‘Walking Dead’ Pencipta Robert Kirkman Pertarungan Keuntungan Dengan AMC Ditepis Hakim, Sekali lagi

The Walking Dead akan berakhir tahun ini, dan oleh itu nampaknya kebanyakan tindakan undang-undang yang telah lama wujud oleh Robert Kirkman dan pengeluar eksekutif lain siri kiamat zombi terhadap AMC.

Dalam keputusan muktamad hari Rabu, Hakim Mahkamah Tinggi Los Angeles Daniel Buckley menewaskan sebahagian besar pergaduhan yang dihadapi Kirkman, Gale Anne HurdDavid Alpert dan rakan-rakannya TWD EP Charles Eglee dan Glen Mazzara menentang bekas rumah Lelaki Gila. “Berdasarkan fakta dan keterangan di hadapan Mahkamah, Mahkamah tidak menemui isu fakta material yang boleh dibicarakan mengenai kausa tindakan pertama Plaintif kerana melanggar perjanjian tersirat dengan niat baik dan urus niaga adil,” tulis Buckley dalam keputusan penghakiman separa musim panas. hari ini mengenai aduan pindaan ketiga plaintif (baca di sini). “Oleh itu, keputusan ringkasan adalah DIBERIKAN untuk sebab pertama tindakan.”

Banyak perkara ini berkisar tentang mempertandingkan takrifan penerimaan kasar terlaras yang diubah suai. aka MAGR. Itu tidak terbang tinggi dengan Buckley dalam sepakan keduanya pada ini TWD boleh.

“Kebanyakan hujah Plaintif berkaitan dengan tuntutan perjanjian tersirat adalah berdasarkan andaian yang tidak disokong bahawa faedah daripada tawaran mereka adalah MAGR positif, sentiasa menghasilkan pampasan luar jangka, untuk setiap tahun,” kata hakim LASC dalam keputusan 18 muka suratnya. . Beliau menambah, “Plaintif tidak menyebut sebarang bahasa kontrak yang menyokong andaian ini dan Plaintif bersetuju untuk terikat dengan istilah MAGR Defendan.”

Meninggalkan beberapa tuntutan audit kes itu pertama kali difailkan pada Ogos 2017 utuh, Buckley dengan berkesan telah menentukan bahawa AMC tidak, seperti EP dan bekas TWD showrunner Frank Darabont sebelum mereka bertegas, pasang semula tawaran mereka pada hari-hari awal rancangan itu untuk memastikan mereka dinafikan keuntungan besar yang dihasilkan oleh filem blockbuster sekali itu. “Mahkamah bersetuju dengan Defendan bahawa tiada satu pun daripada kategori keterangan ini mencukupi untuk membangkitkan isu fakta yang boleh dibicarakan bahawa Defendan telah melucutkan Plaintif daripada faedah tawar-menawar mereka atau bertindak sewenang-wenangnya, tidak rasional, atau jahat sehingga juri yang munasabah boleh mendapati kelakuan mereka dilanggar. perjanjian tersirat dengan niat baik dan urus niaga yang adil,” tulis Buckley dalam keputusan terakhirnya, yang mencerminkan keputusan tentatif yang tidak ironis pada 1 April.

“Keputusan hari ini adalah tamparan yang menentukan kepada kes melampau ini,” kata Orin Snyder, salah seorang peguam utama AMC, hari ini. “Ini adalah kali kedua mahkamah menolak tuntutan utama plaintif, dan menolak percubaan mereka untuk menulis semula kontrak mereka untuk mencari keuntungan yang tidak wajar.” Peguam Gibson, Dunn & Crutcher menambah, “Kami gembira dengan keputusan mahkamah, yang meninggalkan hanya tuntutan audit yang sempit untuk diselesaikan di perbicaraan, di mana kami yakin kami akan menang.”

Kini, tiada apa yang benar-benar kelihatan berakhir di mahkamah Amerika apabila ia berkaitan dengan debu kolar putih, walaupun ia secara terbuka termasuk pejalan kaki makan daging. Namun, lepas TWD pencipta komik Kirkman’s usaha yang tidak berjaya pada percubaan mini 2020 untuk menyelesaikan tafsiran kontrak dan Darabont menyelesaikan pertarungannya selama hampir sedekad tahun lepas untuk $200 juta yang hebat dan beberapa hak yang sesat, sukar untuk melihat sejauh mana EP boleh mengambil langkah ini.

Atau dengan kata lain, walaupun terdapat beberapa spinoff berprofil tinggi dalam kerja-kerja, The Walking Dead mothershow itu bersedia untuk menamatkan lapan episod akhir musim ke-11 dan terakhirnya pada akhir tahun ini. Walaupun dengan isu audit masih bernyawa dan menunggu untuk dibicarakan, tuntutan Kirkman dan syarikat ini mungkin tidak ketinggalan.

We would like to thank the author of this post for this incredible material

‘Walking Dead’ Pencipta Robert Kirkman Pertarungan Keuntungan Dengan AMC Ditepis Hakim, Sekali lagi


Take a look at our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/