Orang ramai kehilangan 53 lbs secara purata dalam percubaan ubat penurunan berat badan revolusioner

Ubat penurunan berat badan yang revolusioner boleh memberi pengguna kesan pembedahan bariatrik tanpa perubahan kekal yang diperlukan. Suplemen penurunan berat badan telah menjadi pasaran yang besar dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dadah baharu ini mungkin akan menyertai pergaduhan tidak lama lagi. Dadah, yang sedang dibangunkan oleh syarikat farmaseutikal Lilly dipanggil tirzepatide. Dan, dalam percubaan baru-baru ini, ia menyampaikan sehingga 22.5 peratus penurunan berat badan pada orang dewasa dengan obesiti.

Peserta yang menguji ubat penurunan berat badan revolusioner kehilangan 55 paun secara purata

Sumber imej: Aleksej/Adobe

The keputusan percubaan terbaru kerana tirzepatide adalah menarik, untuk mengatakan sekurang-kurangnya. Tirzepatide menggabungkan tiruan sintetik dua hormon yang secara semula jadi dikeluarkan oleh badan kita selepas kita makan. Hormon ini, yang dikenali sebagai GLP-1 dan GIP, memberikan kita perasaan penuh yang anda dapat selepas makan.

Ujian terkini adalah percubaan klinikal peringkat akhir. Lebih daripada 2,500 orang di sembilan negara menyertai perbicaraan itu. Para peserta mempunyai berat 105 kilogram sebagai garis dasar purata. Setiap minggu, para peserta diminta untuk memberikan diri mereka dos rendah, sederhana, atau tinggi ubat penurunan berat badan revolusioner. Sebahagian daripada peserta mengambil plasebo sebaliknya.

Semasa percubaan, para peserta tidak diberitahu sama ada mereka mengambil dos rendah, tinggi, atau sederhana atau plasebo bagi ubat penurunan berat badan revolusioner. Mereka mengambilnya selama 72 minggu. Pada penghujung 72 minggu itu, para peserta yang mengambil dos yang tinggi melihat perubahan yang paling berkesan. Mereka yang mengambil dos tertinggi kehilangan kira-kira 53 paun secara purata.

Peserta yang mengambil dos yang lebih kecil juga mengalami peningkatan. Secara purata, orang yang mengambil dos sederhana kehilangan 49 paun. Peserta pada dos terendah menyaksikan kehilangan purata sebanyak 35 paun. Sudah tentu, seperti mana-mana ubat penurunan berat badan yang lain, anda perlu mengikuti sebarang perubahan gaya hidup yang anda lakukan sepanjang perjalanan untuk mengekalkan berat badan itu.

Penggantian yang mungkin untuk pembedahan bariatric

Suplemen Penurunan Berat Badan Semulajadi Terbaik

Pembedahan penurunan berat badan seperti pintasan gastrik dan pembedahan bariatrik lain bergantung pada membuat perubahan kekal pada sistem pencernaan anda untuk membantu anda menurunkan berat badan. Dengan ubat penurunan berat badan revolusioner ini, anda boleh mendapatkan hasil yang serupa tanpa perubahan kekal.

Sudah tentu, seperti yang dinyatakan oleh Lilly dalam keluaran asal keputusan ini, syarikat itu tidak menjamin kenyataan yang berpandangan ke hadapan ini. Dan, pada akhirnya, kita perlu melihat cara produk ini berfungsi dalam jangka panjang, dan di mana ia sesuai dalam rawatan penurunan berat badan pada masa hadapan. Namun, melihat hasil yang menakjubkan seperti itu patut diraikan, terutamanya jika mereka boleh berjaya menafikan sebarang kesan sampingan.

Ini, sudah tentu, bukan satu-satunya ubat penurunan berat badan revolusioner yang kami lihat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Satu lagi ubat, dikenali sebagai semaglutide, telah melihat hasil yang luar biasa, malah telah disyorkan oleh NICE dan diluluskan oleh FDA. Terdapat beberapa kesan sampingan dengan ubat ini, walaupun, seperti loya dan cirit-birit. Walau bagaimanapun, doktor mengatakan membina rawatan yang lebih besar boleh membantu menafikannya.

Jika Lilly boleh melakukan sesuatu yang serupa, maka kita mungkin melihat tirzepatide mencari tempat sebagai pengganti untuk perkara seperti pembedahan bariatrik. Walau bagaimanapun, buat masa ini, apa yang boleh kita lakukan ialah berseronok dengan hasil ubat penurunan berat badan yang revolusioner ini.

We wish to say thanks to the writer of this short article for this incredible web content

Orang ramai kehilangan 53 lbs secara purata dalam percubaan ubat penurunan berat badan revolusioner


You can find our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/