Berjuta-juta Dihabiskan Daripada Kewangan Songsang Protokol Ethereum DeFi

Kongsi artikel ini

Satu hari lagi, satu lagi penggodaman DeFi. Kewangan Songsang ialah protokol Ethereum terkini yang mengalami eksploitasi berjuta-juta dolar.

Kewangan Songsang Mengalami Hack Berjuta-juta Dolar

Ekosistem DeFi Ethereum telah mengalami satu lagi penggodaman besar.

Inverse Finance, protokol stablecoin yang memfokuskan pada penjanaan hasil cekap modal, telah dihabiskan dalam eksploitasi awal Sabtu. PeckShield, salah satu syarikat analitik keselamatan teratas industri crypto, dimaklumkan pasukan Songsang untuk menggodam di Twitter beberapa minit selepas eksploitasi berlaku.

PeckShield dijelaskan dalam satu siri tweet bahawa penggodam mendepositkan 901 Ethereum kepada protokol dan menggunakan pepijat manipulasi oracle untuk memanipulasi harga token INV Songsang. Mereka kemudian menggunakan INV sebagai cagaran untuk meminjam aset dan mengalirkan protokol. Data Etherscan menunjukkan bahawa penggodam telah menghabiskan berjuta-juta dolar dalam YFI, WBTC, dan token DOLA Inverse sendiri daripada protokol dan kemudian menggunakan pertukaran terdesentralisasi seperti Uniswap untuk memperdagangkan aset untuk Ethereum. Dompet Ethereum ini yang disambungkan kepada penggodam telah menyedut 4,200 Ethereum bernilai sekitar $14.6 juta melalui pengadun transaksi Tornado Cash dalam usaha untuk menutup jejak mereka. Dompet itu mengandungi lebih daripada $250,000 pada masa akhbar.

Pasukan Songsang mengakui penggodaman itu tweet, tetapi belum lagi berkongsi kenyataan penuh. “Kami sedang menangani situasi itu, sila tunggu pengumuman rasmi,” tulis siaran itu.

Menariknya, menentang trend yang berlaku dengan kebanyakan yang lain DeFi menggodam, INV sedang bertahan di pasaran. Ia meningkat 5.9% pada masa akhbar, berdagang pada $402.

Cerita ini sedang berkembang dan akan dikemas kini apabila butiran lanjut muncul.

Pendedahan: Pada masa penulisan, pengarang karya ini memiliki ETH, INV dan beberapa mata wang kripto lain. Mereka juga mempunyai pendedahan kepada UNI dan YFI dalam indeks mata wang kripto.

Kongsi artikel iniWe wish to thank the writer of this short article for this amazing material

Berjuta-juta Dihabiskan Daripada Kewangan Songsang Protokol Ethereum DeFi


Check out our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/