Hilangkan Penyebaran Pertengahan Umur Dengan 5 Latihan

Salah satu masalah yang tidak menyenangkan apabila mencapai usia 40-an dan 50-an ialah penyebaran pertengahan umur yang sangat biasa. Seseorang perlu menangani lebihan lemak di bahagian tengah anda dan bagaimana untuk menghapuskan penyebaran pertengahan umur dengan cekap, jadi begini!

Lemak tambahan yang anda bawa di dalam perut anda mudah diperoleh, tetapi sukar untuk hilang—terutamanya jika anda tidak aktif selama ini. Malangnya, ramai wanita mula melihat pengunjung yang tidak diundang ini apabila mereka mula menopaus kerana tahap estrogen yang lebih rendah. Wanita boleh menambah sekurang-kurangnya 10 paun dalam tempoh 10 tahun-antara 45 dan 55 tahun-jika mereka tidak mengambil berat untuk mengusahakannya, menurut Kesejahteraan Wanita.

Untuk langsingkan pinggang anda—atau mana-mana bahagian badan, terutamanya pada masa ini—anda perlu menjalani gaya hidup sihat. Ini bermakna makan diet tinggi protein tanpa lemak dan sayur-sayuran. Ia juga penting untuk berjalan pantas, memastikan anda melakukan kerja aerobik yang padu. Akhir sekali, latihan kekuatan adalah kunci jika anda ingin menyingkirkan penyebaran pertengahan umur.

Kami telah membantu anda. Ketahuilah bahawa anda pastinya tidak bersendirian dalam perjalanan ini. Untuk bermula, saya mengesyorkan agar anda memasukkan latihan rintangan ke dalam rutin anda sekurang-kurangnya dua hingga tiga kali seminggu, dan saya mempunyai senaman yang sesuai untuk anda. Ia adalah pepejal latihan kekuatan rutin, yang akan melibatkan teras anda dan memaksa badan anda untuk bekerja lebih keras. Anda akhirnya akan menggunakan lebih banyak kumpulan otot, mengakibatkan a pembakaran kalori dan lemak yang lebih tinggi.

Berikut ialah rutin baharu anda untuk menghilangkan penyebaran pertengahan umur, yang merangkumi lima senaman yang sangat berkesan. Masukkan mereka ke dalam rutin anda, atau lakukan kelima-lima ini sebagai senaman. Dan jangan lupa untuk mengambil langkah tambahan setiap hari! Lakukan 3 hingga 4 set yang berikut.

Tim Liu, CSCS

Mulakan Dumbbell Deadlifts anda dengan meletakkan dumbbell di hadapan anda dengan kaki anda di luar bahu. Pastikan dada anda tinggi dan ketat teras semasa anda mencangkung dan ambil berat. Pandu melalui tumit dan pinggul anda untuk bangkit semula, lenturkan glute dan paha depan anda untuk menyelesaikan. Letakkan dumbbell kembali ke posisi permulaan sebelum melakukan ulangan lain. Lakukan 3 hingga 4 set 10 ulangan.

Berkaitan: Setiap Pinggang Tebal Memerlukan Pengurangan Lemak Visceral ini pada usia 60 tahun, Kata Jurulatih

arnold tekan pengurang lemak visceral
Tim Liu, CSCS

Dumbbell Arnold Press bermula dengan anda meraih satu set dumbbell dan memegangnya setinggi bahu dengan tapak tangan anda menghadap anda. Semasa anda mengangkat dumbbell di atas kepala anda, putar tapak tangan dan siku anda keluar dan jauh dari badan anda, dan tekan berat ke atas dengan gerakan yang lancar. Lenturkan bahu anda di bahagian atas, kemudian balikkan pergerakan kembali ke posisi permulaan sebelum melakukan ulangan yang lain. Lengkapkan 3 hingga 4 set 10 ulangan.

Berkaitan: Senaman Lantai #1 Untuk Menghilangkan Rebak Pertengahan Umur

baris berat badan dengan tali penggantungan
Tim Liu, CSCS

Untuk melakukan Bodyweight Rows, dapatkan peralatan yang tersedia untuk anda. Ia boleh menjadi TRX/tali penggantungan, cincin atau palang lurus. Jika anda menggunakan tali, pastikan anda menggunakan cengkaman neutral (tapak tangan menghadap anda). Jika anda mempunyai palang, gunakan cengkaman pronated (tapak tangan atas tangan) atau supinated (underhand). Letakkan kaki anda ke hadapan, dan condong ke belakang sedikit sekurang-kurangnya 45 darjah.

Pastikan teras anda ketat dan pinggul tinggi, tarik diri anda dengan memandu dengan siku anda ke arah pinggul anda. Picit lats dan bahagian atas belakang anda dengan kuat hingga habis, kemudian luruskan lengan anda sepenuhnya sehingga bilah bahu anda meregang di bahagian bawah sebelum melakukan ulangan yang lain. Lakukan 3 hingga 4 set 15 ulangan.

lunge lateral dumbbell untuk mengecilkan perut anda
Tim Liu, CSCS

Mulakan Dumbbell Lateral Lunges anda dengan memegang sepasang dumbbell dengan jarak kaki anda seluas bahu. Pastikan dada anda tinggi, melangkah ke tepi sambil menolak pinggul anda ke belakang. Biarkan kaki yang mengekor memanjang, meregangkan paha dalaman anda. Tolak diri anda kembali ke posisi permulaan dengan tumit kaki anda yang bekerja sebelum melangkah keluar ke sisi lain. Lengkapkan 3 hingga 4 set 8 ulangan dengan setiap kaki.

tekan dumbbell papan sisi untuk menghilangkan penyebaran pertengahan umur
Tim Liu, CSCS

Untuk latihan terakhir ini, ambil kedudukan papan sisi sambil memegang dumbbell. Memastikan teras anda ketat dan glutes diperah, mula menekan dumbbell ke atas ke arah langit. Kekalkan ketegangan dalam serong anda sepanjang masa. Turunkannya semula sebelum melakukan ulangan lain. Lakukan 3 hingga 4 set 10 ulangan.

Tim Liu, CSCS

Tim Liu, CSCS, ialah jurulatih kecergasan dan pemakanan dalam talian yang berpangkalan di Los Angeles Baca lebih lanjut mengenai Tim

We wish to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding material

Hilangkan Penyebaran Pertengahan Umur Dengan 5 Latihan


Check out our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/