Apakah senaman yang paling banyak membakar kalori? Ia betul-betul di kaki anda.

Sama ada anda cuba menurunkan berat badan, mengekalkan jadual senaman yang teratur atau hanya ingin tahu, mengetahui cara membakar paling banyak kalori boleh menjadi penting untuk memilih aktiviti.

Adalah penting untuk diingat bahawa badan anda memerlukan kalori untuk fungsi seharian. Malah, manusia membakar kalori dengan setiap pergerakan dan aktiviti.

Pengambilan kalori yang disyorkan ialah 2,000 untuk wanita dan 2,500 untuk lelaki, tetapi ini bergantung kepada beberapa faktor. Umur, gaya hidup, ketinggian dan berat badan boleh menjejaskan tenaga yang anda perlukan, dan hormon serta ubat-ubatan boleh mempengaruhi jumlah tenaga yang anda bakar.

Cuba untuk menurunkan berat badan?:Bagaimana untuk mengurangkan lemak perut secara semulajadi

Mengubah naratif:Adakah pandangan kita tentang penurunan berat badan mula berubah?

Senaman yang paling banyak membakar kalori

Menurut Healthline, berlari membakar paling banyak kalori. Latihan yang cuba dan benar yang memerlukan lebih sedikit daripada kaki anda dan jalan terbuka, berlari membakar lebih daripada 800 kalori untuk dewasa 155 paun sejam. Walaupun ia bergantung pada intensiti dan tempoh senaman serta berat badan anda, Healthline menganggarkan orang dewasa seberat 125 paun akan membakar 652 kalori dalam sejam dan orang dewasa seberat 185 paun akan membakar kira-kira 965 kalori.

We would love to say thanks to the writer of this write-up for this incredible material

Apakah senaman yang paling banyak membakar kalori? Ia betul-betul di kaki anda.


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/