Sekiranya Anda Menggunakan Krim Pencukur, Gel atau Buih?

Imej untuk artikel bertajuk Patutkah Anda Menggunakan Krim Pencukur, Gel, atau Buih?

Foto: Studio ShotPrime (Shutterstock)

Wayam awak menanggalkan rambut dari muka atau kaki andaaAdakah anda benar-benar keperluan adalah pisau cukur dan sesuatu kepada mengurangkan geseran antara kulit bayi manis anda dan bilah. Tetapi jika matlamatnya sangat mudah, mengapa terdapat begitu banyak produk yang mendesak untuk membantu anda merealisasikannya? (Jawapannya adalah kapitalisme.) Tetapi memang benar setiap yang paling banyak varieti yang popular daripada bercukur produk—gel, buih, dan krim—tidak bekerja sedikit berbeza. awak mungkin lebih sesuai untuk satu lagi anlain, bergantung pada jenis kulit anda dan kemahiran bercukur. Inilah perkara yang perlu anda pertimbangkan apabila anda melihat lautan pilihan di lorong farmasi.

Smempunyai buih adalah tidak wajar klasik

Buih pencukur ialah produk yang mungkin digunakan oleh ayah andadan ialah popular dijual oleh farmasi dalam tin aerosol. Walaupun terdapat di mana-manapakar penjagaan kulit biasanya mengesyorkan agar tidak menggunakannya. Sebagai Nota Kesihatan Lelakis“​​buih pencukur, walaupun teksturnya gebu, tidak memberikan tahap perlindungan pelincir yang sama untuk kulit anda” sebagai alternatif lain. Bolin Webb bersetuju, mencatat“buih tidak perlu disapu ke muka anda, tetapi ini sebenarnya boleh menyebabkan pencukuran yang lebih tidak selesa kerana tunggul mempunyai lebih sedikit peluang untuk melembutkan,” dan Ateliers ADAM menasihati itu“udara di dalam tin menyukarkan buih untuk menyaluti rambut di muka anda dan memastikannya berdiri tegak…[putting] anda berisiko tinggi mendapat luka bakar pisau cukur.”

Kes terbaik yang boleh dibuat untuk mencukur buih adalah bahawa dalam secubit ia memang akan selesaikan kerja, itu‘s dijual di mana-manadan secara amnya ia merupakan pilihan yang paling murah. (Ia juga menyeronokkan untuk bermain.) Tetapi pilihan lain lebih baik dalam kebanyakan cara.

Smempunyai gel sangat bagus untuk pemula

Gel pencukur ialah alternatif sabun untuk sama ada buih pencukur atau krim pencukur, mengambil tekstur yang lebih tebal daripada salah satu alternatifnya. Seperti yang diakui tidak parti yang berkecuali Gillette meletakkannya, smempunyai gel menyediakan lebih pelinciran yang membolehkan luncuran pisau cukur yang lebih baik dan membantu melindungi daripada calar dan luka. Atas sebab iniperuncit pencukur Kiehls mengesyorkan gel untuk bercukur pemula, dan berfungsi dengan baik pada muka, kaki atau bahagian badan anda yang lain.

Bonus tambahan: tproduknya berjalan lebih telus daripada buih, membolehkan anda bercukur dengan lebih jitu. Gel pencukur juga merupakan pilihan yang baik jika anda mempunyai lebih tebal, lebih kasar rambut, seperti anda mungkin memerlukan perlindungan tambahan ia menawarkan terhadap pencukuran yang lebih ketat.

Smempunyai krim adalah yang paling mewah

Krim pencukur berbeza daripada gel pencukur kerana ia bukan sahaja melembutkan rambut, tetapi menyejukkan kulit dengan cara yang tidak akan dilakukan oleh gel pencukur. Sebagai Nota Penasihat Mencukurs, “krim pencukur dibuat tanpa bahan kimia yang keras seperti alkohol dan direka untuk membantu keadaan kulit.” Penjaga rambut di Ateliers ADAM bersetujumencatat, “Oleh kerana krim pencukur lebih tebal dan biasanya mengandungi bahan yang lebih baik, ia mampu menembusi folikel rambut dan bukannya duduk di atas. Ini akan membuatkan kulit anda berasa lembap secara semula jadi, sambil membantu mengelakkan serpihan daripada menyumbat folikel rambut anda.” Anda boleh memohon mereka dengan sedikit air, atau bergembira dan gunakan berus pencukur.

Smempunyai krim biasanya datang dalam tiub kecilmenjadikan mereka pilihan yang ideal jika anda melancong. Krim mungkin sedikit lebih mahal daripada gelstetapi itu diimbangi oleh fakta bahawa anda tidak perlu menggunakan hampir sama banyak setiap kali anda bercukur. Secara keseluruhannya, shaving krim adalah pilihan terbaik untuk pencukur berpengalaman.

We wish to say thanks to the writer of this article for this outstanding web content

Sekiranya Anda Menggunakan Krim Pencukur, Gel atau Buih?


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/