Amtrak berusaha untuk memulihkan kereta api jarak jauh yang dibatalkan selepas perjanjian buruh kereta api dicapai

ORLANDO, Fla. — Amtrak sedang berundur selepas mengumumkan rancangan untuk membatalkan semua kereta api jarak jauh.

Kemas kini Isnin 7:10 pagi:

Selepas pentadbiran Biden mengumumkan perjanjian buruh kereta api tentatif dicapai awal Khamis, Amtrak membatalkan langkah untuk menghentikan kereta api jarak jauh.

“Amtrak sedang berusaha untuk memulihkan kereta api yang dibatalkan dengan cepat dan menghubungi pelanggan yang terjejas untuk menampung perlepasan pertama yang tersedia,” kata jurucakap syarikat.

Baca: Biden berkata syarikat kereta api, kesatuan sekerja mencapai perjanjian tentatif, mengelak mogok

Saluran 9 mengikuti perkembangan terkini ini dan akan mempunyai liputan berterusan di Berita Saksi.

Laporan asal:

Semua kereta api Amtrak jarak jauh dibatalkan mulai Khamis untuk mengelakkan kemungkinan gangguan penumpang semasa dalam perjalanan, termasuk kereta api automatik yang kehabisan Sanford, syarikat itu mengumumkan Rabu.

Pembatalan itu adalah sebagai tindak balas kepada rundingan kontrak kereta api yang sedang berjalan.

“Amtrak memantau dengan teliti rel kargo yang sedang berjalan – rundingan kontrak buruh kereta api,” tulis syarikat itu dalam e-mel. “Rundingan itu tidak melibatkan Amtrak atau tenaga kerja Amtrak. Walaupun kami berharap pihak-pihak akan mencapai resolusi, Amtrak kini telah memulakan pelarasan berperingkat pada perkhidmatan kami sebagai persediaan untuk kemungkinan gangguan perkhidmatan kereta api barang lewat minggu ini.”

Amtrak berkata ia hanya mengendalikan kereta api minggu ini yang pasti boleh sampai ke destinasi terakhir mereka pada 12:01 pagi Jumaat.

BACA: Kemelesetan Tropika 7 terbentuk di Atlantik

Perkhidmatan yang digantung pada hari Selasa termasuk Ketua Barat Daya, Empire Builder, California Zephyr dan Train #421, sebahagian daripada Texas Eagle.

Perkhidmatan yang digantung mulai Rabu ialah City of New Orleans, Coast Starlight, Crescent, Lake Shore Limited, Silver Star, Sunset Limited dan Texas Eagle.

Perkhidmatan yang digantung mulai Khamis ialah Auto Train, Capitol Limited, Cardinal dan Palmetto (selatan Washington).

BACA: Pemandu ditemui mati dalam RV curi selepas kebuntuan dengan timbalan Lake County dikenal pasti

Amtrak berkata gangguan itu boleh “mempengaruhi” perkhidmatan rel penumpang antara bandar. Pelanggan tambahan yang dijadualkan berada di kereta api akan datang akan dimaklumkan tentang kemungkinan gangguan.

“Pelarasan awal ini termasuk membatalkan semua kereta api Jarak Jauh dan boleh diikuti dengan kesan kepada kebanyakan laluan yang Disokong Negeri,” tulis Amtrak. Pelarasan ini perlu untuk memastikan kereta api boleh sampai ke terminal mereka sebelum gangguan perkhidmatan kereta api barang jika penyelesaian dalam rundingan tidak dicapai.

Amtrak berkata ia mengendalikan hampir kesemua 21,000 batu laluannya di luar Koridor Timur Laut di landasan yang dimiliki, diselenggara dan dihantar melalui landasan kereta api barang.

BACA: Polis Orlando mencari lelaki yang mengancam untuk merogol wanita berjalan di Tasik Nona

Dalam satu kenyataan yang dihantar melalui e-mel kepada WFTV, Sunrail, yang dikendalikan oleh Jabatan Pengangkutan Florida, berkata, “Jabatan Pengangkutan Florida (FDOT) menyedari rundingan berterusan antara syarikat penerbangan rel dan kesatuan kereta api. Jabatan terus memantau keadaan kerana mogok buruh boleh menjejaskan perkhidmatan SunRail. Maklumat lanjut akan tersedia apabila perkembangan berlaku..”

Jabatan Pengangkutan Florida (FDOT) menyedari rundingan berterusan antara syarikat penerbangan rel dan kesatuan kereta api. Jabatan terus memantau keadaan kerana mogok buruh boleh menjejaskan perkhidmatan SunRail. Maklumat lanjut akan tersedia apabila perkembangan berlaku.

Tekan di sini untuk memuat turun aplikasi berita dan cuaca WFTV percuma, tekan di sini untuk memuat turun apl WFTV Now untuk TV pintar anda dan tekan di sini untuk menstrim Berita Saksi Mata Saluran 9 secara langsung.

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding material

Amtrak berusaha untuk memulihkan kereta api jarak jauh yang dibatalkan selepas perjanjian buruh kereta api dicapai


Discover our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/