Amtrak membatalkan semua kereta api jarak jauh apabila mogok kereta api barang semakin hampir

Rundingan sedang berjalan antara kesatuan dan syarikat kereta api. Jika mereka tidak mencapai kata sepakat, mogok kereta api nasional pertama dalam tempoh 30 tahun boleh bermula awal Jumaat.

Walaupun Amtrak tidak terlibat dalam rundingan, perkhidmatan telah diselaraskan di landasan yang boleh terjejas oleh pertikaian itu. Semua kereta api Amtrak jarak jauh dibatalkan mulai Khamis, 15 September.

Inilah perkara yang perlu diketahui oleh penumpang Amtrak tentang situasi itu:

Adakah Amtrak menarik perhatian?

Tidak. “Rundingan itu tidak melibatkan Amtrak atau tenaga kerja Amtrak,” kata Amtrak dalam satu kenyataan awal minggu ini.

Jadi mengapa Amtrak membatalkan perkhidmatan?

Amtrak menggantung beberapa perkhidmatan terlebih dahulu kerana landasannya akan terjejas jika pekerja kereta api barang mogok.

“Amtrak mengendalikan hampir kesemua 21,000 batu laluan kami di luar Koridor Timur Laut (NEC) di landasan yang dimiliki, diselenggara dan dihantar melalui kereta api pengangkutan,” kata Marc Magliari, jurucakap Amtrak.

Pengangkut kereta api penumpang itu berkata ia hanya akan mengendalikan kereta api minggu ini bahawa ia “boleh memastikan akan mempunyai masa yang mencukupi untuk sampai ke destinasi akhir mereka pada 12:01 pagi pada hari Jumaat, 16 Sept.”

Adakah perkhidmatan Acela akan terjejas?

Tidak. Amtrak berkata kebanyakan perjalanan dalam koridor Timur Laut (Boston, New York dan Washington) tidak akan terjejas dan Acela akan mengendalikan jadual penuh. Talian cawangan berkaitan ke Albany, New York; Harrisburg, Pennsylvania; dan Springfield, Massachusetts, juga tidak akan terjejas.

Amtrak menjangkakan perubahan minimum pada perkhidmatan Wilayah Timur Laut.

Laluan mana yang terjejas?

Amtrak mengumumkan bahawa semua kereta api jarak jauh akan dibatalkan mulai Khamis. Beberapa laluan telah digantung pada awal minggu ini.

Pembatalan itu “boleh diikuti dengan kesan kepada kebanyakan laluan yang disokong negeri,” kata Amtrak pada hari Rabu. Berikut ialah pecahan mengenai perkhidmatan yang digantung:

Perkhidmatan yang digantung bermula Selasa, 13 September:

Perkhidmatan yang digantung bermula Rabu, 14 September:

Perkhidmatan yang digantung bermula Khamis, 15 September:

Amtrak berkata ia akan cuba menghubungi penumpang yang trennya dibatalkan sekurang-kurangnya 24 jam lebih awal.

Bolehkah saya menukar tiket saya?

ya. Amtrak berkata ia akan menghubungi pelanggan yang sedang atau mungkin terjejas dengan tawaran untuk menukar tarikh perjalanan mereka. Perbezaan tambang akan diketepikan untuk pelepasan sehingga 31 Oktober.

Bolehkah saya mendapatkan bayaran balik?

ya. Pelanggan terjejas yang dihubungi oleh Amtrak mungkin menerima bayaran balik penuh tanpa bayaran pembatalan.

Adakah perkhidmatan kereta api komuter akan terjejas?

Ya, perkhidmatan kereta api yang tidak disediakan oleh Amtrak boleh terjejas oleh mogok kereta api barang. Banyak perkhidmatan kereta api penumpang beroperasi di landasan yang dimiliki oleh landasan kereta api barang, termasuk kereta api MARC Metra di Chicago dan Maryland Transit Administration. Lebih lanjut mengenainya di sini. Semak terus dengan penyedia rel tempatan tentang kemungkinan gangguan.

Omar Jimenez dari CNN, Geneva Sands, Vanessa Yurkevich, Chris Isidore, Matt McFarland dan Pete Muntean menyumbang kepada laporan ini. Imej atas: Kereta dan lokomotif Amtrak duduk di halaman pada 25 Ogos di Chicago. (Foto AP/David Boe)

We would love to thank the writer of this article for this amazing content

Amtrak membatalkan semua kereta api jarak jauh apabila mogok kereta api barang semakin hampir


Discover our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/