Bersiap sedia, bil elektrik boleh meningkat 64% pada musim sejuk ini

Pelanggan elektrik Massachusetts mungkin menghadapi peningkatan mendadak dalam bil musim sejuk mereka, National Grid memberi amaran pada hari Rabu. Memetik harga tinggi gas asli yang digunakan dalam menjana kuasa, syarikat utiliti itu berkata kadar elektrik musim sejuk yang berkuat kuasa pada 1 November, akan menjadi lebih tinggi secara mendadak berbanding musim sejuk lalu. “Secara keseluruhan, bil bulanan pelanggan elektrik kediaman biasa yang menggunakan 600 kWj (kilowatt-jam) akan meningkat daripada $179 pada musim sejuk 2021-2022, kepada kira-kira $293 untuk musim sejuk 2022-2023,” kata National Grid. Itulah peningkatan 64% tahun ke tahun. National Grid berkata kebanyakan kenaikan itu didorong oleh kadar bekalan elektrik dan syarikat itu telah “berusaha untuk memastikan bahagian penghantaran bil pada asasnya rata.” Eversource, utiliti elektrik utama negeri yang lain, berkata ia merancang untuk memfailkan perubahan kadar yang dicadangkan dengan Jabatan Kemudahan Awam sekitar pertengahan November, untuk perubahan berkuat kuasa pada 1 Januari. Musim sejuk lalu, Eversource mencadangkan kenaikan adalah kira-kira 25%. Kadar juga diselaraskan mengikut musim untuk gas asli dan National Grid berkata purata bil pemanasan kediaman Gas Boston akan meningkat $50 atau 22% dan purata pelanggan pemanasan kediaman Gas Kolonial akan menyaksikan peningkatan sebanyak $47 atau 24%, berbanding dengan kadar tahun lepas. “Dengan kos tenaga yang meningkat akibat konflik global, tekanan inflasi dan permintaan yang tinggi apabila musim pemanasan musim sejuk menghampiri, National Grid memahami kesan peningkatan beban kewangan ini kepada pelanggan dan komuniti kami, terutamanya apabila kami semua mengalami peningkatan kos untuk yang lain. barangan dan perkhidmatan,” tulis syarikat itu dalam satu kenyataan. “National Grid membeli tenaga bagi pihak pelanggan kami daripada pasaran borong dan melalui kos tersebut tanpa sebarang markup atau keuntungan, jadi pelanggan membayar amaun yang dibayar oleh National Grid untuk tenaga itu.” Eversource berkata kadar gas asli yang dicadangkan, yang dijadualkan berkuat kuasa pada 1 November, akan meningkatkan harga sebanyak kira-kira 38% atau $86 untuk pelanggan di bekas kawasan perkhidmatan Gas NSTAR dan 25% atau $61 untuk mereka di wilayah bekas Columbia Gas. “Peningkatan ini didorong terutamanya oleh kos bekalan gas asli semasa yang tinggi di seluruh dunia,” kata Eversource. Untuk membantu pelanggan, National Grid mengumumkan “Inisiatif Penjimatan Pelanggan Musim Sejuk” yang menyerlahkan petua penjimatan tenaga dan program bantuan pembayaran. Eversource turut berkongsi pautannya kepada program kecekapan tenaga. Massachusetts juga menawarkan Program Bantuan Tenaga Rumah Berpenghasilan Rendah, yang membantu isi rumah yang layak membayar sebahagian daripada bil musim sejuk mereka.

Pelanggan elektrik Massachusetts mungkin menghadapi peningkatan mendadak dalam bil musim sejuk mereka, National Grid memberi amaran pada hari Rabu.

Memetik harga tinggi gas asli yang digunakan dalam menjana kuasa, syarikat utiliti itu berkata kadar elektrik musim sejuk yang berkuat kuasa pada 1 November, akan menjadi lebih tinggi secara mendadak berbanding musim sejuk lalu.

“Secara keseluruhan, bil bulanan pelanggan elektrik kediaman biasa yang menggunakan 600 kWj (kilowatt-jam) akan meningkat daripada $179 pada musim sejuk 2021-2022, kepada kira-kira $293 untuk musim sejuk 2022-2023,” kata National Grid.

Itulah peningkatan 64% tahun ke tahun.

Grid Nasional mengatakan kebanyakan kenaikan itu didorong oleh kadar bekalan elektrik dan syarikat itu telah “berusaha untuk memastikan bahagian penghantaran bil pada dasarnya rata.”

Eversource, utiliti elektrik utama negeri yang lain, berkata ia merancang untuk memfailkan cadangan perubahan kadar dengan Jabatan Kemudahan Awam sekitar pertengahan November, untuk perubahan berkuat kuasa pada 1 Jan. Musim sejuk yang lalu, kenaikan yang dicadangkan Eversource adalah kira-kira 25%.

Kadar juga diselaraskan mengikut musim untuk gas asli dan National Grid berkata purata bil pemanasan kediaman Gas Boston akan meningkat $50 atau 22% dan purata pelanggan pemanasan kediaman Gas Kolonial akan menyaksikan peningkatan sebanyak $47 atau 24%, berbanding dengan kadar tahun lepas.

“Dengan kos tenaga yang meningkat akibat konflik global, tekanan inflasi dan permintaan yang tinggi apabila musim pemanasan musim sejuk menghampiri, National Grid memahami kesan peningkatan beban kewangan ini kepada pelanggan dan komuniti kami, terutamanya apabila kami semua mengalami peningkatan kos untuk yang lain. barangan dan perkhidmatan,” tulis syarikat itu dalam satu kenyataan. “National Grid membeli tenaga bagi pihak pelanggan kami daripada pasaran borong dan melalui kos tersebut tanpa sebarang markup atau keuntungan, jadi pelanggan membayar amaun yang dibayar oleh National Grid untuk tenaga itu.”

Eversource berkata kadar gas asli yang dicadangkan, yang dijadualkan berkuat kuasa pada 1 November, akan meningkatkan harga sebanyak kira-kira 38% atau $86 untuk pelanggan di bekas kawasan perkhidmatan Gas NSTAR dan 25% atau $61 untuk mereka di wilayah bekas Columbia Gas.

“Peningkatan ini didorong terutamanya oleh kos bekalan gas asli semasa yang tinggi di seluruh dunia,” kata Eversource.

Untuk membantu pelanggan, National Grid mengumumkan a “Inisiatif Simpanan Pelanggan Musim Sejuk” yang mengetengahkan petua penjimatan tenaga dan program bantuan pembayaran. Eversource turut berkongsi pautannya ke program kecekapan tenaga.

Massachusetts juga menawarkan Program Bantuan Tenaga Rumah Berpenghasilan Rendahyang membantu isi rumah yang layak membayar sebahagian daripada bil musim sejuk mereka.

We would like to give thanks to the writer of this post for this incredible material

Bersiap sedia, bil elektrik boleh meningkat 64% pada musim sejuk ini


Our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/