Wakil Raja Charles Hanya Menjawab Khabar angin Harry ‘Yang Terakhir Tahu’ Mengenai Kematian Permaisuri

Mencari tahu bersama. Putera Harry dan Ratu Elizabeth kematian menjadi bualan hangat selepas terbongkar apabila mengetahui pemergian neneknya. Seorang wakil Raja Charles III mendedahkan apabila Harry mendapat tahu selepas laporan keluar bahawa dia mendapat tahu tentang kematian Baginda lima minit sebelum orang ramai.

Mengikut Telegraf, Putera Harry dalam perjalanan untuk berjumpa neneknya apabila Raja Charles memanggilnya di dalam pesawat untuk memaklumkannya mengenai kematiannya pada 8 September 2022. Akhbar berita itu juga melaporkan bahawa Duke of Sussex hanya mengetahui kematiannya lima minit sebelum kematiannya. awam dan merupakan “orang terakhir yang mengetahui” kematiannya sebelum maklumat itu dikeluarkan kepada orang lain. Istana tidak biasanya mengulas mengenai spekulasi seperti ini, tetapi dalam langkah yang jarang berlaku, jurucakap Raja Charles III menjawab khabar angin itu. Mereka memberitahu Surat Harian pada 18 September 2022, bahawa “orang ramai hanya dimaklumkan selepas setiap ahli keluarga dimaklumkan.”

Sejak itu, Putera Harry banyak terlibat dalam penghormatan dan upacara tradisional selepas kematian neneknya. Buat pertama kali selepas beberapa ketika, Putera William dan Kate Middleton menjemput Duke dan Duchess of Sussex untuk berjalan-jalan melihat penghormatan kepada mendiang Ratu Elizabeth II di Istana Windsor. Istana Kensington berkata William menjemput abang dan kakak iparnya untuk menyertainya dan Kate. Pada awal hari itu, William hadir untuk bapanya pengisytiharan sebagai Raja. Pasangan yang berpakaian serba hitam memandang penuh kasih sayang pada bunga dan mesej sokongan kepada Permaisuri dan keluarganya. “Kami semua sangat berterima kasih – kedua-dua pihak mengetepikan semua perkara untuk Ratu,” kata sumber Diraja Muka surat Enam.

Pada 17 September 2022, Putera William, Putera Harry dan sepupunya mengadakan a berjaga-jaga untuk nenek mereka. Mereka mengelilingi keranda Permaisuri dan berdoa sebentar selama 15 minit untuk nenek tercinta. Terutama, Putera Harry dilihat dengan pakaian seragam tenteranya selepas dia tidak dibenarkan memakainya untuk perarakan keranda Ratu dari Istana Buckingham ke Dewan Westminster. Pegawai diraja mengubah arah dalam “pusingan U” yang mengejutkan pada hari Khamis, 15 September, pakar diraja Omid Scobie tweet. Bagaimanapun, pada pengebumian Ratu pada 19 September 2022, Duke of Sussex tidak memakai pakaian seragamnya lagi dan tidak memberi hormat.

Harry membuat a kenyataan awam pada amalnya milik Archewell laman web untuk menghormati neneknya dan mengingati kenangan indah mereka bersama. “Nenek, sementara perpisahan terakhir ini membawa kesedihan yang mendalam, saya sentiasa berterima kasih atas semua pertemuan pertama kita — dari kenangan awal zaman kanak-kanak saya dengan awak, hingga bertemu dengan awak buat kali pertama sebagai ketua komander saya, hingga saat pertama awak bertemu. isteri tersayang dan peluk cicit tercinta. Saya menghargai masa-masa yang dikongsi dengan anda ini, dan banyak detik istimewa lain di antaranya. Anda sudah sangat dirindui, bukan hanya oleh kami, tetapi oleh seluruh dunia. Dan mengenai pertemuan pertama, kami kini menghormati bapa saya dalam peranan baharunya sebagai Raja Charles III.” Dia juga menyebut bagaimana dia dan suaminya Putera Philip bersatu semula. “Kami juga, tersenyum mengetahui bahawa anda dan datuk bersatu semula sekarang, dan kedua-duanya bersama dengan aman.”

Imej: Ihsan Random House.

Untuk lebih lanjut mengenai keluarga diraja British, lihat biografi 2012 Sally Bedell Smith, Elizabeth Ratu: Kehidupan Raja Moden
.
Buku terlaris New York Times, yang merangkumi “kisah sebenar” di sebalik beberapa jalan cerita yang dipaparkan dalam Netflix Mahkota, mengikuti kehidupan Ratu Elizabeth II dari zaman kanak-kanaknya sebagai “waris anggapan” kepada bapanya, Raja George VI; hingga saat dia bertemu suaminya, Putera Philip, ketika dia berumur 13 tahun; untuk menaiki takhta pada usia 25 tahun pada tahun 1952. Elizabeth the Queen, yang juga termasuk temu bual dengan sumber Istana Buckingham dan dokumen yang tidak pernah didedahkan sebelum ini, memberikan penyelaman mendalam ke dalam legasi Ratu sebagai salah seorang raja paling terkenal baru-baru ini sejarah.

Kourtney Terkejut dengan Kemalangan Kereta Scott yang Mengerikan—Dia Tidak Dapat

We would like to give thanks to the author of this post for this amazing content

Wakil Raja Charles Hanya Menjawab Khabar angin Harry ‘Yang Terakhir Tahu’ Mengenai Kematian Permaisuri


You can find our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/