Apakah Tabiat Berjalan Harian Terhadap Tubuh Anda Selepas 50, Kata Sains — Makan Ini Bukan Itu

Jika anda ingin mempelajari salah satu cara terbaik mutlak untuk meningkatkan kecergasan keseluruhan anda dan mencapai kesihatan yang baik pada usia 50 tahun dan seterusnya, ia dengan berjalan kaki. Bentuk aktiviti fizikal yang berimpak rendah dan menanggung berat ini ialah sesuatu yang boleh anda lakukan di mana-mana sahaja anda berada dan pada bila-bila masa yang paling sesuai untuk anda. Berjalan-jalan juga merupakan masa yang sesuai untuk menerokai kawasan luar yang indah untuk menikmati udara segar dan pemandangan yang menakjubkan. Apa yang anda perlukan untuk bermula ialah pasangan yang menyokong kasut sukan yang sesuai dan sebotol air untuk kekal terhidrat semasa mengambil langkah itu! Teruskan membaca untuk mengetahui dengan tepat apa yang dilakukan oleh tabiat berjalan harian kepada badan anda selepas 50 tahun, menurut sains.

Mengambil a berjalan pantas selama 30 minit yang mudah setiap hari mempunyai manfaat kesihatan yang luar biasa. Dan lebih banyak masa yang anda luangkan untuk berjalan, lebih baik kesihatan keseluruhan anda. Jika anda tertanya-tanya apa yang dilakukan oleh tabiat berjalan harian kepada badan anda selepas 50 tahun, senarai kebaikan benar-benar tidak berkesudahan. Beberapa faedah termasuk lemak badan berkurangankeseimbangan yang dipertingkatkan, tulang dan otot yang lebih kuatpenurunan risiko menghidap strok dan penyakit jantung, dan peningkatan dalam daya tahan dan kecergasan kardiovaskular anda, menurut Saluran Kesihatan yang Lebih Baik.

Bukan sahaja berjalan-jalan merupakan penghilang tekanan yang luar biasa, tetapi ia juga sangat baik untuk sendi anda, bentuk laporan. Ia boleh menjadi satu aktiviti sosial, yang sentiasa merupakan hadiah padu penjagaan diri. “Berjalan boleh mengurangkan tahap tekanan anda dengan memberi anda rehat daripada tekanan harian anda dan membantu anda menjadi lebih berhati-hati,” jelas ahli psikoterapi. Courtney Glashow, LCSWpengasas Anchor Therapy LLC (melalui bentuk).

Berkaitan: Kurus dan Kencangkan Badan Dengan Senaman Berjalan 15 Minit Ini

Satu kajian yang dilakukan ke atas wanita yang tidak aktif mendedahkan bahawa senaman mingguan yang minimum dapat meningkatkan kecergasan mereka.

Shutterstock

Lebih banyak langkah yang anda ambil, lebih baik kesihatan keseluruhan anda. Satu kajian yang dilakukan ke atas wanita yang tidak aktif mendedahkan bahawa melakukan senaman minimum setiap minggu—75 minit ringkas—meningkatkan tahap kecergasan bagi setiap peserta, berbanding dengan peserta yang tidak bersenam yang diperhatikan (melalui Better Health Channel). Satu lagi belajar diterbitkan dalam Perspektif Promosi Kesihatan jurnal mendapati bahawa berjalan pantas selama 10 minit lebih cepat boleh memberi anda rangsangan mood.

Menurut Sharon Gam, Ph.D., CSCS, ahli fisiologi senaman dan jurulatih kekuatan dan penyaman udara yang disahkan (melalui bentuk), otot kaki anda di bahagian hadapan melakukan kebanyakan kerja apabila anda berjalan di serong, dan otot kaki anda di bahagian belakang berfungsi apabila anda berjalan menuruni bukit. Membina kekuatan dan daya tahan kaki anda biasanya menjadikan melakukan semua aktiviti harian lebih mudah. Bekerja untuk meningkatkan kekuatan kaki anda dengan berjalan-jalan dan mengurangkan risiko keadaan kesihatan yang terjejas meningkatkan keupayaan anda untuk menjalani gaya hidup yang lebih bebas dan yakin sepanjang usia 50-an dan seterusnya.

Alexa Mellardo

Alexa ialah Timbalan Editor Minda + Badan Eat This, Not That!, mengawasi saluran M+B dan menyampaikan topik kecergasan, kesihatan dan penjagaan diri yang menarik kepada pembaca. Baca lebih lanjut mengenai Alexa

We would love to give thanks to the author of this write-up for this incredible material

Apakah Tabiat Berjalan Harian Terhadap Tubuh Anda Selepas 50, Kata Sains — Makan Ini Bukan Itu


Take a look at our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/