham pada hari Ahad, menjelang pengebumian negara.

Ratu meninggal seminggu yang lalu berumur 96 tahun di rumah negaranya di Istana Balmoral di Scotland.

Istana menggariskan apa yang diharapkan semasa acara istiadat hari Isnin untuk mendiang raja dalam taklimat Khamis.

Pada hari pengebumian kira-kira jam 10:35 pagi (5:35 pagi ET), keranda akan diangkat dari catafalque tempat ia berehat oleh parti pembawa yang diasaskan oleh Kompeni Ratu, Batalion Pertama Pengawal Grenadier, dan dibawa dalam perarakan dari dewan ke Kereta Api Negara Tentera Laut Diraja, kata seorang pegawai kanan istana.

Kereta senjata itu juga telah digunakan untuk pengebumian raja-raja terdahulu, termasuk Raja Edward VII, Raja George V, Raja George VI. Ia juga digunakan untuk pengebumian perdana menteri pertama Ratu, Winston Churchill, dan sepupunya, Lord Louis Mountbatten.

Selaras dengan tradisi sebelum ini, gerabak senjata itu akan berlepas pada 10:44 pagi (5:44 pagi ET) dan diundi oleh 142 Royal Naval Ratings, yang merupakan anggota perkhidmatan, menurut pegawai kanan istana.

Ia kemudiannya akan diproses dalam perjalanan singkat dari New Palace Yard ke Westminster Abbey, yang akan dibarisi oleh Tentera Laut Diraja dan Marin Diraja. Perarakan itu akan diketuai oleh Pipes & Drums beramai-ramai Rejimen Scotland dan Ireland, Briged Gurkhas, dan Tentera Udara Diraja dengan jumlah pemuzik berjumlah 200 orang.

Raja, ahli keluarga diraja dan ahli keluarga kedua-dua raja dan Putera Wales akan mengikut terus di belakang keranda.

Untuk perjalanan, keranda akan diapit oleh pihak pembawa, pembawa pallbear yang diasaskan dari Service Equerries to the Queen, sebagai tambahan kepada detasemen Pengawal Badan Raja The Honorable Corps of Gentlemen at Arms, The Yeomen of the Guard dan Royal Company. daripada Pemanah.

Perkhidmatan itu akan dikendalikan oleh Rev. David Hoyle, Dekan Westminster di Westminster Abbey, bermula pada 11 pagi (6 pagi ET).

Perdana Menteri UK Liz Truss dan Patricia Scotland, Setiausaha Agung Komanwel, akan membaca pelajaran. Uskup Agung Canterbury, Justin Welby, akan menyampaikan khutbah.

Menjelang penghujung perkhidmatan, kira-kira jam 11:55 pagi (6:55 pagi ET), Siaran Terakhir akan dibunyikan sebelum senyap dua minit diperhatikan.

Pengebumian negara akan dimuktamadkan oleh Queen’s Piper, yang pada tengah hari (7 pagi ET) akan memainkan Reveille, Lagu Kebangsaan dan Ratapan.

Ini adalah cerita yang sedang berkembang – lebih banyak lagi akan datang

We want to say thanks to the writer of this write-up for this incredible content

Upacara pengebumian Ratu berakhir dengan senyap selama dua minit di seluruh negara, kata pegawai istana | CNN


Discover our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/