Tabiat Pemakanan Ini Boleh Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung Anda, Kata Kajian Baru — Makan Ini Bukan Itu

Sedikit garam membantu meratakan apa-apa jenis hidangan. Malangnya, walaupun garam secara sederhana diperlukan untuk badan anda, terlalu banyak boleh menjadi tidak sihat dengan cepat dan membawa kepada komplikasi jantung dan kesihatan yang serius. Itulah sebabnya penyelidik dan profesional perubatan sentiasa mencari cara untuk mengurangkan pengambilan natrium dan membantu orang ramai menjaga hati mereka dengan cara yang lebih mudah diakses.

Sebagai contoh, satu kajian baru-baru ini diterbitkan dalam Peredaran mendapati bahawa menggantikan garam meja dengan pengganti garam boleh membantu mengurangkan kejadian strokkejadian kardiovaskular dan juga kematian pada orang yang sudah berisiko lebih tinggi untuk kejadian ini.

Kajian kohort besar ini mungkin mempunyai kesan yang signifikan terhadap pelaksanaan pengganti garam kerana bukan sahaja mereka telah mengesahkan manfaat kesihatan, tetapi penyelidik kini telah mendapati bahawa pengganti ini boleh menjadi sangat kos efektif juga.

Shutterstock

Untuk kajian ini, penyelidik mengikuti lebih 21,000 orang dewasa di kampung Cina luar bandar untuk tempoh lima tahun. Peserta kajian ini semuanya mempunyai sejarah strok atau sejarah menghidap tekanan darah tinggi pada awal penyelidikan.

Beberapa peserta diberi pengganti garam untuk digunakan dalam masakan rumah mereka untuk tempoh lima tahun, manakala yang lain masih diberikan secara tetap. garam meja. Pengganti garam ini menyerupai garam meja tetapi lebih rendah dalam natrium dan diperkaya dengan kalium tambahan.

Menurut laporan itu, terdapat kejadian kira-kira 3,000 strok dalam kalangan peserta sepanjang lima tahun itu. Walau bagaimanapun, peserta yang menggunakan pengganti garam mempunyai risiko strok yang lebih rendah sebanyak 14%.

Walaupun penemuan ini menjanjikan, satu laporan juga diterbitkan dalam Peredaran menunjukkan bahawa beberapa kajian tentang pengganti garam mungkin terlalu terhad dalam populasi. Sebagai contoh, populasi di wilayah yang maju dari segi ekonomi bukan sahaja mempunyai penjagaan kesihatan yang lebih mudah diakses tetapi juga lebih mudah untuk dipantau dalam tempoh lima tahun berbanding mereka yang tinggal di kawasan luar bandar yang lebih kurang membangun di dunia.

Apakah makna keputusan ini untuk kesihatan anda

Lebih banyak penyelidikan masih perlu dilakukan tentang faedah pengganti garam dan cara menjadikannya lebih mudah diakses dalam diet harian, tetapi hasil kajian seperti ini menjanjikan, terutamanya dengan pengambilan garam menjadi isu utama bagi ramai orang.

Walaupun kita memerlukan sejumlah garam setiap hari, terlalu banyak garam dalam diet anda boleh membawa kepada perkara seperti penyakit jantung dan strok. Dan menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakitini adalah antara punca utama kematian di Amerika Syarikat.

Seorang doktor dari Penerbitan Kesihatan Harvard mengatakan bahawa pengganti ini boleh membantu kesihatan jantung anda dengan mengurangkan pengambilan natrium anda, serta membekalkan anda dengan kalium yang diperlukan, yang kebanyakan orang Amerika adalah rendah dalam apa jua cara.

Jika anda berminat untuk memasukkan pengganti garam ke dalam diet anda, berbincang dengan doktor atau pakar pemakanan anda tentang membuat rancangan! Dan untuk lebih banyak petua jantung yang sihat, lihat Tabiat Pemakanan yang Mesti Anda Patuhi jika Penyakit Jantung Menjalani Keluarga Anda.

We want to say thanks to the author of this post for this outstanding material

Tabiat Pemakanan Ini Boleh Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung Anda, Kata Kajian Baru — Makan Ini Bukan Itu


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/