Vince McMahon mengambil peringkat ‘Smackdown’ selepas dakwaan salah laku muncul

“Encik McMahon,” persona dalam gelanggang eksekutif, memendekkan keadaan.

“Adalah satu keistimewaan seperti biasa untuk berdiri di hadapan anda di sini malam ini,” kata McMahon kepada orang ramai di Minneapolis, Minnesota.

McMahon memberitahu penonton bahawa dia berada di sana untuk mengingatkan orang ramai tentang empat perkataan yang membentuk “tandatangan WWE.”

“Empat perkataan itu ialah ‘kemudian,’ ‘kini,’ ‘selama-lamanya,’ dan perkataan yang paling penting ialah ‘bersama,'” katanya. “Selamat datang ke Smackdown!”

McMahon kemudian meninggalkan gelanggang sambil lagu temanya, “No Chance in Hell,” dimainkan.

Ketua syarikat gusti yang sudah lama disiasat oleh lembaga syarikat itu kerana bersetuju membayar penyelesaian rahsia $3 juta kepada bekas pekerja yang didakwa mempunyai hubungan sulit dengannya, menurut sebuah Laporan Wall Street Journal.
Pada pagi Jumaat, syarikat itu mengumumkan bahawa McMahon telah bersetuju untuk melangkah pergi daripada peranannya sebagai pengerusi dan CEO semasa siasatan sedang dijalankan.

Anak perempuannya Stephanie McMahon akan berkhidmat sebagai CEO sementara dan pengerusi wanita, kata syarikat itu dalam satu kenyataan pada hari Jumaat.

Bagi persona dalam cincin McMahon, dia tidak akan pergi ke mana-mana buat masa ini. McMahon akan mengekalkan peranannya mengenai kandungan kreatif WWE dan akan muncul sebagai wataknya semasa perlawanan semasa siasatan dijalankan.

Perjanjian pemisahan itu dilaporkan dibuat pada Januari antara McMahon dan bekas pekerja yang tidak dinamakan itu. Ia menghalang pekerja itu, yang diupah sebagai paralegal, “daripada membincangkan hubungannya dengan Encik McMahon atau memperlekehkannya,” menurut Journal.

Siasatan itu, yang bermula pada April, telah “mengalihkan perjanjian lain yang tidak mendedahkan lebih lama yang melibatkan tuntutan salah laku bekas pekerja wanita WWE oleh Encik McMahon,” kata Journal. Tuntutan salah laku lain dilaporkan ditemui terhadap John Laurinaitis, ketua perhubungan bakat syarikat.

“Saya telah berikrar kerjasama sepenuhnya kepada siasatan oleh jawatankuasa khas, dan saya akan melakukan segala yang mungkin untuk menyokong siasatan,” kata McMahon dalam satu kenyataan Jumaat. “Saya juga telah berjanji untuk menerima penemuan dan hasil siasatan, walau apa pun ia.”

McMahon menambah dalam kenyataan bahawa dia suka WWE (WWE) dan ” komited untuk bekerjasama dengan Pengarah Bebas untuk mengukuhkan budaya kita.”

“Amat penting bagi saya bahawa kita mempunyai tempat kerja yang selamat dan kolaboratif,” katanya. “Saya komited untuk melakukan segala-galanya dalam kuasa saya untuk membantu Jawatankuasa Khas menyelesaikan tugasnya, termasuk mengumpulkan kerjasama seluruh syarikat untuk membantu dalam penyiapan siasatan dan untuk melaksanakan penemuannya.”

Seperti yang ditunjukkan pada hari Jumaat di “Smackdown”, McMahon telah menjadi sebahagian daripada WWE selama beberapa dekad, baik sebagai eksekutif dan sebagai ahli gusti sendiri.

Dia menjadikan syarikat itu sebagai kuasa besar media global, yang kini mempunyai tawaran penyiaran dan penstriman utama dengan Fox dan NBCUniversal. McMahon juga telah membantu mencipta ramai ahli gusti terkenal, termasuk The Rock, John Cena dan Stone Cold Steve Austin, yang kesemuanya telah beralih ke budaya pop.

— CNN Business’ Jordan Valinsky menyumbang kepada laporan ini.

We want to thank the author of this article for this awesome material

Vince McMahon mengambil peringkat ‘Smackdown’ selepas dakwaan salah laku muncul


Explore our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/