Will Smith Berundur Dari Akademi Kerana Chris Rock Oscars Slap Backlash

Will Smithmenghadapi kemungkinan dibuang atau digantung selepas dia menyerang Chris Rock semasa Ahad lepas Oscar siaran, sebaliknya telah meletak jawatan daripada Akademi Seni & Sains Gambar Gerak. Tindakan itu dilakukan ketika pelakon itu terlibat dalam krisis paling teruk dalam kerjayanya dan sebagai organisasi di sebalik Anugerah Akademi telah bergelut dalam percubaannya untuk menangani akibat daripada pertengkaran itu. Dalam satu kenyataan, Smith menyebut tindakannya “mengejutkan, menyakitkan dan tidak boleh dimaafkan” dan berkata bahawa dia akan menerima sebarang akibat tambahan yang dianggap sesuai oleh Lembaga Pengelola Akademi.

“Senarai mereka yang saya sakiti adalah panjang dan termasuk Chris, keluarganya, ramai rakan dan orang tersayang saya, semua yang hadir, dan penonton global di rumah,” kata Smith. “Saya mengkhianati amanah Akademi. Saya menafikan calon dan pemenang lain peluang mereka untuk meraikan dan diraikan kerana kerja luar biasa mereka. Saya patah hati.”

Smith juga mengakui bahawa tindakannya membayangi pemenang lain di Anugerah Akademi ke-94.

“Saya mahu memberi tumpuan semula kepada mereka yang patut diberi perhatian untuk pencapaian mereka dan membenarkan Akademi untuk kembali kepada kerja luar biasa yang dilakukannya untuk menyokong kreativiti dan kesenian dalam filem,” katanya sambil mengakhiri dengan “perubahan memerlukan masa dan saya komited untuk melakukan kerja untuk memastikan bahawa saya tidak lagi membenarkan keganasan mengatasi sebab.”

Semasa majlis itu, Smith mengecas pentas dan memukul Rock semasa siaran selepas Rock membuat jenaka tentang isteri pelakon itu, Jada Pinkett Smith, menyamakan kepalanya yang dicukur dengan buzzcut yang dimainkan oleh Demi Moore dalam “GI Jane.” Pinkett Smith mengalami keguguran rambut akibat alopecia.

Akademi kemudian berkata ia meminta Smith meninggalkan majlis itu dan dia menolak. Walau bagaimanapun, sumber memberitahu Kepelbagaian bahawa pemimpin organisasi tidak pernah secara rasmi meminta dia dipecat dan penerbit Will Packer menggesa dia untuk kekal. Semasa penampilan di GMA pada hari Jumaat, Packer berkata bahawa dia berkata Smith harus kekal atas permintaan Rock — sesuatu yang telah dinafikan oleh kem Rock.

Ia adalah naratif yang sangat kusut tentang apa sebenarnya yang berlaku di sebalik tabir. Apa yang pasti ialah Smith akhirnya kekal di Teater Dolby, di mana dia memenangi pelakon terbaik untuk persembahannya dalam “King Richard.” Dalam ucapan yang penuh emosi, Smith seolah-olah cuba mewajarkan tindakannya dengan mengatakan bahawa cetusannya adalah hasil naluri pelindung yang sama yang membawa wataknya dalam filem, Richard Williams, untuk mendorong anak perempuannya, Venus dan Serena Williams, untuk berjaya dalam dunia tenis. . Ucapannya, kegagalan awal untuk meminta maaf kepada Rock dan keputusannya menghadiri pesta Vanity Fair berikutan anugerah itu tidak sesuai dengan beberapa ahli Akademi.

Pada hari Isnin, Smith akhirnya meminta maaf kepada Rock, berkata, “Saya keluar dari barisan dan saya salah.” Dia menambah bahawa dia bertindak balas secara emosi kerana “gurauan tentang keadaan perubatan Jada terlalu berat untuk saya tanggung.”

Selepas pada mulanya menawarkan kenyataan yang mengatakan ia tidak membenarkan keganasan, Akademi membuat susulan dengan dua kenyataan berikutnya yang mengkritik Smith dengan lebih kuat. Pada hari Rabu, kumpulan itu berkata Smith telah melanggar piawaian kelakuan Akademi dan dia mempunyai 15 hari untuk memberikan jawapan bertulis menjelaskan tindakannya. Organisasi itu berkata Smith menghadapi penggantungan, penyingkiran atau sekatan lain.

Siasatan formal dan proses disiplin Akademi masih bergerak ke hadapan, kata seorang individu yang biasa dengan kumpulan itu Kepelbagaian.

We would love to give thanks to the author of this write-up for this amazing material

Will Smith Berundur Dari Akademi Kerana Chris Rock Oscars Slap Backlash


You can find our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/