2023 Lexus RX Debut Dengan Pemalam Hibrid Dan Pemangkasan Prestasi Baharu

Lexus RX 2023 tiba untuk merasmikan generasi kelima crossover premium. Penggayaan mempunyai rupa yang biasa, tetapi terdapat bahagian baharu di bawah kulit. Pembeli mempunyai empat rangkaian kuasa untuk dipilih, dan tiga daripadanya adalah hibrid. Jualan bermula pada akhir 2022.

Kemas Kini Mekanikal Besar

The 2023 Lexus RX menunggang pada platform GA-K, dan asas yang segar membolehkan kenderaan itu turun sehingga 198 paun (89.81 kilogram) berbanding generasi sebelumnya. Jarak roda bertambah 2.36 inci (5.99 sentimeter), tetapi bahagian belakang tidak terjual mengecil sebanyak 2.36 inci, bermakna panjang keseluruhan tidak berubah berbanding model sebelumnya.

Jarak roda yang lebih panjang bermakna terdapat lebih banyak ruang untuk penumpang di dalam RX. Kemasan yang diturunkan di bahagian belakang membolehkan ketinggian beban yang berkurangan juga.

RX 2023 akan datang dengan empat rangkaian kuasa, tetapi Lexus hanya menawarkan butiran mengenai tiga daripadanya sekarang. Butiran tentang Hibrid pemalam 450j+ akan datang kemudian. Jadual di bawah menunjukkan perkara yang kita ketahui sekarang:

RX 350 RX 350j Prestasi Sukan RX 500j F
Enjin 2.4-Liter Turbo Empat Silinder Hibrid Empat Silinder 2.5 Liter Hibrid Empat Silinder Turbo 2.4 Liter
Penularan Automatik 8 Kelajuan CVT Automatik 6 Kelajuan
Drivetrain FWD/AWD AWD Direct4 AWD
Kuasa kuda 275 HP 246 HP 367 HP
Tork 317 LB-FT 233 LB-FT 406 LB-FT
Anggaran Gabungan Ekonomi Bahan Api 24 MPG 33 MPG 26 MPG
Anggaran Pecutan Hingga 60 MPH 7.5 Saat FWD / 7.2 Saat AWD 7.4 Saat 5.9 Saat

Gred Prestasi Sukan RX 500h F baharu didatangkan dengan beberapa peralatan tambahan. Ia mempunyai angkup brek enam piston dan menunggang pada roda 21 inci. Di dalam, upholsteri kulit termasuk kemasan pintu suede dan bahan berlubang pada stereng. Plat tapak mempunyai penjenamaan F Sport.

Wajah Baru

RX 2023 akan tersedia dalam enam tahap trim: Standard, Premium, Premium+, Mewah, Pengendalian Sukan F dan Prestasi Sukan F. Bergantung pada gred, 10 warna akan tersedia: Ultra White, Eminent White Pearl, Nebula Grey Pearl, Iridium, Kaviar, Matador Red Mica, Copper Crest, Nori Green Pearl, Nightfall Mica dan Grecian Water.

RX 2023 memakai versi baharu jeriji gelendong Lexus dengan bahagian ceruk berbentuk berlian di bahagian atas. Gred Prestasi Sukan RX 500h F mempunyai corak mesh berbeza yang mempunyai reka bentuk tenunan.

Dalam profil, RX baharu mempunyai bahagian berukir melengkung ke atas yang menghala ke spatbor belakang. Seperti generasi sebelumnya, bumbungnya mempunyai tiang C terapung. Bahagian belakang kini mempunyai lampu belakang lebar penuh.

2023 Lexus RX
2023 Lexus RX

Di dalam, RX baharu mempunyai skrin infotainment dengan kedudukan yang lebih rendah yang meletakkannya di sebelah gugusan instrumen dan bukannya berada di atas papan pemuka. Paparan sebesar 14 inci tersedia. Peningkatan lain yang tersedia termasuk bumbung kaca panorama dan paparan kepala.

Pembeli mempunyai enam pilihan warna upholsteri: Macadamia, Hitam, Birch, Palomino, Peppercorn dan Rioja Red. Terdapat empat gaya pemangkasan yang tersedia: Black Cascade, Ash Bamboo, Black Open Pore dan Dark Graphite Aluminium.

Semua model RX 2023 mendapat Lexus Safety System+ 3.0. Rangkaian teknologi termasuk sistem praperlanggaran dengan pengesanan pejalan kaki, sokongan persimpangan dengan pengesanan motosikal, kawalan pelayaran radar dinamik dengan pengurusan kelajuan selekoh, amaran berlepas lorong dengan bantuan stereng dan sistem berhenti memandu kecemasan. Sistem Advanced Park pilihan telah meluaskan sokongan untuk tempat letak kereta selari.

Soalan Lazim Lexus RX 2023:

We wish to thank the author of this article for this remarkable material

2023 Lexus RX Debut Dengan Pemalam Hibrid Dan Pemangkasan Prestasi Baharu


We have our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/