Di negeri yang kes Covid sekali lagi meningkat, sekolah mempertimbangkan langkah keselamatan, penutupan

Di negeri di mana terdapat kes koronavirus sekali lagi meningkatpegawai tempatan dan sekolah sedang mempertimbangkan untuk mengambil langkah berjaga-jaga tambahan untuk mengehadkan wabak dalam bilik darjah, termasuk sekali lagi menggesa orang ramai memakai topeng dan, dalam beberapa kes, tutup.

Di Los Angeles County, jumlah kes yang dilaporkan dalam kalangan pelajar dalam sukan belia, sekolah rendah, sekolah menengah dan sekolah menengah “lebih empat kali ganda antara 27 Mac dan 24 April,” Barbara Ferrer, pengarah kesihatan awam daerah, berkata pada hari Rabu dalam berita. persidangan. Keperluan topeng di sekolah telah ditarik balik pada 12 Mac.

“Kini terdapat hampir sama banyak kes dalam kalangan pelajar dan kakitangan berbanding pertengahan Februari,” katanya.

Ferrer berkata pejabatnya menggalakkan sekolah untuk menghendaki topeng dalam ruangan pada acara di mana terdapat sejumlah besar pelajar dan lain-lain berkumpul; untuk menguji dan menyaring pelajar untuk simptom sebelum dan selepas kejadian; dan untuk meningkatkan pengudaraan di lokasi dalaman dan pengangkutan.

“Kami menggalakkan sekolah, keluarga dan pelajar untuk mengambil langkah-langkah yang mengurangkan peluang untuk merebak di acara yang berkaitan dengan sekolah ini,” katanya.

Kes Covid telah meningkat di beberapa kawasan selepas Paskah dan cuti musim bunga. Ferrer berkata beberapa acara sekolah seperti tarian dan lawatan turun padang juga telah menyebabkan peningkatan kes.

“Dan dengan banyak acara akhir tahun yang berlaku, kami akan terus melihat peningkatan tambahan melainkan terdapat perbezaan yang sangat besar dalam jumlah perlindungan yang diambil oleh individu,” kata Ferrer.

Penghospitalan juga semakin meningkat di banyak bahagian negara sejak dua minggu lalu. Walau bagaimanapun, di bawah Panduan topeng semasa Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakityang menganggap katil hospital yang tersedia dan kadar kemasukan ke hospital Covid, kebanyakan negara berada pada risiko komuniti sederhana atau rendah untuk coronavirus.

Di Maine, bagaimanapun, lapan sekolah melaporkan wabak minggu lepas, dengan 1,000 jumlah kes dilaporkan setakat Khamis lalu, menurut Jabatan Pendidikan negeri.

Salah sebuah sekolah, Rumford Elementary, ditutup selama tiga hari minggu ini selepas 29 pelajar dan 16 kakitangan disahkan positif, kata pengetua sekolah itu Jill Bartash dalam satu kenyataan yang disiarkan di media sosial Rabu.

Dalam kenyataan sebelumnya pada hari Isnin, Bartash berkata wabak itu adalah “setakat ini bilangan kakitangan dan pelajar yang sakit tertinggi” yang dialami sekolah semasa wabak itu. Pihak sekolah berkata bahawa sebagai tindak balas penjaga akan membersihkan permukaan, akan ada peningkatan kewaspadaan terhadap mencuci tangan, topeng akan disediakan untuk kanak-kanak dan kit ujian akan dihantar pulang.

Juga di Maine, Sekolah Brooklin, yang mempunyai pelajar dari pra-K hingga gred lapan, beralih kepada pembelajaran jarak jauh minggu ini dari Selasa hingga Jumaat selepas kira-kira 30 peratus daripada sekolah itu keluar pada hari Isnin “dengan gejala Covid, atau pada protokol Covid, ” Mark Hurvitt, pengawas sementara Kesatuan Sekolah 76, dalam satu kenyataan.

“Saya sedar bahawa ini adalah kerumitan sebenar untuk semua orang, terutamanya kerana saya fikir kami agak keluar dari hutan dengan Covid, tetapi nampaknya tidak!” katanya.

Penutupan sekolah Covid telah menjadi topik yang memecahbelahkan sejak wabak itu menjejaskan pendidikan Amerika, mendorong berjuta-juta pelajar ke tahun persekolahan pembelajaran jarak jauh. Pengkritik penutupan sedemikian berkata pelajar boleh mengalami masalah kesihatan mental dan kehilangan pembelajaran akibat keluar dari sekolah.

satu belajar dikeluarkan bulan ini oleh Pusat Penyelidikan Dasar Pendidikan Harvard, menggunakan data ujian daripada lebih 2 juta pelajar di seluruh negara, mendapati bahawa pertumbuhan pencapaian adalah rendah terutamanya untuk pelajar yang menghadiri sekolah kemiskinan tinggi di daerah yang terpencil.

Di Connecticut, Penguasa Sekolah Awam Enfield Christopher Drezek memohon maaf apabila beliau mengumumkan penutupan Sekolah Henry Barnard.

“Tolong faham ini adalah mesej terakhir yang saya ingin hantar kepada anda kerana saya menyedari kesannya terhadap keluarga, serta pelajar,” kata Drezek dalam satu kenyataan di laman web sekolah.

Kelas secara peribadi telah dibatalkan di Henry Barnard pada hari Khamis dan Jumaat selepas “peningkatan kes Covid yang pesat” di kalangan kakitangan. Empat puluh daripada 75 kakitangan sekolah itu tidak bersekolah kerana coronavirus, kata Drezek dalam kenyataan itu.

“Walaupun kami telah cuba menutup bangunan itu dengan kakitangan dari sekolah lain, kami telah mencapai tahap di mana kami tidak dapat menyediakan penyeliaan dewasa yang mencukupi untuk dibuka dengan selamat untuk pembelajaran secara peribadi,” katanya.

Di New Jersey, lapor media tempatan bahawa disebabkan peningkatan kes, keperluan topeng telah dikembalikan di Sekolah Tinggi Montclair selama 10 hari mulai 4 Mei. Dan di Pennsylvania, Sekolah Tinggi Woodland Hills juga mengembalikan keperluan topeng hingga 13 Mei, menurut media tempatan.

Bulan lepas, hampir 100 pelajar dari Sekolah Tinggi San Mateo di California yang menghadiri prom sekolah menengah diuji positif untuk Covid.

Memakai topeng adalah sangat disyorkan semasa prom pada 9 April, tetapi ramai pelajar memilih untuk tidak memakainya, jurucakap Daerah Sekolah Tinggi San Mateo Union memberitahu The Associated Press.

Kisah ini mula-mula muncul pada NBCNews.com.

berkaitan:

We wish to say thanks to the writer of this article for this outstanding content

Di negeri yang kes Covid sekali lagi meningkat, sekolah mempertimbangkan langkah keselamatan, penutupan


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/