Bilakah pakar COVID mendapat suntikan penggalak kedua mereka?

The FDA dan CDC pada akhir Mac dibenarkan tiga kumpulan orang untuk mendapatkan pukulan penggalak kedua terhadap COVID-19 jika sudah sekurang-kurangnya empat bulan sejak penggalak pertama mereka: orang yang berumur 50 tahun ke atas, mereka yang berumur 12 tahun ke atas yang mengalami gangguan imun yang sederhana atau teruk, dan mereka yang mendapat vaksin Johnson & Johnson sebagai suntikan dan penggalak awal mereka.

Bagi kebanyakan rakyat Amerika, yang mendapat dua tangkapan mRNA sebagai siri vaksin utama mereka dan kemudian penggalak, ini akan menjadi tangkapan keempat mereka. Bagi orang yang lemah imun yang mendapat tiga tangkapan sebagai siri utama mereka dan kemudian penggalak, itu akan menjadi tangkapan kelima mereka.

Tetapi, sebagai tanda peralihan membuat keputusan pandemik daripada dasar kerajaan kepada pilihan peribadi, pegawai kesihatan persekutuan kurang preskriptif dan kuat dalam bahasa mereka tentang penggalak kedua berbanding dengan suntikan sebelumnya. Kali ini, mereka telah mengatakan orang yang layak “boleh” mendapatkan penggalak kedua mereka — tetapi tidak mengatakan bahawa mereka “harus” mendapatkannya dengan segera.

Ini telah menyebabkan ramai orang Amerika, melihat bahawa kes agak rendah – walaupun kini semakin meningkat, termasuk di Kawasan Teluk — tertanya-tanya sama ada mereka perlu mengatur masa penggalak kedua mereka secara strategik sebelum perjalanan atau situasi lain yang berisiko tinggi. Ada yang memikirkan sama ada untuk menangguhkannya sehingga musim luruh, apabila kadar jangkitan mungkin lebih tinggi atau apabila ada boleh jadi vaksin yang tahan lebih lama, atau lebih baik disesuaikan dengan varian yang beredar pada masa itu.We wish to say thanks to the author of this article for this incredible material

Bilakah pakar COVID mendapat suntikan penggalak kedua mereka?


Check out our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/