Pengantin baru yang menyangka dia telah ditikam pada konsert yang didiagnosis dengan kanser jarang berlaku

Seorang wanita yang menyangka dia mengalami serangan jantung semasa festival muzik terkejut apabila disahkan menghidap sejenis kanser yang jarang berlaku hanya empat jam kemudian.

Errin Shaw, 30, sedang menikmati Rondaan Salji di TRNSMT di Glasgow apabila dia dicengkam oleh kesakitan yang melumpuhkan – malah bertanya kepada suaminya sama ada dia telah ditikam.

Dia dikejarkan ke Rumah Sakit Diraja Glasgow dan hanya empat jam kemudian diberitahu dia menghidap limfoma zon kelabu, sejenis penyakit yang jarang berlaku yang menjejaskan sistem imun.

Errin, dari Inchinnan, Renfrewshire, telah mengalami kulit gatal selama berbulan-bulan sebelum didiagnosis pada bulan September, dan diberitahu dia tidak akan hidup untuk melihat Krismas.

Dia menjalani kemoterapi e-poch yang melelahkan, yang terdiri daripada 24 jam rawatan selama lima hari, sebelum berehat selama satu hingga dua minggu.

Kemoterapi e-poch terlaras dos ialah gabungan kemoterapi yang digunakan untuk merawat jenis limfoma bukan Hodgkin tertentu.

Proses ini diulang lima kali dengan hanya sepuluh hari dalam tempoh lapan bulan yang Errin tidak berada di Pusat Kanser Beatson kerana kerumitan rawatannya.

Errin berkata: “Saya berada di TRNSMT di Glasgow Green, kami sedang mendengar Snow Patrol, dan saya sebenarnya fikir saya mengalami serangan jantung.

“Saya berpaling kepada suami saya Graeme dan berkata ‘adakah saya ditikam?’ dan dia berkata tidak, jadi ibu saya menjemput kami.

“Dia membawa saya terus ke Glasgow Royal dan dalam masa empat jam saya disahkan menghidap kanser.

“Saya berada di sana selama tiga atau empat malam kemudian saya terus ke Beatson – jadi saya tidak pernah pulang ke rumah selepas TRNSMT selama sebulan.”

(Beatson Cancer Charity/SWNS)

Pada bulan Jun tahun ini Errin mendapat panggilan daripada jururawat kansernya untuk mengatakan imbasannya jelas dan dia dalam pengampunan.

Errin berkata: “Telefon saya berdering dan ia adalah Beatson.

“Setiap kali telefon saya berdering dan tertera ‘Beatson’ saya akan sentiasa melihat sesiapa sahaja yang bersama saya dan berkata ‘kemas beg saya’ kerana kami tahu ia bermakna saya akan masuk semula.

“Ia adalah jururawat limfoma saya, Michelle, dan dia berkata: ‘Saya tidak boleh menunggu sehingga temu janji anda pada hari Isnin untuk memberitahu anda berita ini. Kami sebenarnya terpaksa menyemaknya tiga kali ganda kerana kami tidak percaya imbasan PET anda jelas’.

“Dia berkata tiada pengesanan penyakit pada masa ini.

“Seperti yang anda boleh bayangkan, perkara itu berlaku secara tiba-tiba dan sejak tahun lepas diberitahu saya tidak akan membuat Krismas untuk diberitahu perkara itu. Ia adalah saat yang gila.”

(Beatson Cancer Charity/SWNS)

Badan Amal Kanser Beatson melancarkan Rayuan Bauble pada Krismas ini untuk memastikan lebih ramai pesakit dan keluarga mereka disokong.

Errin sejak itu memegang bola yang dipanggil ‘Gingie Ball’ untuk meraikan dia dalam pengampunan, yang mengumpul £5,375 untuk Beatson Cancer Charity.

Dia juga merancang untuk melawat Pusat Kanser Beatson West of Scotland pada Hari Krismas untuk menyampaikan hadiah kepada pesakit selepas mengalami berada di wad Krismas lalu.

Erin berkata: “Tiada perkataan untuk Beatson, saya tidak akan berada di sini tanpa mereka.

“Kami jelas telah mengumpul beribu-ribu untuk Beatson kerana berada di sana anda mengalami sendiri betapa menakjubkannya mereka, ia sangat fenomenal.

“Saya tidak boleh bercakap sangat tentang mereka – daripada pembantu kepada kuli kepada wanita kafe.

“Apabila anda membunyikan loceng dan seluruh pasukan memberi semangat kepada anda, pengumpul dana yang membantu dengan bola saya – semua orang hanya mahu anda melakukannya dengan baik apabila anda masuk ke sana.”

Rachel Mullin, pegawai kempen di Beatson Cancer Charity, berkata: “Kami gembira dapat melancarkan Rayuan Bauble kami dengan sokongan beberapa pesakit dan ahli keluarga yang telah berbaik hati untuk berkongsi kisah mereka.

“Mereka semua mempunyai pengalaman langsung mengenai Beatson dan perbezaan perkhidmatan amal kami kepada pesakit.

“Kami akan berterima kasih atas sebarang sokongan yang anda boleh berikan kepada kami Krismas ini supaya kami boleh terus berada di sana untuk pesakit dan keluarga di seluruh barat Scotland.”

We want to thank the writer of this write-up for this remarkable material

Pengantin baru yang menyangka dia telah ditikam pada konsert yang didiagnosis dengan kanser jarang berlaku


Our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/