Keluarga Dakota Utara ‘hancur’ dan mengumpul dana untuk seorang peguam selepas mereka mengatakan polis membunuh rakun peliharaan mereka yang dicari dalam ketakutan rabies tempatan

Bayi Raccoon di atas pokok, dengan keluarganya berdekatan.@jaycubzuh Twitter/Skype/Facebook / Getty Images

  • Erin Christensen telah ditangkap selepas dia membawa Raccoon peliharaannya ke dalam bar, menurut The Bismark Tribune.

  • Pihak berkuasa menyerbu rumah Christensen dan membunuh Raccoon di tempat kejadian, mengumpul mayatnya untuk menguji penyakit, katanya.

  • Keluarga itu menubuhkan pengumpulan dana untuk membayar yuran guaman Christensen dan menderma kepada pusat pemulihan hidupan liar.

Keluarga seorang wanita di North Dakota yang mengelak polis mengumpul wang selepas dia berkata polis tempatan menembak dan membunuh rakun peliharaan mereka berhubung ketakutan rabies.

Erin Christensen, 38, dan keluarganya sedang mengumpul wang GoFundMe untuk menampung yuran guaman selepas dia dituduh menyebabkan ketakutan rabies di sebuah bar tempatan di Maddock, North Dakota apabila dia membawa masuk rakun peliharaan keluarganya, dia menulis pada pengumpulan dana itu.

Keluarga itu telah menyusukan rakun itu, bernama Rocky, kembali sihat selama tiga bulan, menurut The Tribun Bismark.

Menurut kutipan derma, Christensen menemui haiwan itu di tepi jalan pada bulan Jun.

“Rocky ditemui kira-kira 3 bulan lalu pada waktu petang, dia kesepian, takut, lapar, kami memutuskan untuk tidak meminangnya kerana mungkin ibunya akan datang untuk membantunya, keesokan harinya dia masih di tempat yang sama, jadi kami mengambil dia masuk,” tulis keluarga itu di halaman pengumpulan dana.

“Kami bekerja keras untuk memulihkannya kembali ke alam liar yang telah kami berikan botol kepadanya, menjaganya, dia masih diberi susu botol ketika dia pergi dan masih belajar bagaimana mencari makanan yang akan kami letakkan di sekeliling pokok dan halangan,” katanya. keluarga menambah.

Video: Syarikat St. Louis membuat seni penkek haiwan peliharaan

Pada 6 September, polis berkata bahawa Christensen membawa Rocky ke bar tempatan di Maddock semasa waktu gembira, menurut Tribune.

Cindy Smith, yang sedang bartender pada masa itu, berkata bahawa terdapat kira-kira sepuluh orang di dalam bar, dan Rocky tidak pernah menggigit sesiapa pun dalam tempoh lima minit dia berada di dalam bar.

“Saya melihat dia membawa sesuatu, dan saya bertanya kepadanya apa itu, dan dia menunjukkan kepada saya, dan saya berkata, ‘Anda perlu mengeluarkannya dari sini,'” Smith memberitahu Tribune. “Saya tidak tahu apa yang dia fikirkan.”

Menurut Tribune, kejadian itu mendorong Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia negeri mengeluarkan amaran mengenai potensi pendedahan rabies.

“Rocky tidak pernah melepaskan tangan saya apabila saya melawat Maddock Bar, jadi siapa yang berisiko menghidap rabies atau penyakit lain?” Christensen menyatakan pada GoFundMe.

Christensen telah ditangkap pada hari Rabu selepas Pejabat Syerif Daerah Benson dan Jabatan Permainan dan Ikan Dakota Utara melaksanakan waran geledah, menurut Tribune.

Scott Winkelman, Ketua Bahagian Penguatkuasaan Permainan dan Ikan, memberitahu Tribune bahawa Christensen cuba mengelak pihak berkuasa.

Pejabat Syerif Daerah Benson tidak segera memulangkan permintaan Insider untuk mengulas pada hari Ahad.

Menurut kenyataan keluarga itu di GoFundMe, pihak berkuasa berjanji kepada mereka bahawa mereka akan mengkuarantin Rocky dan membiarkannya pergi selagi dia tidak menunjukkan sebarang tanda rabies.

Menurut Tribune, pihak berkuasa menyerbu rumah Christensen untuk mencari Rocky dan membunuh Raccoon di tempat kejadian, mengambil bangkainya untuk ujian penyakit.

“Polis membawa pemukul untuk memecahkan pintu depan rumah tempat Rocky ditempatkan pada masa kematiannya,” kata Christensen di GoFundMe. “Jumlah tenaga kerja yang digunakan untuk mencari dan membunuh Rocky, dengan serbuan serentak di tiga kediaman berbeza, sangat mengagumkan. Kempen yang mengejutkan dan kagum.”

Rocky diuji negatif untuk rabies, menurut kenyataan di GoFundMe.

Christensen telah ditangkap atas tuduhan memberikan maklumat palsu kepada penguatkuasa undang-undang dan mengganggu bukti. Dia juga diberi pelanggaran Permainan dan Ikan kerana memiliki secara tidak sah seorang pembawa bulu, menurut Tribune.

Tuduhan itu adalah salah laku yang boleh membawa hukuman maksimum penjara beberapa tahun dan denda berjumlah $7,500, lapor outlet itu. Christensen kini bebas dengan bon $1,500, kata Tribune.

“Impaknya kepada keluarga saya ialah anak-anak saya keliru dan trauma kerana kuasa berlebihan yang digunakan semasa pemerolehan haiwan ini,” kata Christensen di GoFundMe. “Ini menghakis kepercayaan yang mereka miliki terhadap agensi penguatkuasaan undang-undang tempatan. Anak-anak saya hancur dan tidak dapat dipuaskan.”

Keluarga itu mengumpul wang di GoFundMe untuk bukan sahaja membayar yuran guaman Christensen tetapi juga untuk menderma sebahagian besar wang itu kepada pusat pemulihan hidupan liar untuk mengenang Rocky.

“Rocky baru berusia beberapa bulan, dia adalah budak kecil yang paling manis, paling penyayang yang semua orang suka, tidak pernah ada saat yang membosankan berada di sekelilingnya, dia sangat pintar dan sentiasa gembira,” katanya di GoFundMe.

Baca artikel asal di Orang dalam

We wish to say thanks to the author of this short article for this awesome web content

Keluarga Dakota Utara ‘hancur’ dan mengumpul dana untuk seorang peguam selepas mereka mengatakan polis membunuh rakun peliharaan mereka yang dicari dalam ketakutan rabies tempatan


Discover our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/