Kegilaan COVID yang berterusan menunjukkan ia tidak pernah mengenai sains

Pandemik pada dasarnya sudah berakhir, bukan?

Bagi sesetengah orang, ya. Bagi yang lain, tidak begitu banyak.

Hanya pada bulan Jun apabila warga Kanada yang tidak divaksinasi akhirnya dibenarkan meninggalkan negara itu, atas sebab yang tidak jelas kepada sesiapa pun. Vaksin tidak menghalang penularan, jadi bagaimana masuk akal untuk menyimpan yang tidak divaksinasi di sebalik tirai beku? Ia tidak.

Tetapi itu Kanada. Ia benar-benar kehilangan plot dengan COVID dan membuang semua cita-citanya yang mementingkan kebebasan sebelum ini keluar dari tingkap terdekat, eh? Amerika tidak akan berkelakuan seperti itu, bukan?

Kecuali kita.

Pemain tenis Novak Djokovic tidak dapat pergi ke Amerika untuk bersaing di Terbuka AS pada bulan Ogos kerana dia tidak diberi vaksin. Tiada warga asing boleh memasuki Amerika Syarikat tanpa diberi vaksin sepenuhnya. Melainkan, sudah tentu, mereka berjalan melintasi sempadan kita. betul tu. Jika anda melawat, jauhi diri anda yang dijangkiti COVID. Jika anda cuba tinggal di sini selama-lamanya, bawa COVID itu terus masuk.

Jika anda mencari ketekalan dalam dasar COVID-19, anda boleh berhenti sekarang. Tiada satu pun daripadanya pernah masuk akal. Kepercayaan yang pecah antara rakyat Amerika dan institusi kita akan menjadi tidak dapat diukur. Dan kerosakan berterusan.

Kanak-kanak New York City tidak memerlukan vaksin COVID untuk menghadiri sekolah tetapi buat memerlukannya untuk bermain sukan sekolah. Fikirkan tentang ini. Kanak-kanak ini boleh pergi ke sekolah, makan tengah hari dengan rakan-rakan mereka, mengambil perjalanan sekolah dan bermain sukan semasa kelas gim, tetapi mereka tidak boleh bermain dalam liga selepas sekolah.

Ramai kanak-kanak bergantung pada sukan untuk membayar pendidikan tinggi mereka. Fikirkan tentang semua kanak-kanak yang tidak lagi bersenam selepas sekolah kerana mereka tidak boleh bersukan.

Jika kami melakukan ini untuk “kesihatan” kanak-kanak, kami melakukan semuanya secara salah. Orang miskin akan paling terluka oleh peraturan tanpa sains di mana-mana ini. Atlet profesional yang bermain di bandar, jelas, tidak mempunyai mandat sedemikian.

Jabatan Pendidikan New York City memecat 850 lagi guru dan pembantu bilik darjah kerana tidak mendapat vaksin COVID-19.
Jabatan Pendidikan New York City memecat 850 lagi guru dan pembantu bilik darjah kerana tidak mendapat vaksin COVID-19.
Gregory P. Mangga

Ia bukan sekadar sukan. Beberapa hari lalu, Jabatan Pendidikan New York City memecat 850 lagi guru dan pembantu bilik darjah, menjadikan jumlah keseluruhan kira-kira 1,950 pekerja JAS yang dilepaskan sejak mandat vaksin Oktober 2021. Ia adalah perkara yang mengerikan untuk dilakukan, walaupun pada masa itu, tetapi setahun kemudian kami mempunyai banyak maklumat, tentang cara COVID merebak dan perkara yang tidak boleh dilakukan oleh vaksin, yang menjadikan keputusan itu bukan sahaja bodoh tetapi kejam.

Sebagai The Post Susan Edelman melaporkan beberapa hari yang lalu, “Secara keseluruhannya, NYC telah memecat lebih daripada 2,600 pekerja perbandaran yang tidak mendapat vaksin sepenuhnya.” Ini, apabila kami diberitahu New York dan begitu banyak tempat lain berada di tengah-tengah kekurangan guru. Guru-guru ini sedang meneroka peluang di tempat yang jauh seperti Long Island. Jadikan ia masuk akal.

Ibu bapa juga tidak boleh memasuki bangunan sekolah New York jika tidak divaksinasi. Itu termasuk ibu bapa kanak-kanak berkeperluan khas, yang mesti berinteraksi dengan guru. Peraturan yang tidak masuk akal ini menyebabkan kerosakan yang berpanjangan.

Jika anda telah diberi vaksin dan berfikir, “Orang-orang itu sepatutnya diberi vaksin,” anda tidak tahu maksudnya. Saya juga diberi vaksin. Tetapi sama sekali tidak ada sebab syot Johnson & Johnson saya dari Mac 2021 harus memberi saya sebarang keistimewaan yang tidak diberikan kepada orang lain. Kajian menunjukkan keberkesanan vaksin hilang selepas beberapa bulan dan penularan boleh berlaku pada bila-bila masa.

Pematuhan paksa untuk keseronokan itu tidak sepatutnya menjadi dasar kesihatan.

Dan tidak, penggalak tidak bermakna anda lebih selamat. Malah, pentadbiran Biden tidak melabelkan pukulan terbaharu itu sebagai “penggalak” sama sekali. Jurucakap Rumah Putih Karine Jean-Pierre menyebutnya sebagai “vaksin baharu.” Anda mungkin mendapati diri anda kembali dengan “tidak divaksin” lebih awal daripada yang anda fikirkan.

Tetapi jangan ambil kata-kata saya untuk itu. Sepanjang wabak itu, garis daripada ahli politik yang memaksa kehendak mereka kepada kami adalah “Kita mesti mendengar CDC!” Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit, yang bimbingannya telah kami abaikan semasa kami makan sushi (tidak boleh) dan burger masak sederhana (serius, adakah anda cuba mati semasa berkelah ini?), tiba-tiba menyemburkan firman Tuhan .

Nah, CDC mengesyorkan untuk “tidak lagi membezakan berdasarkan status vaksinasi seseorang kerana jangkitan terobosan berlaku.” Namun entah bagaimana kita tidak lagi “mengikuti sains”?

Ia menjengkelkan. Dan mudah untuk melupakan orang yang ditinggalkan ini. Tetapi kita akan merasai kesan ketiadaan mereka. Anggota polis yang tidak lagi mengikut rentak, anggota bomba yang bekerja melalui wabak tetapi kini tidak bekerja, guru-guru hilang dari bilik darjah anak anda kerana mereka tidak akan melakukan seperti yang disuruh. Dan kita akan melihat kesan daripada mengambil perkara daripada belia kerana mereka tidak akan mematuhi.

Kami tidak memenangi apa-apa dengan mandat vaksin ini – tetapi akan kehilangan begitu banyak.

Ahli politik melakukan banyak perkara yang mundur dan mengerikan atas nama keselamatan sepanjang COVID. Mandat vaksin yang berterusan adalah peringatan bahawa pandemik telah berakhir untuk ramai orang, tetapi bahayanya berterusan.

Twitter: @Karol

We wish to give thanks to the author of this post for this incredible web content

Kegilaan COVID yang berterusan menunjukkan ia tidak pernah mengenai sains


Find here our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/