Ye membuka bicara tentang keibubapaan bersama Kim Kardashian, keibubapaan, Akademi Donda dan banyak lagi


Ye berkata dia mempunyai “penghormatan baru” untuk bekas isteri Kim Kardashian dan berasa sedih kerana menyebabkan tekanan dalam hubungan sejak Kardashian memfailkan perceraian pada Februari 2021.

“Ini adalah ibu kepada anak-anak saya, dan saya memohon maaf atas sebarang tekanan yang saya timbulkan, walaupun dalam kekecewaan saya, kerana Tuhan memanggil saya untuk menjadi lebih kuat,” kata Ye, artis rakaman dan usahawan yang dahulunya dikenali sebagai Kanye West, dalam wawancara pagi eksklusif yang disiarkan pada hari Khamis di “Good Morning America.” “Saya memerlukan orang ini untuk kurang tertekan dan berfikiran terbaik, tenang dan setenang mungkin untuk dapat membesarkan anak-anak itu pada penghujung hari.”

Dalam temu bual meluas yang meliputi Donda Academy, sebuah sekolah yang dia mulakan di California, mengenai rancangannya untuk sekali lagi bertanding jawatan presiden, Ye berulang kali berbalik kepada tanggungjawab yang dia ada sebagai seorang selebriti dan desakan dia supaya dia bersuara dalam masa depan empat anak yang dilahirkannya bersama bintang media sosial global dan realiti TV itu.

“Sebagai seorang ayah dan sebagai seorang Kristian. Dan saya mempunyai hak untuk bersuara tentang apa yang anak-anak saya pakai, apa yang mereka tonton, apa yang mereka makan,” katanya. “Saya mempunyai platform di mana saya boleh mengatakan apa yang tidak boleh dikatakan oleh ramai bapa dengan lantang.”

Tonton lebih lanjut di ABC News Live malam ini pada 7 malam ET dan malam ini di “Nightline.”“A Conversation with Ye: Linsey Davis Reporting,” khas selama setengah jam di ABC News Live, disiarkan pada 8:30 malam ET dan disiarkan kemudian di Hulu.

Hubungan dengan anak-anaknya

Ye berkata dia “benar-benar” mahu anak-anaknya menghadiri Akademi Donda, “sekolah injil” yang diciptanya dinamakan sempena Donda West, mendiang ibunya yang mempengerusikan Jabatan Bahasa Inggeris, Komunikasi, Seni Media dan Teater di Chicago State University di Chicago’s South Side . Dia meninggal dunia pada tahun 2007.

“Saya ayah mereka. Ia harus menjadi ibu bapa bersama. Ia bukan hanya terpulang kepada wanita. Seperti, lelaki juga mempunyai pilihan. Suara lelaki penting,” katanya.

Sekolah swasta itu, yang Ye katakan pada asalnya dinamakan Akademi Kristian Yeezy, terletak di Simi Valley, California. Menurut pihak sekolah laman webmisi akademi adalah untuk membantu pelajar “mempelajari asas-asas, berkembang dalam iman mereka, dan mengalami dua kelas pengayaan.”

Ye berkata sekolah itu memberikan “alat praktikal kanak-kanak yang mereka perlukan dalam dunia selepas iPhone dicipta.” Beliau berkata sekolah itu berada di tahun ketiga dan mempunyai enrolmen seramai 82 pelajar.

“Begitu banyak sekolah dibuat untuk menyediakan kanak-kanak untuk industri yang tidak penting lagi,” katanya sambil menunjukkan bahawa bidang tumpuan sekolah adalah “kemahiran praktikal” seperti kejuruteraan, pengaturcaraan komputer dan pertanian. Dia menambah bahawa sekolah itu mempunyai tutor yang memberi tumpuan kepada bidang tertentu dan “sebenarnya boleh menjadikan anak-anak anda, seperti, jenius.”

“Dan jika anak-anak anda genius … mereka tiga peringkat gred di hadapan,” tambahnya.

Ye memberitahu ABC News dia mengupah jurulatih bola keranjang wanita untuk membantu meningkatkan kemahiran Utara, anak perempuannya yang berumur 9 tahun. Dia juga membantu melatih North “setiap pagi,” katanya. Usaha itu, tambah Ye, menunjukkan hasil yang dramatik. “Dia berlatih setiap hari dan saya benar-benar kekal bersamanya. Dan apabila dia kembali, dia mempunyai keyakinan,” katanya.

Keluar dari Jurang

Ye, yang mencipta jenama fesyen Yeezy, juga bercakap tentang membubarkan perkongsiannya dengan Gap. Minggu lalu, Ye menghantar surat kepada Gap untuk menamatkan perkongsian 10 tahun itu, mengatakan peruncit pakaian itu melanggar kontraknya untuk menjual barisan pakaian Yeezy Gap miliknya. Ye berkata dia bercadang untuk membuka rangkaian kedainya sendiri yang dipanggil YZY.

Mark Breitbard, presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif jenama Gap, berkata syarikat itu dan Barat “tidak sejajar” dalam cara mereka bekerja bersama, menurut memo yang dihantar kepada pekerja dan disemak oleh Wall Street Journal. “Ringkasnya…sementara kami berkongsi visi bagaimana kami bekerjasama untuk menyampaikan visi ini tidak sejajar,” tulis Breitbard, menurut Jurnal.

