3 Minuman Tidak Perlu Diminum Lagi Kerana Ia Membawa Kepada Pertambahan Berat Badan Dan Keradangan

Siaran ini telah dikemas kini sejak tarikh penerbitan asalnya untuk memasukkan lebih banyak cerapan pakar.

Jika anda kerap mengalami keradanganadalah penting untuk menilai semula minuman yang anda makan setiap hari, pakar kesihatan memberitahu kami, untuk menentukan apa yang mencetuskan ini untuk anda. Ramai di antara kita menghirup minuman radang tanpa menyedari kuasa mereka juga menyebabkan kembung perut, kekejangan, penambahan berat badan, senak, dan lain-lain. Dengan itu, kami menghubungi pakar kesihatan dan pemakanan untuk mengetahui lebih lanjut tentang 3 minuman sesiapa sahaja yang biasa mengalami keradangan ( dan siapa yang mahu mencegah penambahan berat badan) harus dielakkan, dan mengapa. Teruskan membaca untuk mendapatkan petua, cadangan dan pandangan daripada Nataly KomovaRD, pakar diet dan kecergasan berdaftar, Sara ChatfieldMPH, RDN, pakar diet dan pemakanan berdaftar dan Dana Ellis HunnesPhD, MPH, RD, pakar diet dan pemakanan berdaftar.

1668782507 244 3 Minuman Tidak Perlu Diminum Lagi Kerana Ia Membawa Kepada

Petua #1— Langkau Soda, Gantikan Dengan Kombucha

Walaupun menggantikan mana-mana minuman bergula tinggi atau tinggi kalori kegemaran anda dengan air adalah penyelesaian optimum untuk keradangan dan cara terbaik untuk melakukannya, itu mungkin sukar dilakukan pada mulanya. Jika anda sering menghirup soda, kola atau minuman bergas dan bergula lain yang serupa, Hunnes mencadangkan memilih kombucha sebaliknya, kerana ia adalah pilihan anti-radang yang kaya dengan probiotik. “Probiotik dan antioksidan [in kombucha] adalah anti-radang dan boleh membantu dalam menggalakkan kesihatan GI dengan membantu menjajah saluran GI dengan bakteria yang sihat,” jelasnya. Komova menambah bahawa soda khususnya adalah salah satu minuman paling radang di luar sana, kerana ia “juga boleh menyebabkan ketahanan insulin dan meningkatkan paras kolesterol, memperlahankan pengurangan berat badan.” Secara keseluruhan, mencegah keradangan hanya akan membantu matlamat penurunan berat badan anda secara keseluruhan (dan/atau) seperti yang dikatakan Komova, kerana “keradangan boleh memberi kesan penurunan berat badan secara negatif kerana ia mengubah tindak balas leptin dalam badan. ”

Menukar hormon ini menjejaskan fungsi otak dalam memberi isyarat kepada badan bahawa anda telah makan secara maksimum. “Kerintangan leptin mencetuskan penambahan berat badan kerana individu cenderung mengambil lebih banyak kalori tanpa disedari.” Antioksidan dalam kombucha bukan sahaja boleh membantu mencegah ini dan membantu penghadaman anda, tetapi juga membantu mencegah keradangan, nota Hunnes, menggalakkan kesihatan probiotik juga. “Ia juga difikirkan bahawa kombucha boleh melambatkan pencernaan karbohidrat oleh, mungkin sebahagiannya, kerana kesan anti-radang yang sihat pada saluran GI,” kata Hunnes.

1668782507 88 3 Minuman Tidak Perlu Diminum Lagi Kerana Ia Membawa Kepada

#2— Tukar Minuman Tenaga Dengan Kopi Manis Ringan

Jika anda suka bangun dengan bantuan minuman tenaga, ini hanya akan memburukkan lagi gejala keradangan anda, kata Komova. Dengan begitu banyak gula, perisa seperti buah-buahan dan hidangan segera kafein, minuman tenaga popular untuk rasa mereka, tetapi seperti yang dijelaskan oleh Komova, potensinya untuk menyebabkan keradangan adalah kebimbangan yang ketara. “Saya amat menasihatkan anda supaya menyimpan minuman ini daripada rutin diet penurunan berat badan anda,” kata Komova, merujuk kepada minuman tenaga, minuman biasa yang mengandungi sebatian perangsang. “Kebanyakan minuman tenaga dan sukan mengandungi pemanis tambahan, warna dan gula yang berbahaya kepada kesihatan anda,” sambungnya. Sebatian tiruan ini, tambahnya, boleh menyebabkan keradangan kronik.

“Minuman itu mengandungi gula yang diproses dan pemanis tiruan yang meningkatkan risiko keradangan badan anda, melambatkan proses penurunan berat badan anda.” Jika anda memerlukan rangsangan tenaga untuk membantu anda bangun pada waktu pagi, Hunnes mengesyorkan minum sama ada kopi hitam kosong (yang mengandungi sifar kalori, btw) atau minuman “bermanis ringan” dengan pemanis buah-buahan berasaskan tumbuhan atau sami yang tidak mengandungi gula.

1668782507 969 3 Minuman Tidak Perlu Diminum Lagi Kerana Ia Membawa Kepada

#3— Elakkan Teh Manis Bergula, Cuba Tanpa Gula

Akhir sekali, teh super manis adalah hidangan yang lazat sekali-sekala, tetapi harus dielakkan akhirnya jika anda terdedah kepada keradangan, tegas Chatfield. Minum ini sering membawa kepada penggunaan gula berlebihan yang boleh menyebabkan penambahan berat badan, katanya. Minuman bergula seperti teh manis adalah penyebab besar kerana “kita mungkin tidak menganggapnya sebagai kalori yang tinggi, dan badan kita juga tidak mengenali kalori dengan cara yang sama seperti yang mereka lakukan dari makanan,” nota Chatfield. Ini boleh menyebabkan lebih banyak pengambilan kalori di kemudian hari. Ini, dia meneruskan, boleh menyebabkan perubahan dalam metabolisme lemak. “Terdapat risiko penyakit hati berlemak yang lebih tinggi, di mana lemak terkumpul di dalam hati. Terlalu banyak insulin daripada pengambilan gula yang tinggi juga boleh memudaratkan kesihatan arteri dan jantung,” katanya sambil menyatakan bahawa kelemahan teh manis membimbangkan lebih daripada keradangan.

Untuk menggalakkan kesihatan ideal anda dan mencegah keradangan, dia mengesyorkan sebaliknya menghirup teh ais tanpa gula, kerana ini mempunyai manfaat kesihatan daripada kandungan flavonoidnya. Akhirnya, kandungan gula yang tinggi dalam teh manis bergula (teh popular berbeza-beza daripada kira-kira 28-44 gram gula setiap 12 oz. hidangan) dengan cepat boleh meletakkan anda melebihi pengambilan gula maksimum yang disyorkan sebanyak 24 gram sehari untuk kebanyakan wanita dan 36 gram setiap hari untuk kebanyakan lelaki. Chatfield membuat kesimpulan bahawa “teh ais tanpa gula adalah pilihan yang lebih baik” atas sebab ini dan untuk mengutamakan dan menjaga kesihatan pencernaan anda.

We want to say thanks to the author of this article for this outstanding content

3 Minuman Tidak Perlu Diminum Lagi Kerana Ia Membawa Kepada Pertambahan Berat Badan Dan Keradangan


Check out our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/