Will Smith Tidak Diminta Secara Rasmi Meninggalkan Oscar Susulan Chris Rock Slap, Tuntutan Sumber

Akademi Seni & Sains Gambar Bergerak telah mendakwa bahawa ia bertanya Will Smith untuk meninggalkan hari Ahad Oscar majlis selepas dia menampar Chris Rock. Bagaimanapun, sumber yang rapat dengan situasi itu menafikan bahawa pelakon itu pernah secara rasmi didesak untuk meninggalkan rancangan itu. Nampaknya dalam kekacauan yang mengelilingi pertengkaran itu, Akademi dan penerbit rancangan itu menghantar mesej bercampur-campur sama ada Smith harus dibuang daripada acara itu.

Dalam kemas kini mengenai tindakan tatatertib yang belum selesai terhadap Smith pada hari Rabu, organisasi itu berkata bahawa Smith “enggan” meninggalkan Teater Dolby. Dia terus memenangi anugerah pelakon terbaik untuk persembahannya dalam “King Richard” pada malam itu.

Perihalan peristiwa itu tidak sesuai dengan beberapa individu yang mempunyai pengetahuan tentang minit-minit yang penuh selepas tamparan Batu. Mereka mendakwa bahawa beberapa ahli Akademi menyatakan bahawa mereka mahu Smith dibuang, tetapi mereka juga mengatakan bahawa tiada permintaan formal atau eksplisit pernah dibuat. Seorang lagi yang biasa dengan Akademi berkata bahawa Smith diminta keluar melalui wakil di lokasi. Panggilan itu dibuat oleh presiden Akademi David Rubin dan Ketua Pegawai Eksekutif Dawn Hudson, yang, kata sumber, meminta Smith meninggalkan rancangan itu dan bukannya kekal di auditorium untuk sepanjang siaran.

Penerbit rancangan Will Packer, sumber dalam Dolby berkata, adalah kunci kepada Smith kekal di tempat duduknya. Dalam kira-kira 30 minit selepas serangan Smith terhadap Rock, sebelum anugerah untuk pelakon terbaik disampaikan, Packer berjalan keluar ke orkestra dan berunding dengan Smith, menurut dua saksi. Packer berkata bahawa dia dan produksi “secara rasmi” mahu Smith kekal untuk baki persembahan, menurut salah seorang saksi. Satu lagi sumber yang rapat dengan Packer menafikan bahawa penerbit menggesa Smith untuk kekal.

Packer tidak menjawab permintaan untuk komen. Jurucakap Smith dan AMPAS enggan mengulas.

Beberapa A-lister termasuk Denzel Washington, Tyler Perry dan Bradley Cooper dilihat berbual rapat dengan Smith di teater semasa rehat komersial berikutan tamparan itu. Cooper memeluk pelakon yang kecewa itu, manakala Washington dan Perry dilaporkan menghiburkannya. Tiada anggota keselamatan mendekati pelakon itu.

Apabila Smith menerima anugerahnya, ucapannya diteruskan selama beberapa minit tanpa gangguan, lebih lama daripada masa yang diberikan kepada pemenang lain.

Smith menyerang Rock selepas komik itu membuat jenaka tentang kepala botak Jada Pinkett Smith yang dicukur, mencadangkan bahawa dia sepatutnya muncul dalam “GI Jane 2.” Pinkett Smith telah berkata bahawa dia mengalami keguguran rambut akibat alopecia. Smith meminta maaf kepada Rock pada hari Isnin dan berkata bahawa “gurauan tentang keadaan perubatan Jada terlalu berat untuk saya tanggung dan saya bertindak balas secara emosi.”

Pihak Akademi sedang menyiasat kejadian itu. Pada hari Rabu, kumpulan itu berkata bahawa Smith menghadapi “penggantungan, pengusiran atau sekatan lain” atas tindakannya. Organisasi itu juga memohon maaf kepada Rock.

“Encik. Rock, kami memohon maaf kepada anda atas apa yang anda alami di atas pentas kami dan terima kasih atas ketabahan anda pada saat itu,” kata kumpulan itu dalam satu kenyataan. “Kami juga memohon maaf kepada calon, tetamu dan penonton kami atas apa yang berlaku semasa acara yang sepatutnya menjadi perayaan.”

Pasukan Rock tidak dihubungi sebelum kenyataan Akademi dikeluarkan pada hari Rabu. Sumber lain berkata ia adalah permohonan maaf rasmi pertama yang dikeluarkan kepada komik itu selepas siaran Ahad.

We want to say thanks to the writer of this article for this amazing web content

Will Smith Tidak Diminta Secara Rasmi Meninggalkan Oscar Susulan Chris Rock Slap, Tuntutan Sumber


You can find our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/