Berapa Banyak Langkah Harian Yang Anda Perlukan Untuk Mengurangkan Risiko Penyakit Kronik Anda

Untuk masa yang lama, mendapat 10,000 langkah sehari adalah matlamat bagi ramai orang. Walau bagaimanapun, digit itu mempunyai sejak dibongkar: “10,000 langkah adalah sejenis nombor sewenang-wenangnya,” Catherine Hagan Vargo, ahli terapi fizikal di Pusat Perubatan Universiti Pittsburgh, sebelum ini memberitahu HuffPost.

Walaupun nombor 10,000 langkah mungkin tidak bernilai seperti yang pernah difikirkan – dan ia boleh menjadi matlamat langkah harian yang mencabar bagi kebanyakan orang – satu kajian baharu menunjukkan nombor yang lebih realistik mungkin meningkatkan hasil kesihatan tertentu. Penyelidikan yang diterbitkan dalam Jurnal Alam mendapati bahawa berjalan 8,200 langkah setiap hari dikaitkan dengan peluang yang lebih rendah untuk mengalami keadaan tertentu dan penyakit kronik.

Kajian baru-baru ini menggunakan data dari Institut Kesihatan Nasional Program Penyelidikan Semua Kita di seluruh negara, yang memfokuskan kepada komuniti yang kurang diwakili dan menggunakan pelbagai sumber daripada rekod elektronik, penjejak kecergasan dan banyak lagi untuk menentukan keputusan. Kajian itu mengesan 6,042 orang berumur 41 hingga 67 tahun menggunakan rekod kesihatan elektronik daripada Penjejak kecergasan Fitbit. Data peserta telah dikaji selama empat tahun, dan semua peserta perlu bersetuju untuk memakai Fitbit mereka sekurang-kurangnya 10 jam sehari.

Secara khusus, mendapat 8,200 langkah setiap hari menyebabkan peluang yang lebih rendah untuk obesiti, penyakit refluks gastroesophageal, apnea tidur dan gangguan kemurungan utama. Risiko untuk isu-isu ini terus menurun apabila lebih banyak langkah yang dicapai oleh orang ramai. Mendapatkan antara 8,000 dan 9,000 langkah setiap hari menyebabkan risiko diabetes dan hipertensi yang lebih rendah — tetapi risiko itu tidak terus berkurangan bagi orang yang mengambil lebih daripada 9,000 langkah sehari.

Perlu diperhatikan satu kaveat penting: Di sana adalah kekurangan kepelbagaian dalam kajian – 84% peserta adalah kulit putih, 73% adalah wanita dan 71% mempunyai ijazah kolej. Di samping itu, para peserta mempunyai kadar komorbiditi perubatan yang lebih rendah jika dibandingkan dengan populasi lain. Jadi, lebih banyak penyelidikan diperlukan untuk menentukan sama ada keputusan ini benar untuk kumpulan orang lain juga.

jopstock melalui Getty Images

Dengan berjalan 8,200 langkah setiap hari anda boleh mengurangkan risiko anda daripada banyak masalah kesihatan kronik.

Terdapat pelbagai cara untuk mencapai matlamat 8,200 langkah.

Anda boleh mencapai matlamat anda dalam pelbagai cara — anda boleh melakukan beberapa jalan kecil sepanjang hari, berjalan kaki panjang atau pergi berjalan-jalan dalaman di pusat membeli-belah atau pusat membeli-belah.

Mengubah langkah anda dari semasa ke semasa adalah idea yang baik supaya anda tidak bosan. Jika anda secara amnya mendapati berjalan membosankan, anda boleh mencuba berjalan selang waktu, yang menggunakan pancutan pantas-perlahan untuk mencapai hasil berjalan yang lebih pantas dan memberi fikiran anda sesuatu untuk difokuskan. Anda juga boleh cuba menghubungi rakan semasa anda berjalan, mendengar podcast yang menarik atau membuat senarai main lagu kegemaran anda.

“Penglibatan adalah komponen besar dalam memastikan orang ramai boleh komited” untuk bersenam, Dr Tamanna Singhpakar kardiologi klinikal dan pengarah bersama pusat kardiologi sukan di Klinik Cleveland di Ohio, memberitahu HuffPost.

Walaupun anda tidak boleh mencapai 8,200 langkah setiap hari, anda boleh cuba komited untuk berjalan kaki yang lebih pendek.

Apabila bercakap tentang senaman, “sesuatu sentiasa lebih baik daripada tiada.” Dr. Aaron Baggish, seorang profesor perubatan di Universiti Lausanne di Switzerland, sebelum ini memberitahu HuffPost.

Walaupun anda tidak boleh secara konsisten mencapai 8,200 langkah setiap hari (dan siapa yang boleh?), itu tidak mengapa. Hanya mengutamakan berjalan kaki setiap hari akan mempunyai faedah — seperti mood yang bertambah baik, pembinaan kekuatan dan a pengurangan sakit sendi.

Selain itu, berjalan kaki selama 21 minit setiap hari mengurangkan risiko penyakit jantung anda sebanyak 30%menurut laporan Kesihatan Harvard.

“Berjalan adalah bentuk senaman yang paling biasa di Amerika Syarikat,” kata Amanda Bonikowskepenolong pengarah program program pemulihan jantung di Mayo Clinic.

Jadi, dengan meningkatkan kiraan langkah anda atau menambah beberapa variasi, anda sedang menuju ke arah kesihatan yang lebih baik.

We would love to give thanks to the author of this write-up for this outstanding material

Berapa Banyak Langkah Harian Yang Anda Perlukan Untuk Mengurangkan Risiko Penyakit Kronik Anda


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/