5 Raja Dividen Teratas Sekarang

Ini adalah siaran tetamu oleh Josh Arnold untuk Dividen Pasti. Saya biasanya tidak menerima siaran tetamu tetapi gembira untuk membuat pengecualian untuk Sure Dividend, kerana saya pernah melakukan beberapa kerja kongsi dengan mereka mengenai analisis saham dividen beberapa tahun yang lalu.

Dengan stok habis dijual, ini adalah masa yang baik untuk mula menyemak senarai jam tangan anda untuk melihat jenis aset berkualiti tinggi yang dijual. Josh membentangkan senarai cepat syarikat dengan sekurang-kurangnya 50 tahun pertumbuhan dividen tahunan berturut-turut yang dia anggap sebagai “pembelian” jangka panjang pada masa ini, yang boleh anda gunakan untuk penyelidikan lanjut.

-Lyn

______

Apabila bercakap tentang pengkompaunan kekayaan, kami merasakan bahawa membeli saham dividen berkualiti tinggi dan melabur semula dividen dari semasa ke semasa adalah jalan terbaik. Ini membolehkan bukan sahaja peningkatan modal yang saham dividen besar cenderung untuk menyediakan dari semasa ke semasa, tetapi keupayaan untuk mencapai pengkompaunan berganda dividen pelaburan semula. Apabila melaksanakan strategi ini, bagaimanapun, adalah penting untuk mencari saham dividen terbaik yang boleh bertahan dalam ujian masa.

The Raja Dividen adalah yang terbaik daripada yang terbaik dalam hal jangka hayat dividen. Mereka adalah kumpulan 44 syarikat yang telah membayar dividen yang meningkat selama sekurang-kurangnya 50 tahun berturut-turut. Dalam artikel ini, kami akan menyerlahkan sebab pelabur akan mendapati Raja Dividen menarik, dan perhatikan lima Raja Dividen terbaik yang terdapat dalam pasaran hari ini.

Alasan pelabur ingin mempertimbangkan Raja Dividen adalah agak mudah; mereka adalah saham terbaik di dunia dari segi jangka hayat dan keselamatan dividen. Syarikat yang telah dapat menaikkan dividen mereka selama sekurang-kurangnya 50 tahun berturut-turut telah bertahan menghadapi ancaman persaingan, kemelesetan, perubahan teknologi dan banyak lagi. Itulah sebabnya Raja Dividen ialah piawaian emas untuk pelaburan dividen, dan walaupun hasil yang ditawarkan Raja Dividen tidak selalunya tertinggi, pelabur boleh mengharapkan peningkatan pendapatan dari semasa ke semasa dengan sangat boleh dipercayai.

Di bawah ini kita akan melihat secara ringkas lima Raja Dividen terbaik yang terdapat di pasaran hari ini.

Raja Dividen pertama kami ialah Stanley Black & Decker (SWK), pembuat alat dan storan di mana-mana yang berpangkalan di AS. Stanley membuat pelbagai jenis alatan dan aksesori di bawah jenama seperti BLACK+DECKER, Stanley, Dewalt, Craftsman, Porter Cable dan banyak lagi. Syarikat itu diasaskan pada 1843 dan telah memilih strategi pertumbuhan demi pemerolehan untuk menambah pertumbuhan organiknya yang teguh dari semasa ke semasa. Kami melihat syarikat itu menghasilkan 8% pertumbuhan pendapatan setiap saham tahunan pada tahun-tahun akan datang, bermakna ia sepatutnya mempunyai banyak modal untuk terus menaikkan dividennya.

Hasil semasa ialah 2.6%, yang sangat tinggi mengikut piawaian sejarah untuk saham ini, dan kira-kira dua kali ganda berbanding S&P 500. Kenaikan dividen berturut-turut berada pada 54 tahun, dan nisbah pembayaran hanya kira-kira satu pertiga daripada pendapatan untuk tahun ini, jadi terdapat landasan besar untuk pertumbuhan dividen masa depan, serta tahap keselamatan yang tinggi.

Stok kami seterusnya ialah Syarikat Penyewa (TNC), yang mereka bentuk, mengeluarkan dan memasarkan peralatan pembersihan lantai secara global. Penyewa menawarkan pelbagai jenis peralatan pembersihan untuk memenuhi pelbagai keperluan, serta program pembiayaan, penyewaan dan pajakan. Tenant telah diasaskan pada tahun 1870, dan baru-baru ini menjadi tambahan kepada kelab Dividend Kings dengan 50ke kenaikan dividen berturut-turut.

