St. Elizabeth menawarkan ujian darah baharu yang boleh menyaring 50 jenis kanser sekaligus

Ujian darah baharu di St. Elizabeth boleh menyaring 50 jenis kanser yang berbeza. Ujian baharu itu, yang dipanggil Galleri, mengesan DNA daripada sel-sel kanser dalam aliran darah. Pegawai kesihatan berkata kerana DNA ini berbeza daripada DNA daripada bahagian normal badan yang lain. sel darah, ia boleh membantu mengenal pasti tumor berpotensi yang mungkin memerlukan perhatian perubatan.St. Elizabeth menggelar ujian terobosan baru untuk pesakit kerana mereka kini boleh menentukan kanser yang sukar dikesan sekarang. “Ujian ini sangat baik untuk mengambil kanser di mana kita tidak mempunyai pilihan pemeriksaan yang baik pada masa ini, seperti kanser ovari atau pankreas,” kata Jaime Grund, MS, Pengarah Perubatan dan Pusat Payudara St. Elizabeth Precision, dalam satu kenyataan. “Kanser itu sukar untuk dikesan pada peringkat awal. Ujian baharu ini membolehkan kami menyaring penyakit tersebut dengan cara yang kami tidak dapat lakukan sebelum ini.” Pegawai kesihatan berkata bahawa kerana 70% kematian akibat kanser adalah daripada kanser yang tidak Jika tiada saringan yang berkesan, kesan ujian itu mungkin ketara. Pada masa ini, hanya terdapat saringan untuk kanser payudara, serviks, kolon, paru-paru dan prostat, dan ia mesti dijalankan satu demi satu. Manakala, ujian darah baharu memeriksa 50 kanser yang berbeza sekaligus. Pegawai mengatakan ujian itu bertujuan untuk menambah saringan yang sedia ada, bukan menggantikannya. Pesakit juga harus berjumpa pembekal mereka untuk pemeriksaan rutin. Ujian darah kini tersedia di St. Elizabeth untuk pesakit yang berumur lebih dari 50 tahun yang percaya mereka bebas kanser tetapi mungkin berisiko. Ujian ini tidak disyorkan untuk mereka yang hamil. Mana-mana pesakit yang sebelum ini telah dirawat untuk kanser mesti berada dalam pengampunan selama sekurang-kurangnya tiga tahun sebelum menjalani ujian. Ujian itu memerlukan pengambilan darah dan keputusan boleh didapati dalam masa dua minggu. Keputusan positif mungkin mengenal pasti kebimbangan terhadap kanser di bahagian tertentu badan, sehingga dua bahagian badan yang terjejas. Jika ada keputusan positif, pesakit akan dihubungi oleh kaunselor genetik berlesen. “Kami melihat pesakit di Klinik Pencegahan kami kerana kami cuba mengenal pasti kanser pada peringkat awal mereka apabila ia paling mudah dirawat. Kami juga berminat dengan langkah yang boleh diambil untuk mencegah kanser,” kata Grund dalam satu kenyataan. “Ujian darah ini sangat sesuai dengan usaha pengesanan awal dan pencegahan kami.” Sehingga kini, St. Elizabeth telah menyelesaikan ujian ke atas segelintir pesakit, dan tiada siapa yang menerima keputusan positif. Pada masa ini, ujian itu tidak dilindungi oleh insurans dan berharga $949 daripada poket.

Ujian darah baharu di St. Elizabeth boleh menyaring 50 jenis kanser yang berbeza.

Ujian baru, dipanggil Galleri, mengesan DNA daripada sel-sel kanser dalam aliran darah.

Pegawai kesihatan berkata kerana DNA ini berbeza daripada DNA daripada seluruh sel darah normal badan, ia boleh membantu mengenal pasti tumor berpotensi yang mungkin memerlukan perhatian perubatan.

St. Elizabeth menggelar ujian baharu ini sebagai terobosan untuk pesakit kerana mereka kini boleh mengenal pasti kanser yang sukar dikesan sekarang.

“Ujian ini sangat baik untuk mengambil kanser di mana kita tidak mempunyai pilihan pemeriksaan yang baik pada masa ini, seperti kanser ovari atau pankreas,” kata Jaime Grund, MS, Pengarah Perubatan dan Pusat Payudara St. Elizabeth Precision, dalam satu kenyataan. “Kanser itu sukar untuk dikesan pada peringkat awal. Ujian baharu ini membolehkan kami menyaring penyakit tersebut dengan cara yang kami tidak dapat lakukan sebelum ini.”

Pegawai kesihatan berkata kerana 70% kematian akibat kanser adalah daripada kanser yang tidak mempunyai saringan yang berkesan, kesan ujian itu mungkin ketara.

Pada masa ini, hanya terdapat pemeriksaan untuk kanser payudara, serviks, kolon, paru-paru dan prostat, dan ia mesti dijalankan satu demi satu.

Manakala, ujian darah baharu memeriksa 50 kanser berbeza sekaligus.

Pegawai mengatakan ujian itu bertujuan untuk menambah saringan yang sedia ada, bukan menggantikannya.

Pesakit juga harus berjumpa pembekal mereka untuk pemeriksaan rutin.

Ujian darah kini tersedia di St. Elizabeth untuk pesakit yang berumur lebih dari 50 tahun yang percaya mereka bebas kanser tetapi mungkin berisiko.

Ujian tidak disyorkan untuk mereka yang hamil. Mana-mana pesakit yang pernah dirawat untuk kanser mesti berada dalam pengampunan sekurang-kurangnya tiga tahun sebelum menjalani ujian.

Ujian itu memerlukan pengambilan darah dan keputusan boleh didapati dalam masa dua minggu.

Keputusan positif mungkin mengenal pasti kebimbangan terhadap kanser di bahagian tertentu badan, sehingga dua bahagian badan yang terjejas.

Jika ada keputusan positif, pesakit akan dihubungi oleh kaunselor genetik berlesen.

“Kami melihat pesakit di Klinik Pencegahan kami kerana kami cuba mengenal pasti kanser pada peringkat awal mereka apabila ia paling mudah dirawat. Kami juga berminat dengan langkah yang boleh diambil untuk mencegah kanser,” kata Grund dalam satu kenyataan. “Ujian darah ini sesuai dengan usaha pengesanan awal dan pencegahan kami.”

Sehingga kini, St. Elizabeth telah menyelesaikan ujian ke atas segelintir pesakit, dan tiada siapa yang menerima keputusan positif.

Pada masa ini, ujian itu tidak dilindungi oleh insurans dan berharga $949 daripada poket.

We would love to thank the writer of this write-up for this outstanding material

St. Elizabeth menawarkan ujian darah baharu yang boleh menyaring 50 jenis kanser sekaligus


Discover our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/