5 Barangan Makanan Segera Baharu Terburuk Untuk Dijauhi Sekarang — Makan Ini Bukan Itu

Amerika budaya makanan segera sedang mengalami detik besar—dan menawarkan makanan istimewa yang semakin rumit. Sudah berlalu hari-hari burger dan goreng yang ringkas hidangan kombo. Malah milkshake berasa agak menarik kerana kami dihidangkan dengan pelbagai jenis item menu baharu yang inventif.

Kelemahannya? Walaupun terdapat pergerakan ketara ke arah penawaran baharu yang mengutamakan kesihatan, bukan semua yang terkini keluaran makanan segera dicipta sama rata. Ramai, sebenarnya, masih dihasilkan dengan jelas mengabaikan pemakanan sama sekali. Kita semua untuk memanjakan sekali-sekala, jadi ini bukan bermakna anda perlu mengelakkan item menu baharu yang menggoda sepenuhnya. Tetapi sebelum anda berhenti untuk itu tingkap pandu lalulengkapkan diri anda dengan fakta tentang perkara yang akan anda pesan.

Untuk membantu menyusun pelbagai pilihan yang luar biasa dalam pasaran makanan segera semasa, kami berunding dengan pakar diet Amy Goodson. Berikut ialah makanan segera baharu yang ditonjolkannya sebagai paling tidak sihat.

Dengan hormat dari Taco Bell

Setiap burrito: 520 kalori, 27 g lemak (7 g lemak tepu), 1,140 mg natrium

Jika anda pernah melakukan larut malam Taco Bell berlari (dan menyesalinya pada waktu pagi), anda mungkin tidak terkejut melihat bahawa salah satu daripada barangan baharu jenama itu berjaya berada dalam senarai lima teratas paling tidak sihat. Burrito tunggal ini, dalam banyak cara, menakjubkan. Ia menggulung bersama kentang goreng nacho yang dibumbui dengan rempah Mexico, stik, tomato, krim masam rendah lemak, keju cheddar, sos chipotle berkrim dan sos keju nacho semuanya di dalam tortilla tepung.

Tetapi ia juga sangat tidak sihat. Goodson memanggilnya “satu untuk ditulis di rumah tentang,” dengan menyatakan bahawa anda bukan sahaja mendapat senarai ramuan yang mengagumkan, tetapi anda juga mengambil 27 gram lemak dan hampir setengah hari. pengambilan natrium. “Hampir separuh kalori dalam burrito ini berasal dari lemak, ” tambahnya.

Pilihan yang lebih baik di Taco Bell ialah burrito kacang biasa, yang mungkin sangat kurang menyeronokkan tetapi juga mengandungi satu pertiga daripada lemak.

sosej wendy, biskut telur dan keju
Dengan hormat dari Wendy’s

Setiap biskut: 610 kalori, 45 g lemak (17 g lemak tepu), 1,370 mg natrium

Goodson merumuskan yang ini dengan cukup jelas: “Biskut ialah cara yang baik untuk meningkatkan kalori sandwic sarapan pagi!”

Wendy’s baru-baru ini menambah beberapa sandwic biskut ke dalam menu sarapan paginya. Yang khusus ini menimbun sosej panggang dan keju Amerika cair di atas biskut buttermilk, dan mengandungi lebih separuh daripada jumlah garam yang diperuntukkan untuk seseorang makan dalam sehari—dan anda mendapat semuanya semasa sarapan. Selain itu, seperti yang dinyatakan Goodson, 45 gram lemak adalah jumlah yang cukup besar untuk memulakan hari dengan juga.

Sandwich Bacon Egg & Cheese klasik rangkaian itu, yang mengandungi sebiji telur, bakon salai Applewood, dan keju serta didatangkan pada mufin hangat, adalah pertaruhan yang kurang tidak sihat.

shack buffalo spiced cheese fries
Dengan hormat dari Shake Shack

Setiap pesanan: 900 kalori, 52 g lemak, 21 g lemak tepu, 1,570 mg natrium

Kami menyukai inovasi yang berterusan Menu Shake Shack. Penyedut burger sentiasa membalikkan skrip pada pelanggan, menawarkan barisan baharu dan profil perisa yang memastikan perkara tetap menarik. Tetapi salah satu keluaran terbaru mereka—Kentang Keju Buffalo Spiced—adalah sangat tidak sihat.

“Walaupun kentang membekalkan nutrien seperti kalium dan serat, apabila anda mengubahnya menjadi kentang goreng yang dihiasi dengan sos keju Buffalo dan dihidangkan dengan lebih banyak sos (ladang dalam kes ini), anda mencipta hidangan sampingan dengan terlalu banyak natrium dan lemak, “Kata Goodson.

Daripada spud yang memanjakan ini, pilihlah kentang goreng biasa dengan sos tomato dan selamatkan diri anda hampir separuh daripada kalori, lemak dan natrium.

ratu tenusu dimuatkan a.1. triple stackburger
Dengan hormat dari Dairy queen

Setiap burger: 1,020 kalori, 67 g lemak (27 g lemak tepu), 2,500 mg natrium

Dairy Queen sangat berbangga dengan mereka keluaran burger baru, kemas kini menu paling penting yang pernah mereka miliki dalam beberapa tahun. Yang Dimuatkan A.1. Triple Stack Burger, khususnya, adalah ciptaan yang agak hebat: ia menghidangkan tiga roti dengan Sos Steak dan sos lada berkrim, dan kemudian disusun pada daging salai Applewood yang dipotong tebal, keju Sharp American yang dicairkan dan cincin bawang.

Seperti yang dinyatakan Goodson, burger ini sahaja mempunyai lebih banyak natrium daripada yang disyorkan untuk diambil seseorang dalam sehari, ditambah lebih 1,000 kalori. Daripada menikmati pilihan ekstrem ini, dia mencadangkan untuk mendapatkan sama ada burger keju biasa atau sandwic ayam panggang.

slidetitle num=”1″]Potbelly’s Big Cubano pada Roti Putih[/slidetitle]

sandwic cubano perut buncit
Kedai Sandwich Potbelly / Facebook

Setiap sandwic: 1,200 kalori, 58 g lemak (18 g lemak tepu), 3,070 mg natrium

Item makanan segera #1 yang paling tidak sihat ialah Big Cubano pada roti putih ini, a Perut kembung asal. Sandwic yang memanjakan ini disertakan dengan daging babi yang ditarik, ham, keju Swiss, mustard dan jeruk. Menurut Goodson, daging dan keju meningkatkan kiraan kalori dan kandungan lemak. Dia juga membenderakan kiraan natrium, yang terlalu berlebihan dan agak tidak masuk akal.

Sebaliknya, dia mengesyorkan memilih sandwic Original Turkey Breast dan Swiss pada roti multigrain dan memuatkannya dengan semua sayuran kegemaran anda.

We wish to give thanks to the author of this write-up for this awesome web content

5 Barangan Makanan Segera Baharu Terburuk Untuk Dijauhi Sekarang — Makan Ini Bukan Itu


You can find our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/