CDC: Separuh daripada daerah Mass berisiko tinggi untuk penularan COVID-19

Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit AS telah menilai separuh daripada 14 daerah Massachusetts sebagai mempunyai tahap komuniti COVID-19 yang tinggi. Kedudukan adalah berdasarkan beberapa faktor termasuk kemasukan hospital baharu untuk COVID-19, kiraan kes baru-baru ini dan kapasiti keseluruhan hospital komuniti. Berkshire County melaporkan kadar kes tertinggi bagi setiap 100,000 individu sepanjang minggu lalu. Suffolk, Middlesex, Norfolk, Daerah Hampshire, Worcester dan Barnstable juga mempunyai tahap penularan virus dalam komuniti yang tinggi. Daerah Bristol merupakan satu-satunya daerah Massachusetts yang dianggap mempunyai tahap penularan komuniti yang rendah. Kedudukan peringkat komuniti COVID-19 CDC adalah berdasarkan kes baharu COVID-19 di seluruh daerah sepanjang 7 hari lalu, berbanding populasi, bilangan kemasukan baharu pesakit yang disahkan COVID-19 sepanjang 7 hari lalu berbanding dengan penduduk daerah dan purata peratusan 7 hari katil pesakit dalam yang diduduki oleh pesakit COVID-19. Agensi itu mengesyorkan orang ramai di daerah yang mempunyai tahap komuniti tinggi COVID-19 mengambil tindakan untuk mengurangkan penularan, seperti memakai topeng di ruang awam tertutup dan pengangkutan awam. “Kekalkan perkembangan terkini dengan vaksin COVID-19. Dapatkan ujian jika anda mempunyai simptom,” kata CDC. “Jika anda berisiko tinggi untuk penyakit yang teruk, pertimbangkan untuk mengambil langkah berjaga-jaga tambahan.” Mass. Kes COVID-19 semakin tinggi Jabatan Kesihatan Awam Massachusetts melaporkan tambahan 3,836 kes COVID-19 yang disahkan pada hari Jumaat. Kadar positif tujuh hari negeri itu terus meningkat — dan kini berada pada 6.63%, paras yang sama pada awal Februari , tetapi jauh lebih rendah daripada tahap positif 23.06% yang dilihat pada puncak lonjakan COVID-19 pada awal Januari. Tahap positif COVID-19 memuncak pada pertengahan bulan Mac, sebelum perlahan-lahan menjadi arah aliran lebih tinggi pada hari dan minggu sejak itu. COVID- 19 kemasukan ke hospital terus meningkat secara perlahan sejak pertengahan Mac, dengan 567 pesakit kini berada di hospital Massachusetts, namun, kes ICU kekal rendah. Massachusetts melaporkan jumlah kes COVID-19 sehari tertinggi pada Khamis sejak awal Februari, data dikeluarkan daripada Jabatan Kesihatan Awam menunjukkan, dengan 4,376 kes COVID-19 yang disahkan. Kes COVID-19 Massachusetts, kemasukan ke hospital dan kematian

Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit AS telah menilai separuh daripada 14 daerah Massachusetts sebagai mempunyai tahap komuniti COVID-19 yang tinggi.

Kedudukan adalah berdasarkan beberapa faktor termasuk kemasukan hospital baharu untuk COVID-19, kiraan kes baru-baru ini dan kapasiti hospital keseluruhan komuniti.

Berkshire County melaporkan kadar kes tertinggi bagi setiap 100,000 individu sepanjang minggu lalu.

Daerah Suffolk, Middlesex, Norfolk, Hampshire, Worcester dan Barnstable juga mempunyai tahap penularan virus yang tinggi dalam komuniti.

Daerah Bristol adalah satu-satunya daerah Massachusetts yang dianggap mempunyai tahap penghantaran komuniti yang rendah.

Kedudukan peringkat komuniti COVID-19 CDC adalah berdasarkan kes baharu COVID-19 di seluruh daerah sepanjang 7 hari lalu, berbanding populasi, bilangan kemasukan baharu pesakit yang disahkan COVID-19 sepanjang 7 hari lalu berbanding dengan penduduk daerah dan purata peratusan 7 hari katil pesakit dalam yang diduduki oleh pesakit COVID-19.

Agensi itu mengesyorkan orang ramai di daerah yang mempunyai tahap komuniti tinggi COVID-19 mengambil tindakan untuk mengurangkan penularan, seperti memakai topeng di ruang awam tertutup dan pengangkutan awam.

“Kekalkan perkembangan terkini dengan vaksin COVID-19. Dapatkan ujian jika anda mempunyai simptom,” kata CDC. “Jika anda berisiko tinggi untuk penyakit yang teruk, pertimbangkan untuk mengambil langkah berjaga-jaga tambahan.”

Kes COVID-19 secara besar-besaran semakin meningkat

Jabatan Kesihatan Awam Massachusetts melaporkan tambahan 3,836 kes COVID-19 yang disahkan pada hari Jumaat.

Kadar positif tujuh hari negeri terus meningkat — dan kini berada pada 6.63%, paras yang sama pada awal Februari, tetapi jauh lebih rendah daripada paras positif 23.06% yang dilihat pada puncak lonjakan COVID-19 pada awal Januari. .

Tahap positif COVID-19 memuncak pada pertengahan Mac, sebelum perlahan-lahan menjadi arah aliran lebih tinggi pada hari dan minggu sejak itu.

Kemasukan hospital COVID-19 terus meningkat secara perlahan sejak pertengahan Mac, dengan 567 pesakit kini berada di hospital Massachusetts, namun, kes ICU kekal rendah.

Massachusetts melaporkan jumlah kes COVID-19 sehari tertinggi pada Khamis sejak awal Februari, data yang dikeluarkan daripada Jabatan Kesihatan Awam menunjukkan, dengan 4,376 kes COVID-19 yang disahkan.


Kes COVID-19 Massachusetts, kemasukan ke hospital dan kematian

We wish to give thanks to the writer of this short article for this outstanding content

CDC: Separuh daripada daerah Mass berisiko tinggi untuk penularan COVID-19


You can find our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/