Penapis, Espresso Atau Cafetière? Jenis Kopi Yang Anda Minum Boleh Menjejaskan Kesihatan Anda

Tiada apa-apa yang membangunkan anda lebih daripada secawan kopi. Sama ada latte, mocha atau espresso, sesetengah daripada kami sangat menyukainya, kami mempunyai beberapa cawan sehari.

Tetapi bagaimana ini memberi kesan kepada kita kesihatan? Nah, kajian baru mencadangkan jenis kopi yang kita pilih boleh membuat perbezaan.

Minum kopi telah dikaitkan dengan peningkatan paras kolesterol dalam darah. Tetapi penyelidikan terkini mencadangkan ia juga mungkin bergantung kepada cara anda membancuh kopi dan jantina anda.

Penemuan menunjukkan bahawa minum espresso dikaitkan dengan perbezaan jantina yang paling luas dalam tahap kolesterol; plunger (cafetière) kopi dikaitkan dengan yang paling sempit.

Bahan kimia semulajadi dalam kopi—diterpenes, cafestol, dan kahweol—meningkatkan paras kolesterol dalam darah. Kaedah membancuh adalah berpengaruh, tetapi sehingga kini, tidak jelas apakah kesan kopi espreso, dan dalam kuantiti apa.

Oleh itu, penyelidik berusaha untuk membandingkan kopi espresso dengan kaedah pembuatan bir lain di kalangan orang dewasa berumur 40 tahun ke atas.

We would love to thank the author of this short article for this amazing content

Penapis, Espresso Atau Cafetière? Jenis Kopi Yang Anda Minum Boleh Menjejaskan Kesihatan Anda


You can find our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/