Kes monkeypox dilaporkan di sekolah Orange County

Daerah itu berkata seseorang di Sekolah Wedgefield, sebuah sekolah K-8 di Orlando, menghidap cacar monyet. Jabatan kesihatan daerah itu memaklumkan daerah itu pada malam Selasa mengenai kes itu, dan keluarga serta kakitangan di sekolah itu dimaklumkan dalam mesej yang dihantar Rabu. Pegawai daerah berkata orang itu tidak berada di kampus sejak Rabu lalu. Individu itu diberitahu untuk tinggal di rumah sehingga mereka dibenarkan pulang. Pegawai berkata kampus itu telah dibersihkan. Sebanyak 2,300 kes cacar monyet telah dilaporkan di Florida sejak awal tahun ini. Kebanyakannya masih di Florida Selatan, tetapi Orange County telah melaporkan lebih daripada 200 jangkitan. Daerah Seminole dan Osceola mempunyai jumlah kes tertinggi seterusnya di Florida Tengah dengan 27 dan 26 kes masing-masing. Walaupun jabatan kesihatan mengatakan ancaman kepada populasi umum kekal rendah, beberapa doktor tempatan mengatakan kekurangan ujian dan vaksin menjadikan wabak itu lebih teruk. Kes dalam kanak-kanak kecil membentuk peratusan yang sangat kecil daripada keseluruhan kes. Namun, doktor dan pakar pediatrik berkata ibu bapa masih perlu berhati-hati.”Ia boleh menjadi lebih teruk pada kanak-kanak. Mereka boleh berakhir dengan jangkitan yang lebih teruk. Mereka boleh berakhir dengan radang paru-paru. Mereka boleh berakhir dengan ensefalitis. Juga, ia boleh berjangkit daripada ibu kepada janin mereka,” kata pakar pediatrik tempatan Dr. Matthew Seibel. Doktor mengatakan cara yang paling biasa seorang kanak-kanak boleh dijangkiti penyakit ini adalah jika orang lain dalam rumah mereka disahkan positif. Cara terbaik untuk melindungi mereka? Elakkan pendedahan.” Jika anda tidak perlu memeluk seseorang yang sakit, jangan,” kata Seibel.

Daerah itu berkata seseorang di Sekolah Wedgefield, sebuah sekolah K-8 di Orlando, menghidap cacar monyet.

Jabatan kesihatan daerah memaklumkan daerah itu malam Selasa mengenai kes itu, dan keluarga serta kakitangan di sekolah telah dimaklumkan dalam mesej yang dihantar pada hari Rabu.

Pegawai daerah berkata orang itu tidak berada di kampus sejak Rabu lalu. Individu itu diberitahu untuk tinggal di rumah sehingga mereka dibenarkan pulang.

Pegawai berkata kampus telah dibersihkan.

Sebanyak 2,300 kes cacar monyet telah dilaporkan di Florida sejak awal tahun ini.

Kebanyakannya masih di Florida Selatan, tetapi Orange County telah melaporkan lebih daripada 200 jangkitan.

Daerah Seminole dan Osceola mempunyai jumlah kes tertinggi seterusnya di Florida Tengah dengan masing-masing 27 dan 26 kes.

Walaupun jabatan kesihatan mengatakan ancaman kepada penduduk umum masih rendah, beberapa doktor tempatan berkata kekurangan ujian dan vaksin memburukkan lagi wabak.

Kes dalam kanak-kanak kecil membentuk peratusan yang sangat kecil daripada keseluruhan kes. Namun, doktor dan pakar pediatrik berkata ibu bapa masih perlu berhati-hati.

“Ia boleh menjadi lebih teruk pada kanak-kanak. Mereka boleh berakhir dengan jangkitan yang lebih teruk. Mereka boleh berakhir dengan radang paru-paru. Mereka boleh berakhir dengan ensefalitis. Juga, ia boleh berjangkit daripada ibu kepada janin mereka,” kata pakar pediatrik tempatan. Dr Matthew Seibel.

Doktor mengatakan cara paling biasa kanak-kanak boleh dijangkiti penyakit ini adalah jika orang lain dalam rumah mereka disahkan positif.

Cara terbaik untuk melindungi mereka? Elakkan terdedah.

“Jika anda tidak perlu memeluk seseorang yang sakit, jangan,” kata Seibel.

We would like to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Kes monkeypox dilaporkan di sekolah Orange County


Explore our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/