Will Smith, Chris Rock slap: Soalan kekal

Daripada penyanyi rap yang mesra keluarga kepada bintang sitkom di “The Fresh Prince of Bel AIr” dan kemudiannya gergasi box office, Smith telah membina kerjayanya untuk menjadi seorang yang disukai di skrin dan luar.

Yang merupakan salah satu sebab ramai pada mulanya memuji dia sebagai “pelindung” isterinya apabila dia memukul Rock selepas komik dan pelakon itu membuat jenaka dari pentas Oscar mengenai rambut Jada Pinkett Smith yang dipotong rapat.

“Jada I love you, ‘GI Jane 2,’ tidak sabar untuk melihatnya,” kata Rock semasa menyampaikan anugerah untuk dokumentari terbaik.

Smith kemudian berjalan di atas pentas, memukul Rock, berjalan kembali ke tempat duduknya dan menjerit pada komik itu untuk “Jauhkan nama isteri saya daripada mulut anda!”

Tidak jelas sama ada Rock sedar bahawa Pinkett Smith menghidapinya alopeciaiaitu keguguran rambut yang boleh disebabkan oleh tindak balas autoimun.

Smith sepatutnya berbangga selepas kemenangannya untuk pelakon terbaik – yang datang beberapa saat selepas tamparan itu – untuk peranannya dalam “King Richard.”

Tetapi itu telah dibayangi oleh tindakan Smith pada malam itu dan boleh menyebabkan studio meneka untuk bekerja dengan pelakon itu, atau sekurang-kurangnya menangguhkan projek yang dirancang.

Sebagai Scott Mendelson dari Forbes menegaskan, “insiden Oscar menghancurkan imej 30 tahun yang direka dengan teliti tentang karisma bintang filem yang mudah didekati, tidak berbahaya dan sentiasa ada.”
Banyak yang kelihatan bergantung pada langkah yang dilakukan Smith ke hadapan, setelah meminta maaf secara terbuka kepada Rock dan meletakkan jawatan dari Akademi.

Rock masih belum bersuara sepenuhnya

Tiga hari selepas insiden kontroversi itu, Rock naik ke peringkat berbeza.

Semasa pertunjukan komedi untuk “Ego Death Tour” di Teater Wilbur Boston, dia secara ringkas menangani tamparan itu.

“Saya tidak mempunyai banyak s*** tentang apa yang berlaku, jadi jika anda datang untuk mendengarnya, saya mempunyai seperti keseluruhan rancangan yang saya tulis sebelum hujung minggu ini,” kata Rock. “Dan saya masih memproses apa yang berlaku, jadi pada satu ketika saya akan bercakap tentang omong kosong itu. Dan ia akan menjadi serius dan ia akan menjadi lucu, tetapi sekarang saya akan memberitahu beberapa lawak.”

Ramai yang menunggu untuk mendengar pendapat Rock tentang bukan sahaja dipukul oleh Smith, tetapi juga jika dia tahu tentang keadaan perubatan Pinkett Smith dan akibat daripada apa yang dianggap sebagai salah satu detik paling mengejutkan dalam sejarah Anugerah Akademi.

Kontroversi tamparan Oscar nampaknya sesuai untuk 'Red Table Talk'

Orang lain dalam hidup Rock lebih lantang.

Adik lelakinya, pelawak Tony Rock, dibawa ke Twitter untuk menjawab beberapa soalan termasuk bagaimana keadaan abangnya.
“Masih Kaya,” tweet Tony Rockyang juga bercakap kepada abangnya ditampar dalam salah satu persembahan berdiri sendiri yang telah dikongsi di media sosial.

Sekatan akademi

Beberapa hari selepas Oscar, Akademi Seni & Sains Pergerakan mengumumkan bahawa ia telah “memulakan prosiding tatatertib” terhadap Smith.

Walaupun pelakon itu telah meletak jawatan daripada Akademi, presidennya David Rubin berkata dalam satu kenyataan pada hari Jumaat bahawa kumpulan itu “akan terus bergerak ke hadapan dengan prosiding tatatertib kami terhadap Encik Smith kerana melanggar Piawaian Tatakelakuan Akademi, sebelum jadual kami seterusnya. mesyuarat lembaga pada 18 April.”

Tindakan tersebut boleh termasuk pemecatan kekal dan apa-apa lagi yang dianggap dalam bidang undang-undang kecil dan/atau piawaian kelakuan Akademi.

Chloe Melas dan Brian Stelter dari CNN menyumbang kepada laporan ini.We wish to give thanks to the author of this article for this awesome content

Will Smith, Chris Rock slap: Soalan kekal


You can view our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/