Berikut ialah perkara yang hilang oleh Twitter dalam hasil pengiklanan pada bulan-bulan akhir 2022

NEW YORK/LONDON, 20 Jan (Reuters) – Pengiklan terkemuka di Twitter mengurangkan perbelanjaan mereka selepas pengambilalihan Elon Musk, menurut anggaran yang disusun untuk Reuters oleh firma penyelidikan Pathmatics, dalam kejutan terbaru kepada sumber pendapatan dominan syarikat itu.

Empat belas daripada 30 pengiklan teratas di Twitter menghentikan semua pengiklanan di platform selepas Musk mengambil alih tugas pada 27 Oktober, menurut anggaran Pathmatics. Empat pengiklan mengurangkan perbelanjaan antara 92% dan 98.7% daripada minggu sebelum pemerolehan Musk hingga akhir tahun.

Secara keseluruhan, perbelanjaan pengiklanan oleh 30 syarikat teratas jatuh sebanyak 42% kepada anggaran $53.8 juta untuk gabungan November dan Disember, menurut Pathmatics, walaupun terdapat peningkatan dalam perbelanjaan sebanyak enam daripadanya.

Pathmatics berkata angka yang tidak dilaporkan sebelum ini pada pengiklanan Twitter adalah anggaran. Firma itu mendasarkan anggarannya pada teknologi yang menjejaki iklan pada pelayar desktop dan apl Twitter serta yang meniru pengalaman pengguna.

Tetapi syarikat itu berkata anggaran tersebut tidak mengambil kira tawaran yang mungkin diterima pengiklan daripada Twitter, atau aliran dan akaun yang dipromosikan. “Ada kemungkinan data perbelanjaan mungkin lebih tinggi untuk sesetengah jenama” jika Twitter menawarkan insentif, kata Pathmatics dalam e-mel.

Twitter tidak menjawab beberapa permintaan untuk komen.

Dalam acara November di Twitter Spaces, Musk, menangani isu syarikat yang menjeda iklan, berkata bahawa dia memahami jika pengiklan “mahu memberikannya seketika.” Dia menambah bahawa “cara terbaik untuk melihat bagaimana keadaan berkembang (di Twitter) hanya menggunakan Twitter.”

Penerbitan berfokuskan teknologi The Information, memetik butiran yang dikongsi oleh eksekutif iklan Twitter teratas pada mesyuarat kakitangan pada hari Rabu, melaporkan bahawa pendapatan suku keempat Twitter jatuh kira-kira 35% tahun ke tahun disebabkan kemerosotan dalam pengiklanan.

Twitter mencatatkan kerugian $270 juta dalam tempoh tiga bulan berakhir 30 Jun, dengan jumlah pendapatan kira-kira $1.18 bilion. baca lagi

Anggaran Pathmatics menunjukkan pergolakan berterusan dalam aliran hasil utama Twitter menuju ke 2023, diterajui oleh penarikan balik daripada jenama pengguna terkemuka.

Tempahan hadapan, atau perjanjian untuk mengunci iklan masa depan, juga turun untuk Januari dan Februari, menurut firma penyelidikan Standard Media Index, yang tidak memberikan butiran.

Twitter sedang bergerak untuk membalikkan eksodus pengiklan. Ia telah memperkenalkan pelbagai inisiatif untuk memenangi kembali pengiklan, menawarkan beberapa iklan percuma, menarik balik larangan pengiklanan politik dan membenarkan syarikat mengawal kedudukan iklan mereka.

“Sejujurnya ia adalah insentif yang menakjubkan. Sejujurnya, saya tidak pernah melihat jenis insentif itu daripada mana-mana pengiklan,” kata Molly Lopez, pemilik agensi iklan HITE Digital Miami.

Di samping itu, Mark DiMassimo, pengasas agensi iklan yang berpangkalan di New York, DiMassimo Goldstein, berkata bahawa “ruang bawah tanah tawar” pemasar langsung dan jawatankuasa tindakan politik – berbelanja besar pada Meta Platform Inc. (META.O) Facebook – boleh mengisi jurang pengiklanan.

Coca-Cola Co (KO.N) menghentikan perbelanjaan pada pertengahan November, selepas membeli anggaran $1.1 juta dalam iklan Twitter awal bulan itu, manakala perbelanjaan HBO merosot kepada kira-kira $38,000 pada bulan Disember daripada kira-kira $1.1 juta pada bulan November, Pathmatics mendapati.