Semuanya adalah seperti tidak menghiraukan suara sesuatu yang saya cipta bersama.

Selain mengkritik Gap, Ye baru-baru ini mengkritik Adidas, peruncit yang membawa pakaiannya. Ye telah bekerjasama dengan jenama olahraga itu sejak perkongsian mereka diumumkan pada 2016, tetapi mengecam Adidas apabila jenama itu mengeluarkan sandal Adilette 22, yang menyerupai slaid Ye’s Yeezy. Ye memanggil kasut mereka “Yeezy palsu.”

“Semuanya adalah mengabaikan suara sesuatu yang saya cipta bersama. Saya cipta bersama produk itu di Adidas. Saya cipta bersama produk itu di Gap,” kata Ye.

“Ini bermakna saya berada di sana untuk beberapa agenda khusus, bukan untuk Yeezy Gap menjadi segala-galanya, atau impian saya tentang apa yang mungkin berlaku,” katanya. “Sudah tiba masanya untuk saya membuat perkara saya sendiri.”

Ketua Eksekutif Adidas Kasper Rorsted berkata pada bulan Ogos bahawa West mungkin rakan kongsi terpenting syarikat itu, menurut Wall Street Journal. Adidas cuba mencari jalan ke arah meneruskan perkongsian itu, lapor akhbar itu.

Sejak pertempuran berterusannya dengan Adidas, Ye berkata dia berazam untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkara yang berlaku di sebalik tabir jenamanya.

“Kami terpaksa meningkatkan tahap,” kata Ye. “Tunjukkan kepada mereka siapa bos baru di bandar, bahawa saya adalah bos saya. Saya bukan lagi lelaki yang menunggang kuda di atas kuda polo. Saya bukan hanya maskot di tengah-tengah permainan, mendapatkan orang ramai yang gembar-gembur berkata, ‘Hei, pakai ini, buat ini,’ tetapi anda tahu, hanya belajar kejuruteraan kewangan. Ketahui cara — pelajari cara benar-benar menjalankan syarikat.”

Ye menambah bahawa dia merancang untuk bergerak ke hadapan dengan pertunjukan fesyen 3 Oktober di Paris yang pada mulanya dirancang bersempena dengan Gap. Dia mendapatkan penerbit baharu untuk acara itu, katanya, menerusi Instagram.

Hari ini, YZY Gap yang direkayasa oleh Balenciaga mengumumkan barisan pakaian luar dan pakaian rajut baharu, yang akan tersedia dalam talian. YZY Gap yang direkayasa oleh Balenciaga juga mengumumkan bahawa YZY Gap akan tersedia di kedai di luar AS buat kali pertama di kedai utama Gap di Tokyo dan Shanghai.

Berpotensi, satu lagi larian presiden

Pada November 2020, Ye mengaku bertanding jawatan presiden. Dia ada dipinjamkan $6.8 juta kepada jawatankuasa presiden 2020nya, pada dasarnya membiayai sendiri kempennya pada bulan pertama setengah perjalanannya, menurut pemfailan pendedahan Suruhanjaya Pilihan Raya Persekutuan.

Ye berkata beliau “benar-benar” merancang untuk bertanding jawatan presiden semula tetapi tidak menyatakan bila.

“Masa itu bukan dalam masa Tuhan,” katanya.

Ye berkata dia sering disalahertikan kerana keteguhannya terhadap kepercayaan Kristiannya, yang mendorongnya untuk melakukan “Perkhidmatan Ahad” dengan paduan suara Injil di lokasi yang berbeza di seluruh AS. Dia berkata dia seorang “radikal” kerana ingin mempromosikan “idea keluarga , idea Tuhan, idea untuk melindungi anak-anak anda yang tidak bersalah selama mungkin.”

“Apabila anda menghilangkan rasa cinta dan takut kepada Tuhan, anda membuka rasa cinta dan takut kepada segala-galanya. Dan lebih mudah untuk mempunyai biri-biri apabila orang tidak mempunyai Tuhan. Lebih mudah untuk mengawal manusia jika manusia tidak dikawal oleh Tuhan. Kerana kemudian mereka boleh dikawal oleh berapa banyak suka yang mereka ada atau apa sahaja yang berlaku di TikTok mereka atau berapa banyak wang atau persepsi yang orang ada,” katanya.

“Tetapi kami hanya mempunyai seorang penonton di sini dan penonton itu adalah Tuhan. Dan Dia memerhati kami pada setiap masa,” kata Ye. “Dia mendapat belakang saya.”

FOTO: Tonton "Perbualan dengan Ye: Linsey Davis Reporting," istimewa setengah jam di ABC News Live pada 8:30 malam ET dan strim kemudian di Hulu.

Berita ABC

Tonton “A Conversation with Ye: Linsey Davis Reporting,” khas selama setengah jam di ABC News Live pada 8:30 malam ET dan strim kemudian di Hulu.

We want to say thanks to the author of this write-up for this incredible material

Ye membuka bicara tentang keibubapaan bersama Kim Kardashian, keibubapaan, Akademi Donda dan banyak lagi


Visit our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/