Perkara yang Tidak Boleh Dilakukan Jika Anda Mahu Membakar Kalori Dalam Masa Singkat

Kalori mempunyai rap yang buruk. Kami segera menyamakan cals dengan lemak, tetapi ia tidak begitu mudah. Kalori ialah unit yang kita gunakan untuk mengukur tenaga yang kita gunakan sebagai bahan api. Semua input—aka makanan—adalah tenaga, dan kita memerlukannya untuk berfungsi. Bukan sahaja fungsi sukarela, tetapi juga secara tidak sengaja, seperti pernafasan, atau degupan jantung kita.

Walau bagaimanapun, terdapat perkara seperti terlalu banyak kalori. Apabila kita mengambil lebih banyak kalori daripada yang perlu dibakar untuk berfungsi, kita menyimpan tenaga tambahan itu dalam bentuk lemak. Dan itu tidak begitu mudah dibakar dalam rizab seperti yang kita fikirkan.

Badan kita cenderung untuk membakar glukosa yang disimpan dan perkara lain sebelum ia terus ke rizab tambahan di lengan atas anda, sebagai contoh. Jadi strategik tentang anda pembakaran kalori taktik ialah cara terbaik untuk menurunkan berat badan—dan itu tidak termasuk menahan kelaparan. Berikut ialah lima tidak-tidak dan penyelesaian mereka untuk diambil perhatian apabila anda tergesa-gesa untuk menyalakan api dalaman itu.

Jangan hilang tidur

Kita mungkin merasakan semakin banyak yang kita lakukan, semakin banyak kalori yang kita bakar. Tetapi berjaga kemudian untuk menyesuaikan diri dengan senaman tambahan atau menjejalkan diri dengan lebih banyak penjagaan diri sebenarnya memudaratkan kesejahteraan kita, termasuk usaha kita menurunkan berat badan.

Sebaliknya: bertujuan untuk mendapatkan lapan jam tidur padat setiap malam, yang memerlukan anda tidur lebih dekat kepada sembilan jam sebelum panggilan bangun anda. Anda akan membakar lebih banyak kalori semasa anda tidur, dan mendapat manfaat yang lebih baik daripada usaha membakar kalori anda pada waktu berjaga anda.

Jangan skip makan

Sangat mudah untuk menganggap rasa lapar itu sebagai petunjuk bahawa anda secara ajaib semakin kurus dalam masa nyata. Tetapi sebenarnya, badan anda menghantar isyarat penting yang anda pilih untuk diabaikan. Kerana badan kita menggunakan makanan untuk bahan api, kekurangan bahan api apabila kita memerlukannya menandakan metabolisme kita menjadi perlahan, yang akan mempengaruhi seberapa cepat kita membakar kalori apabila kita memutuskan untuk mengisi minyak.

Sebaliknya: makan makanan biasa apabila anda lapar. Jika anda tidak kelaparan perkara pertama pada waktu pagi, tidak mengapa untuk menahan sehingga anda lapar lebih dekat dengan waktu makan tengah hari. Hanya merancang untuk sihat, snek yang kaya dengan protein pada waktu siang dan makan malam yang akan membuatkan anda cukup kenyang untuk tidur sepanjang malam. Ini akan memastikan metabolisme anda cepat dan berapi-api.

Jangan duduk sepanjang hari

Kami faham, kebanyakan kerja kami memerlukan kami duduk di hadapan komputer. Tetapi diet tidak akan menyelamatkan anda di sini.

Sebaliknya: pastikan anda bersenam pada waktu pagi untuk memastikan kalori anda terbakar tinggi semasa anda duduk sepanjang hari. Dan jangan lupa bangun dan berjalan-jalan secara berkala, walaupun hanya di sekitar pejabat atau di sekitar blok.

Jangan bekerja lebih keras hanya untuk lebih memanjakan diri

Seandainya ia sangat mudah untuk membakar apa yang kita mahukan—kepingan kedua kek itu, kendi margs pada waktu gembira. Malangnya, ia tidak begitu mudah, dan bersenam lebih keras tidak bermakna kita boleh menikmati lebih banyak dan masih menurunkan berat badan.

Sebaliknya: pandai bersenam dan makan lebih bijak. Tingkatkan degupan jantung anda dengan beberapa senaman yang sengit di sana-sini dan lakukan senaman kardio, tetapi pastikan anda memilih senaman yang mampan untuk gaya hidup anda dan membakar lebih banyak kalori semasa anda berehat, seperti latihan kekuatan.

Jangan langkau protein

Walaupun ia mungkin merasakan pilihan yang paling ringan ialah salad segar atau sayur-sayuran kukus, melangkau protein akan memperlahankan kadar di mana badan anda membakar kalori dan membuatkan anda berasa lapar.

Sebaliknya: bertujuan untuk mendapatkan 15-20g protein pada setiap hidangan untuk memenuhi pengambilan harian anda, kekal kenyang, dan mengurangkan keinginan. Protein menggalakkan sel-sel kita untuk membakar lebih banyak kalori—tidak perlu berlebihan, cuma jangan terkurang.

Beli koleksi kecergasan kami:

Kandungan yang disediakan dalam artikel ini disediakan untuk tujuan maklumat sahaja dan bukan pengganti nasihat dan perundingan profesional, termasuk nasihat dan perundingan perubatan profesional; ia disediakan dengan pemahaman bahawa Poosh, LLC (“Poosh”) tidak terlibat dalam penyediaan atau pemberian nasihat atau perkhidmatan perubatan. Anda memahami dan bersetuju bahawa Poosh tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang tuntutan, kehilangan atau kerosakan yang timbul daripada penggunaan, atau pergantungan pada sebarang kandungan atau maklumat dalam artikel tersebut.

Seterusnya, jadilah orang pertama yang mengetahui kandungan mingguan kami dan mendaftar untuk kami Surat berita poosh.

We would like to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable content

Perkara yang Tidak Boleh Dilakukan Jika Anda Mahu Membakar Kalori Dalam Masa Singkat


Check out our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/