Wabak batuk anjing di Florida menjelaskan

  • Florida Selatan sedang mengalami wabak Kompleks Penyakit Pernafasan Berjangkit Anjing, atau “batuk kennel.”
  • Kebanyakan kes penyakit ini adalah ringan, tetapi gejala yang semakin teruk boleh berkembang menjadi radang paru-paru.
  • Pakar kesihatan berkata memastikan anjing mendapat maklumat terkini tentang vaksin adalah perlindungan terbaik.

Dengan COVID-19 masih dalam fikiran ramai rakyat Amerika, terdapat satu lagi virus yang merebak di sekitar selatan Florida yang menjejaskan segmen populasi yang berbeza: anjing.

Kompleks Penyakit Pernafasan Berjangkit Anjing, juga dikenali sebagai “batuk anjing” atau “batuk anjing,” disebabkan oleh sekumpulan virus dan bakteria, termasuk selesema, yang menjejaskan saluran pernafasan anjing. Ia juga boleh merebak dengan mudah, sama ada anjing tinggal di rumah atau menunggu anak angkat.

Walaupun wabak baru-baru ini terhad kepada Florida Selatan, penyakit itu boleh ditemui di seluruh negara pada bila-bila masa, menurut José Arce, presiden Persatuan Perubatan Veterinar Amerika.

“Kami akan melihat satu kes di sana sini, tetapi kemudian ada masa di mana wabak akan berlaku di kawasan yang berbeza di negara ini pada saat yang berbeza,” kata Arce kepada USA TODAY.

Berikut adalah semua yang anda perlu tahu tentang CIRDC:

Anjing anda tercekik?: Inilah yang perlu dilakukan apabila sesuatu tersangkut di kerongkong anak anda

kecemasan coklat: Jadi anjing anda hanya makan coklat. Inilah perkara yang perlu anda lakukan dahulu.

Bagaimanakah CIRDC merebak?

Sama seperti cara COVID-19 merebak, CIRDC mudah merebak setiap kali anjing berada dalam hubungan rapat, sama ada di taman anjing, tarikh bermain, pengasuh, acara anjing dan dengan anjing yang berada di tempat biasa seperti tempat perlindungan. Arce berkata cara lain virus itu boleh merebak adalah jika seekor anjing bermain dengan mainan dan anjing lain kemudian menggunakan mainan yang sama.We want to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

Wabak batuk anjing di Florida menjelaskan


You can view our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/