Tabiat Sarapan #1 Terbaik untuk Diabetes, Katakan Pakar Diet — Makan Ini Bukan Itu

Terdapat ramai orang di AS yang terjejas setiap hari dengan menghidap jenis 2 kencing manis atau pradiabetes. Keadaan ini boleh menimbulkan banyak kesakitan, kekecewaan, dan rasa kekalahan. Syukurlah, terdapat banyak cara untuk menguruskan penyakit ini dan menjadikan hidup anda lebih mudah.

Bagi mereka yang menghidap diabetes atau pradiabetes, mengawal paras gula dalam darah selalunya menjadi tumpuan utama. Ini boleh dilakukan melalui perubahan gaya hidup seperti diet dan senaman, serta ubat-ubatan. Jika anda seorang yang sedang dalam proses membuat perubahan diet untuk membantu menurunkan gula darah anda, kami sedia membantu anda.

Kami berbincang dengan beberapa pakar diet untuk mengetahui lebih lanjut tentang tabiat pemakanan yang membantu mereka yang menghidap diabetes. Dan menurut mereka, salah satu daripada tabiat sarapan pagi terbaik yang boleh anda miliki untuk menurunkan atau menguruskan gula darah anda memberi tumpuan kepada makanan yang kaya dengan serat larut.

Teruskan membaca tentang bagaimana tabiat sarapan pagi ini boleh membantu paras gula darah anda, dan untuk lebih banyak petua pemakanan yang sihat, lihat Sayuran #1 Terbaik untuk Menurunkan Gula Darah, Kata Pakar Diet.

Mengapa anda memerlukan serat dalam sarapan pagi anda

mengikut Rachel Fine, RDN dan pemilik Kepada Pemakanan Pointemakan serat larut yang mencukupi boleh membantu mengawal paras gula darah anda pada waktu pagi.

Oatmeal dan bijirin sarapan bijirin penuh adalah sumber makanan dengan serat larut. Apabila dicerna, serat larut menghasilkan bahan seperti gel yang bergerak melalui saluran penghadaman, memperlahankan penggunaan keseluruhan gula dalam aliran darah, “kata Fine. “Ini mengakibatkan kenaikan glukosa darah yang lebih stabil dan berterusan dengan kenaikan yang berterusan seterusnya. dalam paras insulin serum, akhirnya membawa kepada paras gula darah yang lebih terkawal dan kurang gula darah lonjakan sepanjang pagi anda.”

Menambahkan protein pada sarapan pagi anda

Bersama-sama dengan makan banyak serat pada waktu pagi, sesetengah pakar diet juga mencadangkan menambah protein ke dalam makanan berat serat ini untuk mengimbanginya. mengikut Justine ChanMHSc, RD, CDEPendidik Diabetes Bertauliah yang berpangkalan di Toronto, protein adalah penting untuk menurunkan gula darah anda.

“Menggandingkan makanan sarapan pagi yang tinggi karbohidrat dengan sumber protein membantu anda gula darah kerana anda tidak kenyang hanya dengan karbohidrat, dan makanan lebih perlahan dihadam. Apabila pencernaan ditangguhkan, gula memasuki aliran darah anda dengan lebih beransur-ansur, menyebabkan a menurunkan gula darah,” kata Chan.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk mengambil perhatian jenis protein yang anda makan. Satu kajian dari 2016 mendapati bahawa walaupun protein tumbuhan boleh membantu glukosa darah seseorang, terlalu banyak protein haiwan mempunyai kesan sebaliknya dan membawa kepada peningkatan risiko diabetes jenis 2.

yang dibawa pulang

Mendapatkan serat larut yang mencukupi dalam anda sarapan pagi adalah komponen penting dalam menurunkan gula darah anda tahap dan mencegah kenaikan glukosa darah jika anda menghidap diabetes. Selain itu, menambah sumber protein tumbuhan yang sihat ke dalam sarapan pagi anda boleh membantu mengimbangi nutrien anda dan membuatkan anda berasa kenyang lebih lama.

We would love to thank the writer of this post for this outstanding content

Tabiat Sarapan #1 Terbaik untuk Diabetes, Katakan Pakar Diet — Makan Ini Bukan Itu


Find here our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/