Kami menjangkakan Tenant dapat menghasilkan pertumbuhan pendapatan setiap saham tahunan sebanyak 8%, jadi digabungkan dengan nisbah pembayaran 21% untuk tahun ini, keselamatan dividen teladan sukan saham serta potensi pertumbuhan. Hasil semasa ialah 1.6%, yang lebih baik daripada pasaran yang lebih luas, tetapi agak lebih rendah daripada saham dividen hasil tinggi yang lebih tradisional. Walau bagaimanapun, saham itu didagangkan untuk penilaian rendah sedekad pada masa ini, jadi kami melihat potensi peningkatan modal yang kukuh dari semasa ke semasa juga untuk pembeli saham hari ini.

Stok kami seterusnya ialah Syarikat 3M (MMM), sebuah syarikat teknologi terpelbagai yang beroperasi secara global dalam pelbagai industri. Syarikat itu bersaing dalam segmen Keselamatan dan Perindustrian, Pengangkutan dan Elektronik, Penjagaan Kesihatan dan Pengguna, merangkumi ribuan produk dan pasaran akhir yang tidak terkira banyaknya. 3M telah mencipta nama untuk dirinya sendiri dalam tempoh 120 tahun yang lalu untuk inovasi dan kualiti, dan ia sentiasa merombak portfolio produknya untuk meletakkannya dengan baik untuk tahun-tahun akan datang.

Kami melihat pertumbuhan tahunan 5% di hadapan untuk 3M, dan hasil semasanya adalah luar biasa pada 4%. Itu tinggi bukan sahaja untuk 3M, tetapi juga kira-kira tiga kali ganda berbanding S&P 500. Nisbah pembayaran adalah lebih separuh daripada pendapatan, tetapi perlu diingat bahawa pendapatan 3M secara amnya sangat boleh diramal, jadi ia boleh membawa nisbah pembayaran yang lebih tinggi . Kami menyukai 3M untuk hasil yang luar biasa, berturut-turut kenaikan dividen 64 tahun, dan aliran pendapatan yang boleh diramalkan.

Raja Dividen keempat kami ialah Syarikat Lowe (RENDAH), separuh daripada duopoli pembaikan rumah di AS. Lowe’s mempunyai kira-kira 2,000 pusat super pembaikan rumah di AS, menawarkan berpuluh-puluh ribu produk kepada profesional dan pemilik hartanah. Lowe’s mempunyai 59 tahun berturut-turut untuk meningkatkan dividennya, tetapi walaupun ini, nisbah pembayaran hanya 24% pada pendapatan tahun ini. Ini bermakna Lowe’s akan terus mempunyai modal yang mencukupi untuk terus meningkatkan pembayaran, terutamanya berdasarkan anggaran pertumbuhan sebanyak 6% setiap tahun.

Hasil adalah pada hujung bawah pada 1.6%, tetapi itu masih melebihi pasaran yang lebih luas. Lowe’s telah menguruskan salah satu daripada kadar pertumbuhan dividen terbaik di mana-mana dalam pasaran dalam dekad yang lalu, mencapai lebih daripada 17%.

Stok akhir kami ialah Parker-Hannifin (PH), pengeluar sistem pergerakan dan kawalan untuk pasaran mudah alih, perindustrian dan aeroangkasa di seluruh dunia. Syarikat itu mempunyai lebih daripada satu abad pengiktirafan dan kepakaran nama jenama, yang telah membantunya meningkatkan dividennya selama 65 tahun berturut-turut yang mengejutkan. Hasil kini pada 1.9%, berikutan beberapa kelemahan dalam saham. Itu juga telah menjadikan penilaian itu menarik memandangkan kami menjangkakan pertumbuhan pendapatan setiap saham tahunan sebanyak 9% pada tahun-tahun akan datang. Nisbah pembayaran Parker-Hannifin hanyalah 22% untuk tahun ini, bermakna unjuran pertumbuhan dan nisbah pembayaran yang rendah seharusnya menyediakan banyak bahan api untuk dividen yang lebih tinggi pada tahun-tahun akan datang. Purata kenaikan tahunan syarikat dalam dividen hanya lebih 10% untuk dekad yang lalu, meletakkan saham adalah syarikat yang jarang berlaku pada ukuran itu.

Apabila mencari saham dividen yang hebat untuk dibeli, kami percaya adalah bijak untuk memulakan carian dengan Raja Dividen. Mereka adalah kelas bidang yang berkaitan dengan keselamatan dan jangka hayat dividen, dan kebanyakannya menawarkan sama ada hasil semasa yang tinggi – seperti 3M – atau kadar pertumbuhan dividen yang tinggi – seperti Lowe. Kami telah menyerlahkan lima nama yang kami percaya naik ke puncak Raja Dividen yang sangat berprestij, dan kami menyukai kesemuanya sebagai saham berkadar belian dalam pasaran hari ini.

We wish to say thanks to the author of this article for this awesome material

5 Raja Dividen Teratas Sekarang


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/