Hospital kanak-kanak kawasan DC berada pada kapasiti

Komen

Hospital kanak-kanak di kawasan DC telah penuh selama berminggu-minggu, dengan pesakit berkumpul di jabatan kecemasan kerana lonjakan penyakit pernafasan memburukkan lagi tekanan kekurangan kakitangan dan bekalan katil kanak-kanak yang semakin berkurangan.

Hospital Kebangsaan Kanak-kanak di Northwest DC, serta hospital kanak-kanak di Inova Fairfax di Virginia Utara dan Hospital Johns Hopkins di Baltimore, yang mewakili sejumlah lebih daripada 650 katil, berada dalam kapasiti, kata pakar perubatan di hospital minggu ini.

Pakar kanak-kanak tempatan dan nasional melaporkan peningkatan dalam kes penyakit pernafasan seperti RSV dan rhinovirus — virus selesema biasa — yang untuk tahun kedua berturut-turut telah melanda lebih awal dan menjadikan kanak-kanak lebih sakit daripada biasa. Pada masa yang sama, koronavirus terus beredar, dan hospital bersiap sedia untuk musim selesema yang teruk.

“Kami sedang merawat bilangan kanak-kanak yang sangat tinggi yang sakit teruk,” kata Sarah Combs, seorang doktor perubatan kecemasan di Children’s National.

Pada satu ketika pada hari Selasa, 18 kanak-kanak sedang menunggu untuk unit rawatan rapi kanak-kanak, atau PICU, katil di Children’s National, yang mempunyai 323 katil pesakit dalam dan terutamanya berkhidmat di kawasan Washington yang lebih besar. Sistem ini menjaga kanak-kanak dari jauh, di Virginia dan Maryland serta Pennsylvania dan Delaware. Walaupun mereka memperincikan masalah itu, para pegawai menegaskan bahawa jabatan pesakit dalam, rawatan rapi dan kecemasan hospital tetap terbuka dan kanak-kanak yang memerlukan penjagaan tidak akan pernah ditolak.

Bagaimana untuk mendapatkan penggalak covid yang dikemas kini di DC, Maryland dan Virginia

Pakar membuat spekulasi bahawa kesan penutupan pandemik dua tahun lalu, apabila langkah berjaga-jaga giat dijalankan, mungkin bermakna sistem imun kanak-kanak mendapat rehat dan tidak bersedia untuk melawan penyakit tahun ini. Walaupun tanpa wabak, mereka berkata, sesetengah virus sangat ganas beberapa tahun.

Apabila katil pesakit dalam penuh, kanak-kanak yang datang ke hospital melalui jabatan kecemasan dan cukup sakit untuk dimasukkan tidak mempunyai tempat untuk pergi dan mesti tinggal di bilik kecemasan sehingga katil terbuka atau mereka bertambah baik untuk pulang ke rumah. Keadaan ini amat serius apabila kanak-kanak memerlukan penjagaan rapi.

Sofia Teferi, pakar pediatrik di Pusat Perubatan MedStar Montgomery, berkata pada hari Rabu dia merawat seorang kanak-kanak berusia 4 bulan di jabatan kecemasan kerana dia tidak menemui pesakit di katil rawatan rapi di rantau ini.

“Hakikat bahawa anda perlu melihat ibu bapa dan mengatakan anak anda memerlukan penjagaan peringkat ICU tetapi kami tidak mempunyai katil untuk mereka: Itu perbualan yang sangat sukar untuk dilakukan,” katanya. “Saya hanya kecewa dengan semua perkara – di ibu negara.”

Keadaan ini tidak unik di kawasan metropolitan DC. Pada kemuncak wabak, dalam banyak kes, hospital menukar katil kanak-kanak untuk merawat orang dewasa dan tidak pernah menukarnya kembali. Hospital Doktor Henrico di Richmond tertutup pesakit dalam pediatrik dan katil PICU musim bunga ini, memetik terlalu sedikit pesakit. Masalahnya mendahului covid. Pusat Perubatan MedStar Franklin Square tertutup unit pediatrik pesakit dalam pada 2018 atas sebab yang sama.

