Redditors Menggalakkan Ibu Ini Mendakwa Tuduhan Terhadap Adiknya Kerana Membahayakan Anaknya

Alahan makanan adalah halangan yang malang tetapi biasa yang perlu dielakkan oleh ramai orang, dan biasanya orang yang disayangi dan orang yang tidak dikenali sama-sama bertanggungjawab mengelak daripada mendedahkan alergen kepada orang yang akan mengalami tindak balas yang kecil hingga maut daripada mengambil atau malah hanya menjadi hampir mencetuskan bahan. ini Reddit kakak ibu adalah orang yang lebih rendah daripada budi bahasa itu, dan bukan secara tidak sengaja — dia sengaja menyuapkan anak saudaranya makanan yang dia alah mengetahui dia akan mempunyai reaksi terhadapnya. Bersedia untuk mengamuk, pembaca.

Ibu menerangkan dalam jawatan “Am I The A-hole”. bahawa anak lelakinya yang berumur 6 tahun mempunyai alahan, dan salah satunya adalah berasaskan makanan. Setakat ini alahannya cukup sederhana sehingga dia tidak memerlukan EpiPen, tetapi dia berkongsi bahawa dia membawanya untuk berjaga-jaga.

Lagi daripada SheKnows

Dia menulis, “Kakak saya mempunyai tiga anak sendiri yang diberkati tanpa alahan supaya mereka boleh makan apa sahaja yang mereka suka. Anak sulungnya (13M) mengadakan majlis hari jadi tidak lama dahulu tetapi saya mempunyai temu janji berkaitan kerja jadi saya menghantar anak saya supaya dia boleh hadir. Kakak saya sedar tentang alahannya dan saya bertanya sama ada dia akan menghidangkan makanan yang baik untuk dia makan. Dia memberi jaminan kepada saya semuanya baik-baik saja tetapi saya kini tahu ia tidak.”

“Apabila saya kembali untuk menjemputnya, dia diselubungi ruam dan menangis,” dia berkongsi, menyambung, “Saya segera menyedari bahawa alahannya bertindak dan memanggil kakak saya ke tepi. Saya bertanya sama ada makanannya sudah tercemar silang tetapi dia terus memberitahu saya dia memberinya apa yang dia alah. Saya hampir terkeluar dan terpaksa keluar untuk bertenang.”

Klik di sini untuk membaca artikel penuh.

Marilah kita semua berhenti sejenak untuk memahami bahawa saudari itu secara terang-terangan menyuapkan anak saudaranya makanan yang akan menyebabkan dia tidak sihat dan tidak berasa bersalah atau malu untuk berbuat demikian.

Wanita itu menyambung, “Dia mempertahankan tindakannya dengan mengatakan saya ‘menyusui’ dia dan dia perlu belajar untuk keluar daripada alahannya. Dia meneruskan dengan mengatakan dia memberikan anak lelakinya segala-galanya jadi itulah sebabnya mereka lebih kuat dan lebih sihat daripada anak saya.”

Ya, itu bukan bagaimana ia berfungsi. Beraninya dia memperkecilkan adiknya sendiri dan anak saudara untuk tindak balas imun yang mereka tidak dapat mengawal dan pastinya tidak perlu berurusan jika diberi pilihan?

Ibu itu berkongsi, “Dia dengan marah memberitahu saya bahawa ia adalah hari lahir anaknya dan tidak betul anak saya mendapat makanan ‘istimewa’ daripada orang lain. Saya menegaskan bahawa alahannya bukanlah sesuatu yang istimewa untuk dia rasakan dan dia membalas dengan mengatakan bahawa jika saya sangat terganggu dengan kegatalannya, saya harus memberinya EpiPen supaya ia boleh berhenti.”

Ada apa dengan orang berfikir a sekatan pemakanan kanak-kanak adalah “istimewa?” Memerlukan makanan yang berbeza daripada orang lain bukan sahaja memberikan perhatian yang tidak selesa kepada mereka yang memerlukannya tetapi juga merupakan keperluan literal disebabkan oleh tindak balas fizikal atau psikologi yang negatif — bukan kerana mereka hanya memilih atau manja.

