Pengambilan alkohol pada mana-mana tahap boleh meningkatkan risiko penyakit jantung, kajian mencadangkan

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Bertentangan dengan kajian pemerhatian, penggunaan alkohol mungkin sebenarnya tidak menentang risiko penyakit jantung, menurut kajian besar yang diterbitkan dalam JAMA Network Open minggu ini.

Kajian pemerhatian sebelum ini mencadangkan bahawa mengambil sedikit alkohol boleh memberikan manfaat kesihatan yang berkaitan dengan jantung, tetapi pasukan penyelidik di Massachusetts General Hospital (MGH) dan Institut Luas MIT dan Harvard mendapati dalam kajian baru-baru ini bahawa pengambilan alkohol di semua peringkat adalah dikaitkan dengan risiko penyakit kardiovaskular yang lebih tinggi.

Penyelidik Boston mencadangkan bahawa manfaat yang sepatutnya meminum alkohol sebenarnya mungkin dikaitkan dengan faktor gaya hidup sihat lain yang biasanya diikuti di kalangan peminum ringan hingga sederhana, kata kajian itu.

RISIKO RENDAH PENYAKIT KARDIOVASKULAR YANG BERKAITAN DENGAN PENGAMBILAN AVOCADO: KAJIAN

“Penemuan mengesahkan bahawa pengambilan alkohol tidak sepatutnya disyorkan untuk meningkatkan kesihatan kardiovaskular; sebaliknya, mengurangkan pengambilan alkohol berkemungkinan akan mengurangkan risiko kardiovaskular pada semua individu, walaupun pada tahap yang berbeza berdasarkan tahap penggunaan semasa seseorang,” pengarang kanan kajian itu, Dr. Krishna Aragam, pakar kardiologi di Massachusetts General Hospital (MGH) dan ahli sains bersekutu di MIT’s Broad Institute, berkata dalam satu kenyataan berita.

Para penyelidik mentakrifkan kumpulan minum sebagai orang yang menahan (0 minuman seminggu.), peminum ringan (>0-8.4 minuman seminggu), sederhana (>8.4- 15.4 minuman seminggu), berat (>15.4-24.5 minuman seminggu) dan kesat (>24.5 minuman seminggu), menurut kajian itu.

Pengambilan alkohol mungkin sebenarnya tidak menentang risiko penyakit jantung, satu kajian baru mendapati.
(iStock, Fail)

Penyiasat menggunakan analisis data genetik dan perubatan lebih 371,000 orang, berumur purata 57 tahun dan dilaporkan mengambil sembilan minuman setiap minggu, yang mengambil bahagian dalam UK Biobank (pangkalan data British yang digunakan oleh saintis dan penyiasat untuk mengkaji gen dan kaitannya dengan kesihatan. ), menurut siaran berita. Penulis juga berkata penemuan yang menunjukkan hubungan antara risiko jantung dan minum adalah eksponen dan bukannya linear disokong oleh analisis tambahan data mereka daripada lebih 30,000 peserta AS dalam Mass General Brigham Biobank.

KEMATIAN BERKAITAN ARAK MENEMPAT SEMASA PANDEMIK COVID-19: KAJIAN

Menurut kajian itu, penyelidik Boston memerhatikan penemuan yang konsisten dengan kajian terdahulu di mana peminum ringan hingga sederhana mempunyai risiko penyakit jantung yang paling rendah, diikuti oleh bukan peminum. Mereka juga mendapati individu yang mengambil jumlah alkohol yang banyak mempunyai risiko penyakit jantung yang paling tinggi.

Penyiasat juga mendapati peminum ringan hingga sederhana cenderung terlibat dalam gaya hidup yang lebih sihat termasuk kurang merokok dan lebih banyak aktiviti fizikal dan meningkatkan pengambilan sayur-sayuran dalam diet mereka, berbanding mereka yang tidak minum. Penyiasat mencadangkan bahawa faktor gaya hidup ini mungkin memainkan peranan yang lebih penting dalam mengurangkan risiko penyakit jantung, dan bukannya pengambilan alkohol, menurut kajian itu.

MINUM MUNGKIN MENGECUTKAN OTAK WALAUPUN DALAM JUMLAH YANG SEDERHANA, KAJIAN CADANGAN

Para penyelidik bergantung pada rawak Mendelian, kaedah yang digunakan untuk membantu menentukan sebab dan akibat manakala kajian yang diterbitkan sebelum ini adalah pemerhatian, bermakna korelasi tetapi tidak sebab ditemui, penyelidik menjelaskan kepada Fox News.

Para penyelidik menggunakan teknik rawak Mendelian bersama-sama dengan menganalisis data fenotip dan genetik daripada peserta, untuk memahami persatuan dan menentukan sama ada mengambil tahap ringan alkohol sebenarnya boleh menyebabkan individu dilindungi daripada penyakit jantung, kata kenyataan itu.

