William dan Harry berjalan bersama di belakang keranda Ratu Elizabeth II

LONDON – Putera William dan Harry berjalan di belakang keranda nenek mereka pada hari Rabu, bersebelahan, dengan muka tabah dan berbatu, ketika pasukan Ratu Elizabeth II diproses melalui jalan-jalan yang dipenuhi dengan orang yang berkabung.

Kemunculan adik-beradik itu, mengikuti satu lagi keranda menyusuri Pusat Beli-belah, mengimbau kenangan kembali kepada perarakan pengebumian Puteri Diana 25 tahun lalu.

Kemudian, orang ramai bimbang tentang kesedihan mereka. Kini, timbul kesedihan atas hubungan mereka yang renggang.

Semasa kanak-kanak lelaki berusia 15 dan 12 tahun, kedua-duanya kelihatan hampir hilang kerana terkejut dan sedih.

Mereka kurus, kurus, berpakaian kot hitam yang kelihatan dua saiz terlalu besar.

Mereka baru sahaja kehilangan ibu mereka – terbunuh dalam kemalangan kereta yang ganas di terowong Paris, dikejar paparazi dengan motosikal. Dia berumur 36 tahun, setahun lebih muda daripada Harry hari ini.

Harry berkata kemudian dia cuba bersembunyi di bawah poninya daripada orang ramai di sepanjang laluan itu. Dia memberitahu Angela Levin, pengarang “Conversations with the Prince,” bahawa dia tidak fikir adegan seperti itu perlu diulang. “Saya tidak fikir mana-mana kanak-kanak harus diminta berbuat demikian, dalam apa jua keadaan.”

Taklimat langsung Ratu Elizabeth: Orang ramai memberi penghormatan kepada permaisuri semasa dia berbaring di negeri di Westminster Hall

Dia berkata, “Tidak boleh seorang anak kehilangan ibunya pada usia yang begitu muda dan kemudian kesedihannya diperhatikan oleh ribuan orang.”

Kakaknya, William, telah bercakap tentang perasaannya “kebas” hari itu.

Pengebumian untuk Diana adalah emosi mentah. Orang ramai orang British mendedahkan diri mereka menangis teresak-esak, beberapa hampir diatasi, dalam mimpi demam tabloid.

Perkabungan hari Rabu jauh lebih terkawal. Lagipun, ratu berusia 96 tahun. Istana berkata dia pergi dengan aman. Sesak nafas apabila orang ramai mendengar dia telah meninggal dunia, tetapi kurang kejutan.

Minat orang ramai terhadap dua beradik itu masih tinggi. Sebahagiannya kerana kita tahu kehidupan mereka telah menyimpang.

William, 40, adalah pewaris, orang kedua yang berbakti kepada bapa mereka, raja baharu. Dia telah mengambil gelaran bekas Charles: Prince of Wales dan Duke of Cornwall. Dan dia akan menyelia Duchy of Cornwall, koleksi besar pegangan tanah di seluruh selatan England bernilai sekitar $1.2 bilion, menurut akaun terkini.

Harry, 37, tinggal di California Selatan, membuat cara dan kekayaannya sendiri, bersiap untuk menerbitkan memoir yang akan menyiarkan cucian keluarga diraja dan mungkin perasaan sakit hati dan tuduhannya bahawa bapanya memotongnya dari segi kewangan dan seseorang dalam keluarga bimbang apa warna dia dan anak-anak Meghan.

Mengapa mahkota itu tidak akan dilangkau kepada Putera William. Walaupun sesetengah orang mahukannya.

Walaupun dia seorang kapten dalam Tentera British dan berkhidmat di Afghanistan, setelah berhenti daripada tugas dirajanya, dia berpakaian awam, seperti yang ditentukan oleh protokol.

Dalam mereka temu bual dengan Oprah Winfrey tahun lepas, Harry dan isterinya, Meghan, Duchess of Sussex, menegaskan bahawa keluarga diraja telah bekerja menentang mereka sebagai pengantin baru. Temu bual itu juga mendedahkan jarak yang telah berkembang antara adik-beradik itu, dengan Harry berkata dia dan William tidak banyak bercakap. Dia berkata dia menyayangi abangnya, tetapi mereka berada di “jalan yang berbeza.”

Ramai yang menonton upacara berkabung minggu ini telah mencari tanda-tanda perdamaian antara mereka.

Sepanjang 30 minit berjalan kaki dari Istana Buckingham ke Istana Westminster pada hari Rabu, sukar untuk membaca sebarang tanda.

Adik-beradik menjalankan tugas mereka.

We would like to thank the author of this article for this outstanding web content

William dan Harry berjalan bersama di belakang keranda Ratu Elizabeth II


Visit our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/