Wanita itu mengakhiri penceritaan semula situasi itu dengan menulis, “Saya segera meninggalkan kereta saya dan apabila saya menoleh ke belakang dan melihat anak saya telah mencederakan seluruh badannya akibat menggaru. [and] Saya menangis. Dia menelefon saya pada tengah malam dan dengan marah meminta saya meminta maaf kepada dia dan anaknya kerana merosakkan majlisnya tetapi saya menutup telefon. AITA?”

Redditors serius bersedia untuk mengheret kakak ke penjara, dengan seorang pengguna menulis, “Kakak kamu tidak membuat kesilapan. Dia membuat keputusan yang sengaja untuk meletakkan anak anda dalam bahaya, walaupun dia tahu perkara itu akan membahayakannya. Iaitu: 1. Penderaan Kanak-Kanak/Penjaga; 2. Serangan, dan mahkamah mungkin menjadikannya Diburukkan bergantung pada tempat anda berada; 3. Menjelaskan bahawa anda tidak akan didengari dalam hal ini, walaupun hasilnya.”

Seorang lagi bersetuju, mengulas, “Biasanya saya bukan orang yang boleh berkata hubungi pihak berkuasa, tetapi dalam kes ini ia harus dilakukan. Ini bukan gurauan pelik yang boleh ditertawakan. Dia membahayakan seorang kanak-kanak dan tidak menunjukkan penyesalan.” Mereka menyambung, “Lebih teruk lagi…. Seseorang boleh mengambil berat tentang anak-anak saudara perempuan sendiri. Apakah yang akan dia lakukan jika salah seorang daripada mereka mempunyai alahan yang belum ditemui… Adakah dia akan ‘menguatkannya’ juga? Adakah dia akan melakukan ini kepada salah seorang ibu bapanya apabila mereka sudah tua? Wanita ini memerlukan pelajaran yang sukar bahawa kamu tidak boleh memperlakukan sesiapa seperti ini.”

Seorang pengguna menyatakan bahawa “alahan makanan adalah 100% tidak dapat diramalkan,” menulis, “Hanya kerana dia hanya mengalami gatal-gatal sekarang, tidak bermakna tekaknya tidak dapat menutup pada kali berikutnya dia menelan alergen. Intinya, anak awak boleh mati. Benar-benar NTA. Dan anda tidak akan keluar dari barisan jika anda mengelak daripada meluangkan masa bersama kakak anda untuk seketika. Demi keselamatan anak awak, dia hanya perlu meluangkan masa dengan orang yang akan menghormati alahannya.”

OP memberikan kemas kini selepas membaca maklum balas kepada situasi itu, berkongsi bahawa dia memutuskan untuk mendakwa adiknya. Dia menulis, “Terima kasih kepada semua Redditor yang menyedarkan saya bahawa saya perlu menyelesaikan sesuatu kerana jika saya melakukan sesuatu seperti ini kepada salah seorang anak lelakinya, dia akan membalas dengan segera.”

Dia memberikan lebih banyak pandangan tentang dinamika keluarga, berkongsi, “Saya tidak mahu pergi ke butiran penuh tetapi sebab saya tidak [initially] laporkan apa yang dia lakukan adalah kerana dia dalam pertempuran hak penjagaan dengan suaminya untuk anak-anaknya dan saya tidak mahu ini menjadi satu lagi sebab terhadapnya. Bagaimanapun, saya tidak boleh mengabaikannya lagi dan walaupun saya tidak mahu dia kehilangan anak-anaknya, saya perlu melindungi anak saya.”

Anda akan fikir seorang wanita yang melalui perebutan hak penjagaan akan lebih sedar tentang keputusannya mengenai kanak-kanak — mudah-mudahan situasi ini akan berfungsi sebagai pemeriksaan realiti tentang cara dia berkelakuan sebagai penjaga.

Walaupun anda terkenal, Ibu Bersalah adalah satu perkara, sebagai ibu-ibu selebriti ini menunjukkan.

1666816898 996 Redditors Menggalakkan Ibu Ini Mendakwa Tuduhan Terhadap Adiknya Kerana Membahayakan

Terbaik daripada SheKnows

Mendaftar untuk Surat Berita SheKnows.
Untuk berita terkini, ikuti kami di Facebook, Twitterdan Instagram.

We want to say thanks to the author of this write-up for this remarkable web content

Redditors Menggalakkan Ibu Ini Mendakwa Tuduhan Terhadap Adiknya Kerana Membahayakan Anaknya


Take a look at our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/