“Teknik yang lebih baru dan lebih maju dalam ‘rancakan Mendelian bukan linear’ kini membenarkan penggunaan data genetik manusia untuk menilai arah dan magnitud risiko penyakit yang dikaitkan dengan tahap pendedahan yang berbeza, ” kata Aragam dalam siaran itu.

MINUM 2-3 CAWAN KOPI SETIAP HARI BOLEH MANFAAT JANTUNG, KAJIAN KATA.

Kumpulan itu mendapati semasa menjalankan analisis genetik peserta bahawa individu dengan varian genetik yang diramalkan penggunaan alkohol yang lebih tinggi sebenarnya berkemungkinan meminum lebih banyak alkohol, dan lebih berkemungkinan menghidap penyakit arteri koronari dan tekanan darah tinggi, kata kajian itu.

Analisis kajian mendapati perbezaan besar dalam risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi dalam kedua-dua lelaki dan wanita sebagai bilangan minuman yang diambil meningkat.

Penulis menulis dalam keluaran bahawa terdapat “peningkatan minimum dalam risiko apabila mengambil sifar hingga tujuh minuman setiap minggu, peningkatan risiko yang lebih tinggi apabila meningkat daripada tujuh hingga 14 minuman seminggu, dan terutamanya berisiko tinggi apabila mengambil 21 atau lebih minuman setiap minggu. “

Penemuan juga mencadangkan bahawa terdapat peningkatan risiko penyakit kardiovaskular walaupun mengambil kurang daripada dua minuman sehari untuk lelaki dan satu minuman sehari untuk wanita, iaitu tahap “risiko rendah” yang ditetapkan oleh garis panduan kebangsaan dari Jabatan AS. pertanian.

Para penyelidik berkata penemuan mereka tentang hubungan eksponen antara penggunaan alkohol dan risiko penyakit jantung disokong lebih lanjut apabila mereka menganalisis data tambahan daripada lebih 30,000 individu daripada Mass General Brigham Bank. Mereka membuat kesimpulan dalam kajian bahawa mengurangkan pengambilan alkohol tidak hanya memberi manfaat kepada orang yang minum satu minuman beralkohol setiap hari, tetapi ia mungkin mempunyai keuntungan kesihatan yang besar bagi mereka yang mengambil lebih banyak.

SAKIT JANTUNG, KEMATIAN STROK MENINGKAT SEMASA PANDEMIK COVID-19: KAJIAN

Dr Maryann McLaughlin, pakar kardiologi di The Mount Sinai Hospital di NYC, tidak terlibat dalam kajian itu tetapi mengulas kepada Fox News: “Artikel ini menambah kesusasteraan yang semakin berkembang bahawa alkohol tidak baik untuk jantung. Kami kini mempunyai lebih banyak bukti bahawa alkohol boleh meningkatkan risiko untuk fibrilasi atrium atau irama jantung tidak teratur lain. Penggunaan alkohol yang sederhana hingga berat boleh membawa kepada perubahan fisiologi dan anatomi dalam jantung.”

Penyelidik mencadangkan manfaat ketara meminum alkohol sebenarnya mungkin dikaitkan dengan faktor gaya hidup sihat lain yang biasanya diikuti dalam kalangan peminum ringan hingga sederhana.

Penyelidik mencadangkan manfaat ketara meminum alkohol sebenarnya mungkin dikaitkan dengan faktor gaya hidup sihat lain yang biasanya diikuti dalam kalangan peminum ringan hingga sederhana.
(iStock, Fail)

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Dr. Evelina Grayver, pengarah Program Jantung Wanita di Institut Katz untuk Kesihatan Wanita di Wilayah Tengah Northwell Health di New York, turut mengulas kajian itu kepada Fox News dan berkata, “Kajian itu fenomenal. Jelas sekali bahawa kami tidak lagi boleh melihat hanya satu faktor sahaja dalam hal risiko penyakit jantung. Menariknya kajian itu mengaitkan jumlah minum dengan tabiat hidup yang lain. Dan sangat masuk akal bahawa pesakit yang minum secara berlebihan mempunyai tabiat hidup yang buruk dan faktor risiko, termasuk merokok, obesiti dan gaya hidup yang lebih tidak aktif semuanya membawa kepada penyakit jantung.”

Gravyer, yang juga naib presiden lembaga pengarah di Persatuan Jantung Amerika Long Island, menambah: “Begitu juga, mereka yang tidak minum sama sekali mungkin tidak memberi diri mereka peluang untuk berehat seketika dan mungkin mengurangkan tahap tekanan mereka. .”

We would love to thank the author of this write-up for this remarkable web content

Pengambilan alkohol pada mana-mana tahap boleh meningkatkan risiko penyakit jantung, kajian mencadangkan


Our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/