Fauci mengejek pengunjung ‘kebelakang’ kerana menanggalkan topeng di meja: buku

Dr. Anthony Fauci mengejek pelanggan restoran “mundur ke belakang” yang mengeluarkan topeng coronavirus mereka apabila duduk – dan mentertawakan ideanya sendiri untuk cermin mata anti-COVID-19 yang tidak masuk akal, menurut sebuah buku baharu.

Akaun dalaman disertakan oleh bekas jurucakap Rumah Putih Brian Morgenstern dalam “Vignette & Vino” — keluar 25 Okt — yang memanggil Fauci “mengerikan” dan “egomaniak.”

“[I]n Januari 2020, [Fauci] berkata virus itu tidak perlu dibimbangkan bagi rakyat Amerika. Kemudian pada bulan-bulan berikutnya, dia berkata bahawa orang ramai tidak boleh memakai topeng dan mereka tidak berkesan. Menjelang Jun atau Julai, dia telah menukar lagunya dan berkata semua orang harus sangat prihatin dan mereka harus memakainya pelbagai topeng dan cermin mata,” tulis Morgenstern.

“Saya ingat dengan jelas darah saya mendidih semasa mesyuarat yang menimbulkan kemarahan di Bilik Roosevelt di Rumah Putih, apabila Fauci ketawa tentang komen gogalnya sendiri, menjelaskan betapa sinisnya dia dan dia boleh membuat orang percaya apa sahaja,” bekas pembantu itu. diteruskan.

“Dia terus ketawa tentang betapa ‘terbaliknya’ orang memasuki restoran memakai topeng, kemudian duduk dan berbual dengan orang yang tidak bertopeng. Sudah tentu, dia tidak mengatakan perkara itu secara terbuka, hanya ketawa secara peribadi pada gosok Amerika yang dia perbodohkan.”

Dr. Fauci mengejek pengunjung yang tidak memakai topeng.
Los Angeles Times melalui Getty Imag

Amalan memakai topeng dalam perniagaan tetapi tidak semasa makan atau minum telah dimandatkan oleh pesanan tempatan di seluruh AS pada pertengahan 2020. Meja dalaman biasanya dijarakkan untuk membolehkan penjarakan sosial antara parti.

Sekitar masa mesyuarat Bilik Roosevelt, Fauci menggesa pengunjung restoran untuk memakai topeng semasa duduk – mengesyorkan bertopeng sementara menunggu pelayan anda dalam wawancara Pusat Komedi — tetapi cemuhannya yang berwarna-warni terhadap orang yang mematuhi peraturan topeng tetapi tanpa semangat yang mencukupi adalah baharu.

Walaupun dia didakwa ketawa tentang kenyataan gogalnya sendiri, Fauci menawarkan tanggapan yang lebih serius apabila dia membuat cadangan itu kepada Ketua Koresponden Perubatan ABC News Dr. Jennifer Ashton.

“Jika anda mempunyai cermin mata atau pelindung mata, anda harus menggunakannya,” kata Fauci kepada Ashton pada Julai 2020.

Ditanya sama ada perlindungan mata akan disyorkan secara rasmi, Fauci berkata, “Mungkin, jika anda benar-benar mahukan perlindungan sempurna pada permukaan mukosa.”

Fauci, 81, akan bersara pada bulan Disember selepas 38 tahun sebagai pengarah Institut Alergi dan Penyakit Berjangkit Kebangsaan. Pejabatnya tidak segera menjawab permintaan The Post untuk komen.

Walaupun dihormati secara meluas di kalangan Demokrat sebagai ikon kesihatan awam, Fauci secara meluas tidak dipercayai oleh Republikan dan sekutu bekas Presiden Donald Trump.

Beliau telah berkhidmat dalam peranannya selama beberapa dekad.
Fauci, 81, akan bersara pada penghujung penggal Presiden Biden.
POOL/AFP melalui Getty Images

Fauci menghadapi tuduhan hipokrit pada Julai 2020 apabila dia duduk tanpa topeng antara rakan dan isterinya di dalam stadium Nationals Park selepas melontar padang pembukaan — boleh dikatakan melanggar mandat topeng luar DC.

Dan dalam beberapa siri perbicaraan Senat, dia bertelagah dengan Senator Rand Paul (R-Ky.) atas pembiayaan AS untuk penyelidikan “gain of function”. di Wuhan, China, makmal di mana Komuniti perisikan AS berkata wabak coronavirus mungkin telah bermula.

Morgenstern mengarang bersama buku yang akan datang dengan isterinya Teresa Morgenstern, pegawai akhbar untuk Operation Warp Speed, yang menerajui perkembangan pesat vaksin COVID-19.

Buku itu memasangkan anekdot dari era Trump dengan resipi makanan dan minuman. Bab Fauci dipasangkan dengan resipi untuk “Burger Hari Pembukaan” yang dipasangkan dengan bir.

We would like to thank the author of this post for this outstanding material

Fauci mengejek pengunjung ‘kebelakang’ kerana menanggalkan topeng di meja: buku


Check out our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/