Amazon kalah dalam bidaan untuk membatalkan kemenangan kesatuan bersejarah di gudang Staten Island

Usaha Amazon untuk membatalkan keputusan kemenangan bersejarah kesatuan di sebuah gudang Staten Island telah gagal, apabila pegawai pendengaran untuk lembaga buruh persekutuan pada hari Khamis menolak bantahan Amazon terhadap pilihan raya.

Keputusan itu adalah kemenangan bagi penganjur dalam apa yang boleh menjadi pertempuran yang sangat panjang untuk pengiktirafan.

Tidak lama selepas undian musim bunga, di mana pekerja di gudang yang dikenali sebagai JFK secara tegas memenangi a pilihan raya kesatuan pada bulan April, mewujudkan kemudahan Amazon bersatu pertama di AS, syarikat itu memfailkan lebih daripada dua dozen bantahan dengan Lembaga Perhubungan Buruh Kebangsaan. Dalam pemfailan itu, peruncit besar itu mendakwa pemilihan itu dicemari oleh penganjur dan Wilayah 29, pejabat wilayah agensi itu di Brooklyn yang menyelia pilihan raya itu. Kes itu kemudiannya dipindahkan ke pejabat wilayah lain, yang berpangkalan di Phoenix, Arizona, atas permintaan Amazon.

Perbicaraan selama 24 hari itu, yang mana Amazon tidak berjaya berusaha untuk menutup kepada orang ramai, ditandai dengan pertukaran tegang antara peguam untuk kedua-dua pihak mengenai dokumen yang boleh dikemukakan untuk bukti dan saksi mana yang boleh memberi keterangan.

Pada hari Khamis, Lisa Dunn, pegawai agensi yang mengendalikan kes syarikat itu, membuat kesimpulan bahawa bantahan Amazon harus ditolak sepenuhnya dan kesatuan itu diperakui sebagai wakil tawar-menawar untuk gudang itu, jurucakap NLRB menulis dalam e-mel.

“Majikan tidak menanggung bebannya untuk memastikan bahawa Wilayah 29, Pempetisyen, atau mana-mana pihak ketiga telah terlibat dalam kelakuan tidak menyenangkan yang menjejaskan keputusan pilihan raya,” kata jurucakap itu, menawarkan ringkasan cadangan Dunn.

Kemenangan hari Khamis adalah melegakan bagi Kesatuan Buruh Amazon, kumpulan akar umbi bekas dan pekerja semasa yang kemenangannya yang tidak dijangka pada April berikutan kempen agresif berminggu-minggu daripada kedua-dua pihak.

“Rakyat telah bercakap dan sudah tiba masanya untuk amazon mengiktiraf Kesatuan Buruh Amazon dan merundingkan kontrak,” kata Derrick Palmer, pemimpin Kesatuan Buruh Amazon, di Twitter.

Jurucakap Amazon Kelly Nantel berkata syarikat itu merancang untuk memfailkan rayuan lain.

“Sementara kami masih mengkaji keputusan itu, kami sangat tidak bersetuju dengan kesimpulan itu dan berhasrat untuk merayu,” kata Nantel dalam satu kenyataan. “Seperti yang kami tunjukkan sepanjang perbicaraan dengan berpuluh-puluh saksi dan beratus-ratus muka surat dokumen, kedua-dua NLRB dan ALU telah mempengaruhi keputusan pilihan raya secara tidak wajar dan kami tidak percaya ia mewakili apa yang majoriti pasukan kami mahukan.”

Amazon, kesatuan dan pejabat agensi di Brooklyn mempunyai masa sehingga 16 September untuk memfailkan sebarang pengecualian kepada laporan itu, yang akan menghantar kes itu kepada pengarah wilayah, yang akan mengeluarkan perintah untuk sama ada mengesahkan keputusan pilihan raya atau mengarahkan undian dijalankan semula. Syarikat itu masih boleh merayu perintah itu kepada lembaga buruh lima orang, yang majoriti Demokratnya dijangka bersimpati kepada kesatuan itu.

Walaupun agensi itu menyokong kemenangan kesatuan, pakar mengatakan syarikat yang tidak mahukan tenaga kerja kesatuan sering enggan berunding. Tindakan itu boleh mencetuskan pertempuran undang-undang yang berlarutan di mahkamah persekutuan, yang boleh digunakan oleh syarikat sebagai percubaan pintu belakang untuk menggagalkan kemenangan buruh.

Kesatuan kalah dalam pilihan raya berasingan, melemahkan semangat

Pada bulan Mei, kesatuan yang baru lahir kalah dalam pilihan raya berasingan di gudang jiran, yang melemahkan semangat di tempat lain. Pada masa yang sama, ia menumpukan lebih banyak masa dan sumber untuk mempertahankan kemenangan awalnya daripada gergasi e-dagang itu.

Kempen lain telah bermula di gudang Amazon di North Carolina, Kentucky dan tempat lain, ketika pekerja cuba mengumpulkan tandatangan yang mencukupi untuk melayakkan diri untuk pilihan raya kesatuan. Kesatuan Buruh Amazon baru-baru ini memfailkan pilihan raya di gudang Amazon berhampiran Albany, New York.

Irina Ivanova dari CBS News menyumbang laporan.We wish to give thanks to the writer of this article for this amazing content

Amazon kalah dalam bidaan untuk membatalkan kemenangan kesatuan bersejarah di gudang Staten Island


Take a look at our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/