Pembedahan lutut silap? Ia lebih biasa daripada yang anda fikirkan Carrie Jose

Pembedahan lutut Arthroskopik adalah salah satu pembedahan yang paling biasa dilakukan – walaupun penyelidikan memberitahu kami bahawa ia tidak begitu berkesan seperti yang dipercayai oleh kebanyakan orang. Tambahan pula, sains memberitahu kita bahawa orang yang menjalani pembedahan lutut arthroscopic berkemungkinan mengalami arthritis lutut yang berkembang dengan lebih cepat – mengakibatkan penggantian lutut total yang mungkin boleh dielakkan.

Pembedahan lutut Arthroskopik ialah prosedur invasif minimum yang biasa dilakukan untuk membantu “membersihkan” sendi lutut anda jika anda menghidapi arthritis degeneratif, atau memotong cebisan meniskus yang koyak yang mungkin merengsakan lutut anda.

Bunyi agak mudah dan tidak berbahaya – betul?

Nah… ia adalah sehingga ia tidak. Masalah besar ialah pembedahan lutut arthroscopic tidak diperlukan untuk kebanyakan kes sakit lutut. Jika terdapat komplikasi – yang terdapat banyak walaupun dengan prosedur “invasif minimum” – anda boleh menjadi lebih teruk daripada semasa anda masuk. Tambahan lagi – jika anda tidak pernah memerlukan pembedahan untuk bermula – anda hanya perlu melutut trauma yang tidak perlu yang anda perlu sembuh sekarang. Ini melambatkan anda daripada menangani punca sakit lutut anda.

We would like to give thanks to the writer of this write-up for this amazing material

Pembedahan lutut silap? Ia lebih biasa daripada yang anda fikirkan Carrie Jose


Check out our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/