Biden bersemangat, menuntut stesen minyak mengurangkan harga di pam: ‘Lakukan sekarang’

Presiden Biden membidas stesen minyak pada hari Selasa kerana didakwa lambat menurunkan harga bahan api sejajar dengan penurunan harga minyak.

Semasa pertemuan Isnin dengan pembantu ekonomi, Biden mengeluh bahawa walaupun harga minyak mentah jatuh secara mendadak bulan lalu, ia telah mengambil “masa yang lama” untuk penurunan harga jatuh kepada pengguna.

“Kami tidak melihat harga yang lebih rendah dicerminkan pada pam itu. Sementara itu, syarikat minyak dan gas masih mencatatkan keuntungan – keuntungan berbilion-bilion dolar,” kata presiden hari ini.

“Mesej saya ringkas. Kepada syarikat yang menjalankan stesen minyak dan menetapkan harga tersebut pada pam: Turunkan harga yang anda caj di pam untuk menggambarkan kos yang anda bayar untuk produk tersebut.”

Komen Biden, iaitu disiarkan oleh Rumah Putih, dilaporkan oleh Insider.

Presiden menggesa stesen minyak untuk menyampaikan simpanan kepada pelanggan dengan lebih cepat.

“Lakukan sekarang,” kata Biden. “Lakukan sekarang. Bukan sebulan dari sekarang — buat sekarang.”

“Dan ia akan menjimatkan banyak wang orang.”

Kos purata bagi satu gelen bahan api di seluruh negara adalah kira-kira 17% lebih tinggi berbanding setahun lalu, menurut AAA.
Anthony Behar/Sipa USA

Bob Bilbruck, Ketua Pegawai Eksekutif firma strategi perniagaan Captjur, memberitahu The Post bahawa Biden “jauh dari pangkalan.”

“Saya dibesarkan dalam perniagaan stesen minyak kedai serbaneka,” kata Bilbruck.

“Margin adalah nipis dalam operasi ini dan bergantung pada hubungan mereka dalam ekosistem pembelian, mereka mungkin membeli daripada penjana bahan api pukal atau terus daripada pengeluar [so] kita bercakap perbezaan harga yang sangat sedikit,” katanya.

Memandangkan pemilik stesen minyak bekerja pada margin yang kecil, mereka berada di bawah “tekanan kompetitif yang berterusan dari stesen sebelah untuk memastikan harga mereka kompetitif.”

“Ini adalah bekalan dan permintaan yang mudah,” kata Bilbruck kepada The Post.

“Anda mempunyai kurang penggerudian yang sedang dijalankan dan kurang minyak dan gas yang ditapis – harga naik.”

Dia menambah: “Ia adalah ekonomi asas — jika Biden mahu memberi impak sebenar dan mengurangkan kos untuk penggunaada banyak perkara yang boleh dia lakukan.”

Harga gas telah meningkat selepas 99 hari berturut-turut semasa ia jatuh.
Harga gas telah meningkat selepas 99 hari berturut-turut semasa ia jatuh.
Imej Getty

Penyokong pasaran bebas juga tidak mengambil terlalu baik dengan komen presiden.

“Memiliki presiden negara menekan syarikat swasta untuk mengurangkan keuntungan bukanlah pandangan yang baik,” penganalisis geopolitik Irina Tsukerman, yang mengetuai Scarab Rising, memberitahu The Post.

“Komen ini menunjukkan bahawa Biden mengelak daripada tanggungjawab untuk sumbangannya sendiri kepada krisis harga — dasar yang telah menaikkan harga gas untuk bermula, kegagalan untuk membenarkan pajakan di tanah persekutuan, penutupan projek saluran paip, kenaikan cukai gas , dalam kalangan yang lain.”

The harga purata satu gelen bahan api meningkat sehingga $3.75 di seluruh negara pada hari Selasa — iaitu 17% lebih tinggi berbanding setahun lalu, apabila kosnya ialah $3.19 segelen.

Pegawai pentadbiran Biden menggembar-gemburkan penurunan harga gas dari pertengahan Jun, apabila mereka mencapai rekod tertinggi $5.02.

Minggu lalu, harga gas meningkat buat kali pertama, menghentikan kejatuhan harga selama 99 hari.

Harga petrol kebanyakannya mencerminkan arah aliran harga minyak global, dan minyak mentah – kedua-dua penanda aras AS dan Brent antarabangsa – telah merosot sejak pertengahan Jun berikutan kebimbangan yang semakin meningkat tentang kemelesetan global yang akan mengurangkan permintaan tenaga.

Minyak mentah AS naik $0.73 pada hari Selasa, ditutup pada $77.44 setong. Minyak mentah Brent melonjak 1.32% kepada $85.17 setong.

We wish to give thanks to the author of this post for this amazing web content

Biden bersemangat, menuntut stesen minyak mengurangkan harga di pam: ‘Lakukan sekarang’


You can find our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/