Video Perdana Amazon Menggantung Penarafan Pengguna ‘The Rings of Power’ Selepas ‘Pengeboman Semakan’ Berlaku

Prime Video sedang menjalin laluan baharu untuk “The Lord of the Rings: The Rings of Power.”

Siri belanjawan besar itu memulakan debutnya dua episod pertama pada 2 September, dengan sumber Amazon memberitahu Wartawan Hollywood bahawa ulasan diadakan selama 72 jam untuk menghapuskan troll — dan bukan dari pelbagai jenis JRR Tolkien yang besar, walaupun mungkin sebagai tidak cerdik. (Perkauman telah mengkritik pemutus pelbagai siri itu.) “The Rings of Power” kini mempunyai purata 34 peratus skor penonton Rotten Tomatoes, berbanding 87 peratus skor pengkritik. Sehingga cetakan, terdapat sifar ulasan untuk siri ini di Prime Video dengan pengguna tidak dapat membuat siaran.

Lagi daripada IndieWire

Seorang wakil untuk Prime Video tidak membalas permintaan IndieWire untuk mengulas pada masa penerbitan.

Baru-baru ini, siri Disney+ Marvel “She-Hulk” telah disahkan “dibom ulasan” di Rotten Tomatoes dengan 88 peratus skor pengkritik berbeza dengan skor penonton awal 36 peratus. Skor penonton kemudiannya meningkat kepada 50 peratus. Pengeboman ulasan lahir selepas kumpulan bekerjasama untuk memuat naik ulasan negatif untuk “isu budaya atau politik yang dianggapnya dan bukannya kualiti sebenar,” seperti yang ditakrifkan oleh THR.

Ulasan Rotten Tomatoes semasa terdiri daripada siri buta perkauman yang diselar kerana mencerminkan “politik semasa” dalam cerita yang “sudah ditulis dan tidak sepatutnya dicemari” hingga memanggilnya “membosankan.” Satu ulasan berbunyi, “Mencerminkan kepelbagaian dunia di Middle Earth adalah matlamat yang ganjil, walaupun mungkin baik untuk pemasaran, tetapi ia jelas lebih penting daripada membuat siri TV berfungsi.”

Dicipta bersama oleh pelakon JD Payne dan Patrick McKay dan telah diperbaharui selama lima musim, pelakon di sebalik “Rings of Power” menjangkakan tindak balas perkauman.

Apabila studio itu pada asalnya mengeluarkan foto pelakonnya yang berbilang budaya, Amazon dengan serta-merta disambut dengan trolling dalam talian yang vitriolic, apabila peminat menggunakan media sosial untuk menyelar peranan tertentu berdasarkan kaum dan jantina.

“Jelas sekali akan ada tolakan dan tindak balas,” kata sarjana Tolkien, Mariana Rios Maldonado. Vanity Fair, “tetapi persoalannya, daripada siapa? Siapakah orang-orang ini yang berasa sangat terancam atau jijik dengan idea bahawa bunian adalah Hitam atau Latin atau Asia?”

Penerbit eksekutif siri Lindsey Weber menambah, “Kami merasakan bahawa penyesuaian karya Tolkien akan mencerminkan rupa dunia sebenarnya. Tolkien adalah untuk semua orang. Kisahnya adalah tentang kaum fiksyennya yang melakukan kerja terbaik mereka apabila mereka meninggalkan pengasingan budaya mereka sendiri dan bersatu.”

IMDb, yang juga dimiliki oleh Amazon, tidak menggantung penilaian penonton untuk “Rings of Power.” Pada masa ini, siri ini berada pada skor purata 6.1 daripada 10.

Ben Travers IndieWire memberikan siri a penilaian Bmenulis, “’The Lord of the Rings: The Rings of Power’ berkibar-kibar untuk hidup dalam semburan, menawarkan alasan yang cukup untuk dipercayai, dengan masa untuk memainkan kisahnya sendiri dan mengoptimumkan kekuatannya sendiri, penciptaan Video Perdana boleh meninggalkannya sendiri tanda berkilauan pada alam semesta JRR Tolkien yang masih berkembang.”

Terbaik daripada IndieWire

Mendaftar untuk Surat Berita Indiewire. Untuk berita terkini, ikuti kami di Facebook, Twitterdan Instagram.

Klik di sini untuk membaca artikel penuh.

We would love to thank the author of this post for this remarkable material

Video Perdana Amazon Menggantung Penarafan Pengguna ‘The Rings of Power’ Selepas ‘Pengeboman Semakan’ Berlaku


Our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/