Coca-Cola enggan mengulas. Jurucakap HBO Chris Willard tidak mengulas mengenai spesifik perbelanjaan pengiklanan, tetapi berkata “kami akan menilai platform di bawah kepimpinan baharunya dan menentukan langkah seterusnya yang sesuai.”

Antara jenama pengguna, pembuat sos tomato Heinz Kraft Heinz Co(KHC.O) dan pengeluar makanan Stouffers Nestle SA (NESN.S) menghentikan semua pengiklanan, menurut anggaran Pathmatics. Heinz dan Nestle enggan mengulas.

Peruncit besar-besaran Target Corp (TGT.N) dan pengendali gedung membeli-belah Kohls Corp (KSS.N) juga melangkau pengiklanan di Twitter pada Black Friday, salah satu hari membeli-belah terbesar tahun ini, anggaran menunjukkan. Kohls tidak membalas permintaan untuk komen.

Walau bagaimanapun, Apple Inc (AAPL.O) dan PepsiCo Inc (PEP.O) peningkatan perbelanjaan, menurut Pathmatics.

Apple tidak menjawab permintaan untuk komen. PepsiCo enggan mengulas.

Pembekal teknologi kewangan SmartAsset dan Amazon.com Inc (AMZN.O) berkata anggaran Pathmatics yang menunjukkan peningkatan dalam pengiklanan adalah tidak tepat. Amazon tidak menjelaskan lebih lanjut dan SmartAsset berkata angka itu “meningkat” tanpa memberikan butiran. Pathmatics berkata “kami ingin mengulangi bahawa angka kami hanyalah anggaran.”

KESELAMATAN JENAMA

Ketibaan Musk di Twitter memburukkan lagi penurunan dalam pengiklanan yang bermula pada September selepas Reuters melaporkan bahawa promosi muncul bersama tweet yang meminta pornografi kanak-kanak.

Kebanyakan syarikat berhenti berbelanja pada bulan November, anggaran menunjukkan, pada bulan yang sama Musk memulihkan akaun yang digantung dan mengeluarkan pengesahan akaun berbayar yang mengakibatkan penipu menyamar sebagai syarikat.

Syarikat telekomunikasi AT&T Inc (TN) dan pembekal makanan haiwan kesayangan Mars Inc mengurangkan perbelanjaan pada bulan September disebabkan kebimbangan tentang keselamatan jenama.

Apabila syarikat menarik balik Twitter, mereka mengekalkan dan dalam beberapa kes meningkatkan pengiklanan di Meta Platform Inc (META.O) Facebook dan Instagram dan pada aplikasi video pendek TikTok, menurut Pathmatics.

Meta dan TikTok tidak segera membalas permintaan untuk komen.

Perbelanjaan iklan oleh 30 pengiklan teratas Twitter dalam empat bulan terakhir 2022

AT&T berkata ia menjeda pengiklanan pada bulan September kerana “kebimbangan mengenai kandungan yang muncul di sebelah” iklannya. Syarikat itu telah bercakap dengan Twitter tentang kebimbangannya, menurut seseorang yang biasa dengan pemikiran AT&T.

Mars berkata “penggantungannya kekal berkuat kuasa.”

Twitter telah berkata kepada Reuters ia melabur dalam keselamatan kanak-kanak. baca lebih lanjut Platform ini bersandar pada automasi kepada menyederhanakan kandungan dan mengehadkan hashteg yang terdedah kepada penyalahgunaan dan hasil carian dalam kawasan termasuk eksploitasi kanak-kanak. baca lagi

Syarikat juga mengurangkan tweet. Mulai 19 Januari, Sasaran dan pembuat bijirin K Khas Kellogg Co (KN) tidak menulis tweet sejak Oktober; Coca-Cola dan peruncit elektronik Best Buy Co Inc(BBY.N) menjeda tweet pada bulan November, menurut semakan Reuters mengenai suapan utama syarikat.

Target, Best Buy dan Kellogg tidak mengembalikan permintaan untuk komen.

Laporan oleh Jessica DiNapoli di New York dan Richa Naidu di London; pelaporan tambahan oleh Sheila Dang di Dallas; Penyuntingan oleh Vanessa O’Connell dan Suzanne Goldenberg

Piawaian kami: Prinsip Amanah Thomson Reuters.

We would love to give thanks to the writer of this post for this incredible material

Berikut ialah perkara yang hilang oleh Twitter dalam hasil pengiklanan pada bulan-bulan akhir 2022


You can view our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/