Eric Biondi, ketua perubatan hospital pediatrik di Pusat Kanak-kanak Johns Hopkins, berkata 80 katil penjagaan akut pediatrik hospital, 20 katil onkologi dan kira-kira 28 katil PICU “penuh sepenuhnya.” Hospital mencapai tahap ini beberapa kali dalam pandemik, katanya, tetapi kali ini berbeza kerana covid bukan pemandu.

‘Ini adalah masalah besar untuk keluarga saya’: Kanak-kanak berisiko 5-11 mendapat vaksin coronavirus terlebih dahulu

“Ia bukan hanya masalah betapa sibuknya kami di Hopkins, tetapi ia mengalir keluar ke bilik kecemasan komuniti terpencil yang perlu memindahkan kanak-kanak,” katanya.

Joanna Fazio, naib presiden Talian Perkhidmatan Pediatrik di Inova, berkata Hospital Kanak-kanak Inova LJ Murphy juga beroperasi pada atau melebihi kapasiti pada masa-masa tertentu. Pakar klinik melaporkan kurang lag biasa dalam penyakit yang biasanya mereka lihat pada musim panas; sebaliknya, penyakit mula berkembang pada bulan Ogos dan September dan tidak berhenti.

Daripada 226 katil pediatrik hospital, kira-kira separuh adalah untuk rawatan rapi bayi baru lahir dan 26 adalah katil unit rawatan rapi pediatrik, katanya. Pada hari Selasa, PICU menggunakan apa yang Fazio panggil “amaran kapasiti,” atau penuh, bermakna doktor yang ingin memindahkan kanak-kanak yang sakit terpaksa terus mencari katil.

“Kami mempunyai setiap strategi untuk cuba mengembangkan kapasiti di mana kami boleh,” katanya.

Fazio tidak nampak kesudahannya. “Kami sedang bersiap sedia untuk bertahan sepanjang musim selesema kerana kami tahu corak penyakit kami. Ramalan kami hanya sebaik hari berikutnya,” katanya.

Ini adalah fakta perubatan kecemasan bahawa kes tidak mendesak akan hadir di bilik kecemasan, tetapi memandangkan jumlah keseluruhannya lebih tinggi, Pusat Kanak-kanak Johns Hopkins membuka semula khemah covidnya untuk melihat pesakit bukan covid yang ketajaman rendah, dan LJ Murphy Children’s sedang mencari tentang cara untuk menggunakan semula ruang. Doktor meminta ibu bapa mempertimbangkan untuk menghubungi pakar pediatrik mereka atau melawat penjagaan segera jika anak mereka tidak memerlukan campur tangan akut. Ramai dah garis panduan untuk membantu ibu bapa memutuskan apa yang perlu dilakukan.

Selaras dengan misi, hospital DC baharu mengambil nama daripada ladang Frederick Douglass

Combs, dari Children’s National, mengakui bahawa ibu bapa berada di bawah banyak tekanan akibat pandemik yang paling teruk, tetapi dia menekankan kepentingan untuk memberi diri mereka dan anak-anak mereka divaksinasi untuk coronavirus dan selesema.

Dia menambah bahawa dua tahun lalu, langkah pencegahan covid, seperti memakai topeng, penjarakan sosial, mencuci tangan dan mengelakkan perhimpunan besar, menghasilkan sangat sedikit RSV, selesema dan rhinovirus – pengajaran yang boleh diterapkan oleh ibu bapa walaupun jangkitan coronavirus baharu semakin berkurangan.

“Untuk memberikan kedua-dua tunas harapan dan juga rasa mikro kawalan, ‘Nah, apa yang boleh saya lakukan selain panik?’ ” dia berkata. “Kembali kepada asas, lakukan apa yang telah anda lakukan sejak beberapa tahun pandemik yang lalu: Dapatkan imunisasi anda … dan lakukan yang terbaik.”

We wish to thank the author of this write-up for this remarkable content

Hospital kanak-kanak kawasan DC berada pada kapasiti


Explore our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/